X

Un grup danez ANTI-ISLAMIZARE difuzează „APELUL MUSULMAN LA RUGĂCIUNE” pentru a-l trezi pe primarul orașului

de null
© Nej tak til moskeer i Danmark / YouTube

Primarul oraşului danez Roskilde a fost trezit de o melodie ce imită apelul Islamic la rugăciune.  Activiştii anti-musulmani locali care l-au cântat în faţa casei primarului au spus că reprezintă un act prin care își manifestă opoziția împotriva construirii unei moschei în oraş.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Membri ai grupului „Opriţi Islamizarea Danemarcei” (SIAD) i-au făcut o vizită lui Joy MORGENSEN, primar de Roskilde, după ce aceasta a promovat construirea unei noi moschei în oraş ce va avea minarete folosite pentru apelul la rugăciuni, potrivit canalului media Ekstra Bladet.

Activiştii anti-musulmani au montat boxe mari lângă treptele de la uşa lui MORGENSEN, difuzând ceea ce trebuia să sune ca tradiţionala chemare musulmană la rugăciune.

În tradiţia islamică, adhan-ul este strigat din moschei de cinci ori pe zi, în mod tradiţional din minaret, pentru a strânge musulmanii la venerarea obligatorie. Primul apel începe în mod obişnuit la ora 05:00 dimineaţa, ora la care activiştii au venit la casa primarului.

Am considerat că primarul trebuie să guste din propriul medicament” a declarat pentru RT fondatorul SIAD Anders GRAVERS PEDERSEN.

Ea vrea aceste minarete care să împroaște rugăciuni, noi suntem de părere că nu ştie ce face. Am venit la ora 5 dimineaţa şi i-am cântat.” Acesta a mai adăugat că nu este interesat să stea de vorbă cu primarul şi a promis că va mai organiza acţiuni similare pentru oficiali ai guvernului danez.

Roskilde găzduieşte deja o moschee localizată într-o clădire de garaje transformată, şi lucrările de construire a uneia noi în acelaşi loc sunt în desfăşurare. Potrivit Ekstra Bladet, moscheea va avea 5 domuri şi două minarete.

Planurile de construire a moscheii au stârnit dezbateri între comunităţile locale, MORGENSEN apărând diversitatea şi dialogul inter-confesional.

Vreţi să mă convingeţi sau doar să găsiţi o soluţie? Vă rog să mă contactaţi adecvat. Am fost disponibilă în public şi la primărie, dar la ora 05:00, la locuinţa mea privată nu este alegerea mea de a fi disponibilă pentru întâlnire.” a spus MORGENSEN într-un comentariu către RT.

Oraşul Roskilde este situat la 30 de km Vest faţă de capitala Danemarcei Copenhaga pe insula Zealand. Este cunoscută pentru catedrala sa gotică (listată la UNESCO) ce găzduieşte mormintele a 39 de monarhi danezi.

Danemarca, cămin pentru aproape 200.000 de musulmani, a devenit recent prima ţară nordică ce a deschis o moschee exlusiv de femei cu scopul de a contracara stereotipuri  stabilite cu mult timp în urmă ce conduc la o tradiție dominată de bărbaţi.

Am normalizat structurile patriarhale în instituţiile noastre religioase. Nu doar în Islamism, ci şi în Iudaism şi Creştinism şi în alte religii. Şi am dori să încercăm asta”, declară pentru AFP Sherin KHANKAN,  femeie, partizan al moscheii şi unul dintre imamii ce vor ţine rugăciunile.

Alte moschei daneze par să promoveze vederi mult mai extreme, potrivit presei locale.

Anul trecut în februarie, pentru documentarul „Moscheile de după voal”, difuzat de către televiziunea de stat, a fost filmat un predicator principal al unei moschei din Aarhus ce milita pentru moartea soţilor adulteri, infidelilor şi apostaţilor.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE