X

O nouă întâlnire între Putin și Netanyahu în orașul Soci, stațiunea rusă de la Marea Neagră

http://static1.evz.ro/image-original-605-388/cache/2017-08/putin-netanyahu-465×390.jpg
Primul-Ministru israelian, Benjamin Netanyahu, se va întâlni săptămâna aceasta cu președintele rus, Vladmir Putin, pentru a discuta despre „cele mai recente evoluții din regiune“, conform declarației biroului de presă a premierului israelian.

Cei doi lideri se vor întâlni miercuri, în orașul Soci, cunoscuta stațiune rusă de la Marea Neagră.

Israelul și Rusia au instituit o procedură specială pentru a preveni întâlniri neprevăzute între forțele lor aeriene, în timp ce survolează Siria.

Rusia este activă în Siria, acordând sprijin liderului regimului de la Damasc, Bashar Assad.

Israelul a încercat să nu se implice în războiul din țara vecină, dar forțele sale aeriene atacă frecvent transporturile de arme destinate organizației „Hezbollah“, în Liban. Gruparea teroristă sprijină și ea regimul lui Assad.

În urmă cu doi ani, Israelul și Rusia au convenit să-și coordoneze acțiunile militare deasupra Siriei pentru evita schimburi accidentale de focuri.

 Sâmbătă, artileria și avioanele siriene au atacat suburbiile din estul Damascului, la doar o zi după armistițiul intermediat de Rusia. Grupul rebel ce se află în ultima enclavă a opoziției din capitală fusese de acord să înceteze lupta.

Ministerul Rus al Apărării a declarat, vineri, ca s-a ajuns la un acord de încetare a focului, care a intrat în vigoare la ora 21:00, ora Moscovei (18:00 GMT), cu Faylaq al Rahman, grupul principal din Armata Siriană Liberă (FSA), oprind ofensiva la scară largă a regimului sirian în cartierul Joubar și în orașul Ain Tarma, aflat în apropiere.

Un purtator de cuvant al forțelor rebele (Faylaq Rahman) a declarat că atât cartierul Joubar, care se află la aproximativ 2 km (1,2 mile) est de zidul orașului vechi al Damascului, cât și localitatea Ain Tarma, care se întinde la marginea de Est a cartierului Ghouta, au fost atacate cu mortiere și alte arme de către armată la scurt timp după ce încetarea focului a intrat în vigoare.

 

„După primele ore … au fost multe încălcări: la miezul nopții, au aruncat bombe cu fragmentare, iar Ghouta a fost atacat cu mortiere de dimineață“, a declarat Wael Alwan, purtătorul de cuvânt al grupării.

Cel puțin cinci civili au fost uciși în orașele Hamouriya și Zalamka, luptătorii susținând că mai mulți oameni s-au sufocat după ce au fost atacați cu rachete cu clor, trase în linia frontului, la Jobar și Ain Terma.

Moscova a declarat, vineri, că încetarea focului se referă la armistițiul semnat luna trecută în regiunea Ghouta de Est, incluzând acum toate grupările de opoziție moderate din principalul bastion al rebelilor, care se întinde de la estul Damascului până în suburbiile din nord-est.

Regimul nu a comentat cu privire la cel mai recent acord al rușilor cu Faylaq al Rahman, considerată a fi o grupare teroristă ce amenință capitala. Cu toate acestea, oficialii declară că respectă armistițiile intermediate de Moscova.

 

Categorii
Anti-terorismExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!