X

Comentariul zilei: 80.000 TONE scoase drept … MOSTRE de la Rosia Montana? CAT AUR a fost acolo? Si UNDE A AJUNS?

de null
Foto: http://www. curentul.net/2010/06/07/rosia-montana/

Referitor la articolul ROȘIA MONTANĂ: Tudose vrea să nu mai fie pe lista UNESCO. De ce riscă România să piardă procesul cu Gabriel Resources, am primit pe e-mail de la cititorul Stan:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Astia ne cred idioti. Ma tot intreb de ce nu face nimeni referire la cele peste 80.000 de tone (optzecidemii) trimise drept … MOSTRE.

 Despre cantitatea asta s-a aflat in timpul audierilor organizate de Comisia Parlamentara de Ancheta pe cazul Rosia Montana.

Sa fim bine intelesi. Un vagonet de mina contine cca1 tona. S-au scos deci 80.000 de vagonete cu minereu si au fost expediate ca … mostre. Ne poate spune cineva care a fost soarta lor? Cat aur a fost de fapt in ele?

Gurile rele, pe care eu chiar le cred, spun ca acestea reprezinta minereul EXCAVAT PE FURIS SI FARA APROBARE si ca ar insemna de fapt o CANTITATEA URIASA DE AUR pentru ca baietii ar fi pus mana pe hartile secrete cu filoanele sigilate de Ceausescu ce figurau ca rezerve strategice de aur ale Romaniei.

Pe acele vremuri de glorie ale Romaniei (vrem nu vrem trebuie sa recunoastem ca Romania n-a fost niciodata in istorie mai puternica si mai influenta pe plan international ca pe vremea lui Ceausescu) atunci cand se descoperea un filon de aur era atent cercetat de specialisti si daca era cu adevarat masiv (nu raspandit) si cu o cantitate mare de aur (de la cateva zeci de kg / filon in sus) nu era exploatat ci era trecut in rezervele strategice ale tarii. Ca urmare era atent cartat si sigilat (cu plombe betonate) iar cele cateva persoane care stiau de el (si cei cativa mineri participanti la lucrari) erau bine stimulati, inclusiv prin infricosare ca sa-si tina gura.

Astfel de filoane erau considerate rezerva strategica deoarece erau extrem de usor exploatabile (chestiune de zile) si aduceau o cantitate imensa de aur. Erau un fel de lingouri neoficializate de care nu stiau neprietenii tarii si care ar fi putut fi folosite in cazuri extreme. Si unde le poti ascunde mai bine decat acolo unde le-a lasat Dumnezeu?

Se pare asadar ca niste baieti veseli au pus mana pe harti si le-au vandut iar smecherii le-au scos prin exploatari de noapte. Cine cunoaste zona stie cat este de linistita dar a fost o perioada in care noaptea treceau … camioane grele. Minerii batrani au vazut Abrudelul rosu (un parau, afluent al Ariesului) semn ca se se exploata in mina.

Ca mana de lucru au folosit fosti mineri extrem de bine platiti. De unde credeti ca i-au gasit pe aia de se blocasera in mina pe timpul manifestatiilor?

80.000 tone inseamna 1 mineralier de marime medie spre mare. Asta nu este ac ca sa nu-l poti urmari asa ca nici acum nu este deloc greu ca sa se dea de urma lor chiar daca au trecut vreo 7-8-9 ani de atunci. Dar se vrea? Nu cred. Mai degraba le pare rau dupa ce a ramas si incearca sa-l ia si pe acela.

In mod normal Gabriel Resoauces ar trebui sa ne dea multi bani inapoi pentru minereul exploatat ilegal (adica furat), sa ne dea despagubiri si, evident, sa-si piarda toate drepturile de acolo.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. “Sa urmariti sa cumparati aur sau argint, deoarece pretul acestor metale rare va atinge in curand preturi astronomice, asa cum nu au existat niciodata pana in prezent!”

    “Aurul si argintul vor fi si vor ramane singurele valori pe care oamenii se vor mai putea baza. Se va intra intr-o stare de depresiune economica si atunci vom deveni cu totii foarte saraci…”

    Sursa: https://saccsiv.wordpress.com/2011/02/27/ce-o-fi-cu-acel-mare-magnat-al-titeiului-%E2%80%93-un-mason-de-rang-inalt-din-grupul-bilderberg-ce-fiind-bolnav-in-stadiu-terminal-are-remuscari-si-face-dezvaluri/

    Poate asta o fi unul din motivele pentru care se vrea expulzarea din tara a aurului de la Rosia Montana.

    1. Undeva unde erau capacitati de prelucrare a minereului in apropierea unui port si intr-o tara in care putea face ce vroiau (gen Romania).

      Cu siguranta exista documente pentru ca minereul a iesit legal din tara ca si mostre, fapt dovedit si in fata comisiei parlamentare. Este foarte posibil ca acolo sa se fi produs niste mis-masuri prin care sa nu fie declarata corect cantitatea de aur rezultata. Sigur ca despre asta ar fi trebuit sa stie mai multe sie si chiar sri dar ma indoiesc pentru ca au fost mult prea ocupati cu politia politica ce presupunea doar urmarirea investitorilor romani. Dupa cum am vazut, cei straini nu intrau in atributiile lor.

      1. Newmont are locatii costiere in Ghana (Africa), Surinam (America de sud) si Australia. Cred ca primele două se potrivesc profilului.

    1. In situatia de fata chiar despre aur este vorba. Destule tone de aur cat sa acopere toate cheltuielile Gabriel Resources de pana acum si chiar mai mult.

      Sigur ca zacamantul urias de la Rosia Montana are multe metale rare iar contractul cu statul roman nu le include ceea ce ar face ca ele sa iasa din tara fara a fi taxate corespunzator. Asta este o alta problema.

      1. Ma doare inima cand citesc astfel de informatii,iar ierarhii nostri citesc informari puse la dispozitie de sri,cu privire la eventuali preoti antisistem sau anti ecumenisti sau anti europeni,etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button