X

ALERTA DE CANICULĂ – Propagandă pentru susținerea mitului încălzirii globale. Acum 66 de ani se înregistrau temperaturi RECORD

Căldură mare, mon cher! Asta am simțit-o singuri pe propria piele și în această vară. Însă isteria codurilor portocalii și roșii este menită parcă să ridice senzația de sufocare provocată de temperaturi normale, specifice României. Motivul acestei dezinformări este directiva la care s-a aliniat mass-media oficială, prin care se susține mitul încălzirii globale, datorată emisiilor de CO2, care are drept scop reducerea populației, căci se susține că omul este cel care produce cel mai mult CO2. Este binecunoscut acest tip de propagandă la cei mai bogați oameni ai lumii. Pentru a demonstra că este falsă această isterie a încălzirii globale, am verificat ce temperaturi se înregistrau cu câteva zeci de ani în urmă și fără a fi surprinși, putem vedea că recordurile de temperaturi ridicate din timpul verii s-au înregistrat prin anii ’50.

 • Anul 1952 a adus cea mai mare temperatură înregistrată pentru luna martie. La stația Odobești au fost înregistrate 32.8 grade.
 • Pentru luna mai, maxima este de 40.8 grade, fiind înregistrată în anul 1950, la stația Mărculești
 • Pentru luna iunie, în anul 1938 a fost înregistrată o temperatură de 42 de grade, la stația Oravița
 • În luna august a anului 1951 s-a înregistrat cea mai mare temperatură din istoria măsurătorilor din România. 44.5 grade, la stația Ion Sion, în ziua a zecea a lunii.
 • Maxima pentru luna septembrie s-a înregistrat în 1946, la stația Strehaia, și a fost de 43.5 grade.
 • Pentru luna octombrie maxima absolută a fost de 39 de grade și s-a înregistrat la stația Armăsești în anul 1952.
 • Maxima absolută pentru luna noiembrie 30.5 grade și s-a înregistrat în anul 1926, la stația Călărași.

Studiile efectuate de către Administrația Națională de Meteorologie folosind analiza valorilor termice la nivelul perioadei 1901-2013 de la un număr de 17 stații meteorologice cu un șir consecutiv de măsuratori de peste 100 de ani indică faptul că, în Romania, temperatura medie anuală a aerului a crescut în ultimii 37 de ani cu 0,5 grade Celsius. Cauza fiind total alta decât emisiile de CO2, anume intensificarea activității solare.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Incalzirea globală
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. Da, in articol este scos in evidenta un adevar: manipularea informatiei despre clima cu scopul infricosarii populatiei pentru acceptarea masurilor eugeniste, de orice fel ar fi ele.

  Ar mai fi insa de spus ca senzatia de disconfort termic nu este numai o senzatie indusa de propaganda prin intermediul codurilor care mai mult sperie decat informeaza (codul il lipseste pe om de propria posibilitate de evaluare a situatiei – altcineva gandeste pentru el – una este sa spui galben si alta sa zici 33 de grade celsius – avand o valoare cantitativa, masurabila, omul poate cantari si intelege mai bine raportand la experienta pe care o are si la propriile puteri; o insiruire de coduri il scoate asadar pe om dintr-un referential cunoscut si masurabil pentru el).

  Senzatia disconfortului termic este pe buna dreptate mai accentuata pentru ca una este sa stai la umbra nucului cu o cana de apa rece de la fantana alaturi chiar daca afara sunt +43 grade celsius si alta sa stai intr-un apartament in care peretii de beton se incing la soare, de jos vine un val de aer cald si poluat de la asfalt si masini iar slabele adieri de vant sunt oprite chiar de cladirile in care locuim. Mai adaugam la asta si scaderea rezistentei fizice a oamenilor crescuti in incubator (in oras aproape totul este protejat si constituie un mediu artificial).

  De asemenea este o realitate modul absolut nesustenabil de vietuire al oamenilor de astazi. Dumnezeu a spus „cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul” dar nu avea in vedere nu stiu cate zeci de metri patrati de locuinta per persoana, masina pentru fiecare membru al familiei, tone de mancare de persoana de o varietate extraordinara pe an pentru fiecare om samd. Iertati-ma dar nu acesta este modul firesc de vietuire al oamenilor care nu numai cu paine ar trebui sa traiasca ci, mai ales, cu Cuvantul lui Dumnezeu.

  Bine-nteles ca o astfel de vietuire ii desparte pe oameni de Dumnezeu pregatindu-i pentru imparatia omului care se construieste acum si care-si asteapta conducatorul, pe Antihrist. Acest pas este important deoarece numai prin libera desprindere a omului de Dumnezeu capata vrajmasul putere pentru infaptuirea planurilor sale de caderea a lumii in robia antihristica.

  Substratul eugenist pe care-l are manipularea informatiilor despre clima este evident dar trebuie sa recunoastem totusi nesustenabilitatea actualului mod de vietuire a oamenilor care sunt intr-o goana consumista nebuna si nu se satura indiferent cat de multe ar avea. Coroborat cu avansul tehnicii care tinde sa inlocuiasca oamenii in toate domeniile de activitate va sosi clipa, si este foarte aproape, cand oamenii vor fi considerati un balast pentru planeta si se vor intensifica masurile de depopulare (in prezent acestea sunt usor mascate) iar eugenia va fi un fenomen comun.

  Vedem asadar ca vinovatii suntem tot noi cei care ne-am indepartat de Dumnezeu prin modul de vietuire dar si prin credinta lasand loc vrajmasului sa-si faca lucrarea tainei faradelegii. Cu siguranta ca intoarcerea la Dumnezeu cu toata puterea va aduce schimbari launtrice astfel incat oamenii vor lucra din ce in ce mai mult cu puterea lui Dumnezeu ceea ce-i va intari sa renunte pas cu pas la modul de viata artificial pe care-l duceau inainte.

  Sa ne intareasca Domnul pe toti ca sa facem voia Lui si sa iesim din scalvia patimilor care ne-au adus in situatia de acum si ne indreapta spre iad.

  PS – nu inteleg motivul pentru care ati scos posibilitatea de copiere a comentariului. Deja am incercat sa-l trimit de cateva ori fara succes. O solutie ar fi fost sa-l copiez si sa-l repostez prin redeschiderea paginii. Asa risc sa-l pierd si altul sau altele nu voi mai scrie pt ca nu-mi bat joc de timpul meu. (imi apare o pagina alba la http://ortodoxinfo.ro/wp-comments-post.php – nu-i in regula).

  Pe de alta parte blogul este un mare ghiveci f prost structurat si sunt greu de urmarit articolele mai vechi.

  PPS – pana la urma am reusit sa iau textul cu cut si l-am repostat intr-o fereastra redeschisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!