X

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii: VANZATOAREA NU VORBESTE ROMANESTE dar CEL CU FILMAREA trebuie SA RASPUNDA PENAL pentru INCITARE LA URA … / Realizati teribilul precedent ce astfel s-a creat?

Aceasta ar fi filmarea pe care probabil ca deja o stiti si care a starnit atata valva:

Iata si parerea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si a RFI Romania, conform articolului CNCD: România, teren fertil pentru incitări de tip Odorheiul Secuiesc. O parte a presei a rostogolit cazul

Filmarea făcută la hipermarketul din Odorheiul Secuiesc, unde un blogger a susținut că nu i s-a luat o comandă pentru că vorbea românește a incitat la ură pe criterii etnice, stabilește Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Potrivit CNCD, care a cerut un punct de vedere din partea celor acuzați de discriminare și a analizat imagini surprinse de camerele de luat vederi, înregistrarea postată de bloggerul respectiv a fost trunchiată, iar informațiile distribuite au fost false.
Președintele CNCD, Csaba Asztalos afirmă, la RFI, că situația de la acest moment din România e propice pentru astfel de provocări și susține că această carte a naționalismului e jucată, în funcție de interese, de partide politice și exploatată, fără discernământ, de o parte a presei:

C.A.: Autorul filmului a mai avut două întâlniri anterioare filmării, în care i s-a adus la cunoștință că punctul de lucru se deschide doar la ora 10.00 și nu poate fi servit. De asemenea, avem o declarație a vânzătoarei cu privire la cele întâmplate și procesul verbal de a doua zi al ANPC-ului prin care Kaufland România este sancționată, din punctul meu de vedere, în mod abuziv. Analizând toate aceste elemente am ajuns la concluzia că autorul filmului nu a respectat etica testării pentru că a dat publicității informații incomplete, inexacte. Filmarea în sine a fost montată astfel încât să nu se prezinte obiectiv situația.

Rep.: Mai mult de atât, a fost vorba de o incitare la ură pe criteriul apartenenței etnice?

C.A.: Această situație are ca efect o incitare la ură împotriva unei minorități care afectează până la urmă relațiile interetnice. Vorbim de un fel de știri false, fake news-uri.

Rep.: Este un efect voit sau involuntar? Cu alte cuvinte s-a urmărit, considerați din analiză, acest lucru?

C.A.: Noi am contactat bloggerul și am cerut să ne trimită filmarea sau orice altă probă în acest sens. Nu a făcut acest lucru. Efectul este sigur acesta. Nu știu dacă a fost voit. Ori a urmărit doar să obțină doar o publicitatea foarte mare. Și a reușit, pentru că doar în patru-cinci zile are un milion de vizualizări pe contul său. Și în mass-media am avut o dezbatere foarte contondentă cu elemente de instigare la ură clară. Am început să primim alte plângeri legate de comentarii. Majoritatea jurnaliștilor au preluat această știre fără o minimă analiză, fără a avea o minimă cercetare în acest caz. Și acest lucru s-a rostogolit. 

Rep.: Au fost și oameni revoltați că respectiva angajată a hipermarketului nu cunoștea limba română.

C.A.: Da. Asta este o problemă reală. Noi am făcut această recomandare ca în pozițiile în care sunt atribuții de relații cu publicul persoanele să cunoască în mod rezonabil limba română. Este o problemă reală la comunitatea maghiară. Nu toți, nu trebuie să generalizăm. (…) Nu aveam nicio lege în România care să sancționeze un cetățean român pentru că nu vorbește limba română, ceea ce ANPC-ul a făcut. Trebui să vedem cauzele reale pentru care unii maghiari nu vorbesc limba română sau nu vorbesc la un nivel rezonabil. Până la urmă vedem o etichetare, o stigmatizare a maghiarilor din perspectiva cunoașterii limbii române. De fapt nici nu avem date, dacă mă întrebați pe mine. Care este nivelul și câți cunosc limba română în rândul maghiarilor. (…) Este un fel de test de loialitate: tot timpul ni se pune în față acest element: nu vorbiți, nu doriți să vorbiți, vorbiți cu accent, cu greșeli

Rep.:  CNCD a concluzionat, dacă înțeleg bine, că acest caz este unul artificial. V-aș întreba însă dacă în plan general terenul în acest moment e fertil pentru astfel de instigări și de incitări la ură.

C.A.: În analiza mea, în România, da. Terenul este extrem de fertil, mai ales că suntem în pragul Centenarului. Am avut o serie de dezbateri contondente și elemente de incitare la ură. Am avut evenimente politice, cum a fost criza guvernului Grindeanu, unde cartea maghiară a fost jucată cu brio în scopuri politice. Toate aceste evenimente lasă urme în relațiile interetnice. (…) În mass-media de limbă română se vorbește despre maghiari fără ca ei să fie prezenți, fără a li se cere punctul de vedere. Nu avem jurnaliști maghiari de limbă română care să aducă și altă perspectivă. În principiu da, este un teren fertil.

Rep.: Sunteți ultimul om de la care m-aș aștepta să generalizeze. Vorbim de o parte a presei.

C.A.: Absolut, da. Nu vorbesc de întreaga presă, bineînțeles. Dar vorbesc de o parte a presei foarte accesată, cu un rating foarte mare, care a preluat pe nemestecate și a rostogolit acest subiect.  Aș preciza că din punctul meu de vedere o astfel de persoană care realizează un astfel de film și publică informații incomplete, inexacte, generând tensiuni de acest gen, ar fi susceptibilă de răspundere penală pentru incitare la ură prin transmitere de informații inexacte.

NOTĂ OrtodoxINFO

Deci nu romanul a fost discriminat, ci el a incitat la ura. Uluitor …

Realizati directia in care ne indreptam? Ca CNCD-ul nu se ocupa doar de unguri, ci si de multe altele ce tin de impunerea corectitudinii politice. Va dati seama ce precedent periculos a creat Consiliul asta? Intelegeti ce viata grea vor avea cat de curand realii ortodocsi, nationalistii, cei cu familia traditionala, etc., etc., etc.? Ca mass-media si legiunile de fundatii soroiste ii ataca furibund zilnic si din toate pozitiile. Si lucreaza astfel la sporirea numarului cetatenilor de tip nou, cu mintea deschisa, ce nu doar ca accepta schimbarea din temelii a vechii societati, dar ii si privesc cu ura pe cei nu sunt de acord cu tot acest nou.

Ati observat ca primele faze ale prigonirii deja au inceput?

Va amintiti de acest procuror?

Video – O SCENA CE SPUNE APROAPE TOTUL: Iata mesajul procurorului Roman Florin Traienut. Iata si reactia lui Mihai Gadea si a invitatilor Antenei 3. Unul vorbeste de ORTODOXIE, AVORTURI, DESFRANARE, VRAJITORIE. Ceilalti ataca furibund: BIGOT ORTODOX, INCOMPATIBIL CU FUNCTIA DE PROCUROR

PRIGONIREA UNUI PROCUROR ORTODOX. Procurorul Florin Roman isi face publica apararea in fata acuzelor aduse de Comisia de disciplina a CSM

Dar de tinerii frumosi si liberi ce zbierau impotriva Bisericii si aruncau cu pietre?

La serviciu sau in orice colectiv, daca vorbiti de Dumnezeu, de familia traditionala, de cipuri sau de multe altele, cum reactioneaza colegii? Dar sefii?

Si lucrurile vor fi din ce in ce mai rele pentru cei ce nu accepta doctrina NOII ORDINI MONDIALE.

Dar despre toti acestia, nu se va considera de catre institutiile statului ca sunt discriminati, ci ca ei ar fi cei ce incita la ura, adica tocmai buni de bagat la puscarie.

Iată și ce zice un ungur, care mai și gândește, nu doar urăște:

Categorii
Iredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

22 comentarii

 1. „Nu aveam nicio lege în România care să sancționeze un cetățean român pentru că nu vorbește limba română.”

  Lacuna juridca invocata de dl Csaba ! Exista si in Germania turci care nu cunosc limba germana.
  Trebuie vazut felul cum legfislatia altor tari din UE trateaza pronblema.

 2. Habar-nu-am ce sa in timpul studiilor în secuime , dar problema este la Kaufland și modul cum își tratează clienți . Astăzi ora 11 Kaufland Timișoara , coadă la case pină la jumatea magazinului , case deschise jumătate din cele existente .
  Mă îndrept spre recepție și întreb dacă nu ai de gînd să mai deschidă citeva . Răspuns primit pe un ton răstit și ofensat din partea unui puțoi și-a unei pițipoance , ” că o să mai deschidă , dar ei sunt in pauză de masă” . Deci în traducere mai dava dracu de clienții , cînd om avea chef ne ocupăm și de voi .
  Concluzie angajatul de comportă așa cum îi permite conducerea .

 3. Cetățeanul român se simte frustrat de decizia acestui pretins consiliu de discriminare.Suntem totuși în România și acești intruși în comerțul românesc trebuie să înțeleagă acest lucru.Institutiile statului care apără cetățeanul român trebuie sa se autosesizeze.

 4. Declarațiile acestui individ sunt revoltătoare și insultătoare la adresa noastră, a românilor. Un ungur in fruntea unui astfel de consiliu este dovada clară că autoritățile nu vor face nimic.

 5. Cum am mai spus si la alte postari Consiliul discriminari e un monument al prostiei!In România trebuie sa se vorbească românește in orice magazin ,primărie, prefectură etc.Acest consiliu prin decizia lui nu a facut decat sa ne demonstreze ca de fapt noi romanii suntem cei discriminati la noi in România !

 6. Ce spui tu straine ? Nu a instigat la ura, atras un semnal de alarma . Eu am rude in Covasna si stiu ca ungurii sint prepotenti. Ei se cred apa ,aerul ,pamintul si focul in Romania. Este adevarat ca sint si unguri cu mintea intreaga dar sint si imbecili. Eu am fost acest concediu in Ardeal si stiu ca este adevarat ca sint cazuri ca acela dar nu a instigat. Nu pune gaz pe foc . Nu romanii cauta cearta. Pace si multa buna judecata cetateni ai ROMANIEI MARI SI UNITE.

 7. „Normalul” din evropa este implementat si pe la noi, ce va mira? Sa nu ne mire ziua in care vom vedea pe cer chemtrails-uri in culorile curcubeului! Iubire si toleranta fratilor! Si va este interzis sa ganditi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!