X

Scriitorul Mircea Cărtărescu, SUSȚINĂTOR al CĂSĂTORIILOR HOMOSEXUALE: „Familia tradițională NU mai există de mai bine de 100 de ani. Interzicerea căsătoriei civile între persoane de același sex este o discriminare”

de null
http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2015/02/13/54de0600448e03c0fd92b708/orig.jpg

Scriitorul Mircea Cărtărescu consideră că familia tradiţională este „un concept rătăcit în istorie, în vremea pe când femeia se ocupa doar de casă şi copii, iar bărbatul îi întreţinea pe toţi”.

„Polemica familie tradițională vs. căsătorii gay – ce a dat naștere unui referendum intern în USR – e un fel de hârtie de turnesol, care desparte două lumi și care reflectă o confruntare între două mituri existente doar în mintea oamenilor, niciunul ideal, niciunul perfect funcțional, spune Mircea Cărtărescu. E o ciocnire extrem de dureroasă pentru ambele părți și vine dintr-o uriașă frică de viitor, din sentimentul că viitorul e înspăimântător, a explicat scriitorul.

După părerea mea, această confruntare – care se vede în acest referendum intern al USR – este insuportabilă, a depăşit orice limite, şi dintr-o parte, şi din cealaltă, dar mai ales din partea majorității, ea este foarte vinovată, acest referendum pentru familia tradiţională este total dizgraţios şi lipsit de temei din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că este vorba de o overreaction a unei comunități foarte mari împotriva unei minorităţi puţin signifiante şi puţin vocale şi care are un trecut de discriminări clare.

Această comunitate gay (…) a avut de suferit cu adevărat în perioada comunistă, nu mai vorbesc înainte, totodeauna gay-ii au fost vânaţi social, au avut de suferit în perioada comunistă, pentru că, conform faimosului art. 200, homosexualii făceau închisoare”, a explicat Mircea Cărtărescu, luni seara, la emisiunea „În fața ta”, de pe postul B1 TV.

În opinia sa, în prezent asistam la o confruntare „între două mituri, între două sisteme”.

Familia tradițională nu mai există de mai bine de 100 de ani, e un basm, un mit. Iar faptul că ea are atâția susținători în disputa legată de referendum se explică tocmai prin faptul că miturile au fost întotdeauna atrăgătoare.

Pe de altă parte, există întrebări vicios puse, care te silesc la un anumit răspuns. Problema este, de fapt, a gay-ilor care vor să se căsătorească. Ce dacă s-ar căsători câteva zeci de cupluri de gay? N-are nicio legătură cu scăderea natalității.

Homosexualitatea a existat dintotdeauna, era acceptată la greci. Dar și homosexualitatea este un mit. Cei mai mulți oameni care se împotrivesc vehement n-au avut niciodată de-a face cu un homosexual. Homosexualul real, cum era și evreul real pentru naziști, nu are nicio legătură cu cei care trăiesc printre noi.

Vreau să depun mărturie, deși n-am nicio legătură, am fost întotdeauna heterosexual, am copii, am familie etc., dar vreau să depun mărturie: din cele 6-7 legături avute cu astfel de persoane – și femei, și bărbați – că sunt la fel ca noi, nu sunt balauri, nu sunt dragoni, sunt oameni la fel ca noi, mulți decenți, mulți indecenți, ca și heterosexualii. Unii dintre ei buni, alții răi, unii inteligenți, alți proști, ca și noi. O preferință sexuală care se petrece în dormitor n-are nicio legătură cu viața publică a unui om”, mai precizează Mircea Cărtărescu.

Astfel, el argumentează că interzicerea căsătoriei civile între persoane de același sex ar fi o discriminare.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Anti-familie
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

60 comentarii

 1. Nu știu de ce-l dați pe idiotul ăsta!
  UNA e să știi că unii fac ceea ce fac…de la calendele grecești (sâc!)i…dar să fii de acord cu legalizarea legăturii lor nefirești DIN ORICE PUNCT DE VEDERE AI PRIVII, ești nebun sau pidosnic și tu! Punct.

 2. Pana la urma nu sunt chiar degeaba intelectualii nostri, ies la rampa, dar doar ca sa combata pe Hristos Dumnezeu. Oameni de nimic.

 3. Ca esti de acord dumneata cu aceasta casatorie homo, e doar parerea dumitale, a ,,emanatiei de om neînteles ceea ce se reflecta si scrierile aparute ,dar a spune ca o casatorie normala e ,,un concept ratacit in istorie,, , un mit, asta chiar te infurie.Adica toti parintii nostri, toata lumea asta noi toti suntem niste rataciti, .Ca sa nu mai vb despre anatomia umana,si Creatorul ei e pus la colt,o fi gresit asezarea si rolul organelor.Daca asta e un mod de gandire, atunci animalele ne sunt cu mult superioare,ele macar stiu rolul aparatului de reproducere

 4. Un om fără viziunea viitorului să să uite dracului peste graniță, ca să vadă ce absurdități au loc, in care victime cad copiii și sufletele tuturor.
  Sodomia a ajuns impusă cu respect de către toate elitele politice pedofile și perverse ce gândesc precum Caligula , inclusiv la Hollywood.
  Să îi fie rușine, dacă vrea să fie un animal fără DUMNEZEU!

  1. Cu multa carte… cu multe carti (slabe, cred eu, nu i le-am putut citi). Cred ca i se da mai multa atentie decat face. Ceva… un amestec de gandire efeminata si cumva lasciva. Parerea lui…poate s-o scrie tot intr-o carte…de necitit.

  1. Nu ”jigni” măgarul 🙂 …și-așa e pe cale de dispariție în România, iar în Europa cică au mai rămas doar 14 exemplare…

 5. Mircea Cartarescu se pare ca neuronii iti mor putin cate putin ,sau cititul prea mult o fi de vina?Cum sa moara trogloditule familia traditionala?Pai daca ar fi precum spui „intelectualule”ar mai exista pe fata pamantului atata sila pt acest fel de relatii sau „casatorii”?Nr celor care accepta acest tip de legaturi este infim in lume ,dovada ca marea majoritate a mapamondului o privesc asa cum este,scarboasa si nefireasca.Ipocritii care vor sa para modernisti ,deschisi si mai stiu eu cum,accepta cu greu sau deloc asemenea chestii in propria familie,chiar ascund asta ,au chiar socuri serioase.Sa speram ca in Romania nu va exista niciodata asa ceva.Familia traditionala este si va fi cea formata dintr-un barbat si o femeie pt ca doar ei pot procreia.Bunul simt si masura nu lipseste inca in Romania.Cu cine te culci in intimitatea ta nu intereseaza pe nimeni,dar cat priveste familia,jos labele.

 6. Ce căsătorie între homosexuali? Au înnebunit oamenii? Nu este posibil să gândești in acest fel!dacă acești oameni au o problema ,nu înseamnă că acest păcat, aceasta fărădelege sa fie atât de ușor acceptată! Omenirea chiar a uitat de Tatăl Ceresc? Mai bine s-ar ruga pentru aceasta problema Domnului , din toată inima lor . Pentru ce să se căsătorească? Ce sa demonstreze?Legalizarea fărădelegii!

 7. CATARASCULE , SCRIERILE TALE TOATE AU CA MUZA – PARTIDELE DE SEX HOMOSESUAL , FARA SA REALIZEZI LA FINAL CARE E FEMEIE SI CARE ESTE BARBAT ?
  MAI EXERSEAZA POATE TE SALVEZI – SI TU AI DREPTUL LA A DOUA SANSA !
  CURAJ !
  EVENTUAL , FOLOSESTE RULETA RUSEASCA .
  DE 100 ANI , CRED CA AI MULTI PARTENERI PENTRU SEXUL CE IL PRACTICI !

 8. Cumplit! Pentru el nu este Adevăr, nu este nimic, totul este… mit….Trist! Mare dezamagire! Spunea ca el este heterosexual, are familie, copii…Oare și familia lui este mit? Chiar nu are sentimentul frumuseții familiei divine? Amintea de marele Dostoievski ….dar el a zis ca doar …”Frumusețea va salva omenirea”Avem de ales…Frumusețe sau Uraciunea pustiirii?

 9. „Un mit ” a fost și când te-ai nascut . aș pune un adjectiv dar DEX-ul încă nu are .
  Aceptare …. poate în cerebelul tău ( dacă îl mai ai).
  Discriminare …. o avem noi majoritatea de oameni normali că acceptam așa …
  ȘI ÎN ACEASTA SITUAȚIE DEX-UL ar trebui reinventat) .
  În rest numai de bine.
  DUMNEZEU SA TE IERTE.

 10. ,,scriitor,,propulsat sustinut ridicat impus (deja in manuale) erijst in formator de opinie , efemer , mercenar , gol de continut , inconsistent incoerent manipulator ecc lasa-ne !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.