X

RABINUL ȘEF FRANCEZ îndeamnă la colaborare cu MUSULMANII împotriva „NAȚIONALIȘTILOR”

de null
Șeful rabin al Franței, Haim Korsia, vorbIndu-le jurnaliștilor pe 22 iunie 2014, la Paris. (AFP / Fred Dufor)

Reprezentanții evreilor și musulmanilor se coordonează în opoziție față de legislația europeană ce interzice sacrificarea ritualică a animalelor și afișarea publică a simbolurilor religioase.

Rabinul șef al Franței, Haim Korsia, a declarat că comunitatea evreiască a țării trebuie să găsească o modalitate de a coopera cu musulmanii francezi împotiva forțelor politice de dreapta, a relatat Israel Radio miercuri.

“Este foarte important să conlucrăm cu musulmanii împotriva Frontului Național”, a menționat Korsia, referindu-se la partidul populist anti-imigrație condus de candidatul prezidențial înfrânt Marine Le Pen.

Le Pen a pierdut în al doilea tur de scrutin la începutul săptămânii împotriva candidatului de centru Emmanuel Macron ce își va depune jurământul duminică.

Le Pen a caracterizat alegerile ca o confruntare între “globaliștii” reprezentați de rivalul ei – cei în favoarea comerțului liber, imigrării și a suveranității comune – și “naționaliștii” ce susțin granițe puternice și identități naționale.

Declarațiile lui Korsia survin în urma tendinței tot mai accentuate de către liderii evrei și musulmani europeni de a coordona activități împotriva legislației anti-religioase din continent.

Lideri religioși arabi au fost implicați de asemenea, inclusiv câțiva din din Arabia Saudită, a mai relatat postul de radio.

Printre alte eforturi, grupuri iudaice și musulmane s-au întrunit la conferințe și seminarii în vederea convenirii unui acord pentru o măsură comună împotriva moțiunilor parlamentare ce interzic sacrificarea ritualică sau simbolurile religioase în spațiile publice.

Discuțiile au dus ca unii lideri musulmani să condamne atacurile musulmane asupra evreilor în Europa.

În Europa, cutumele iudaice și musulmane în privința sacrificării au unit opozanți atât din cercurile liberale ce au invocat protecția și drepturile animalelor cât și naționaliști de dreapta ce consideră obiceiurile ca fiind străine de cultura natală.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
ExterneUniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

14 comentarii

 1. Interesant! Adică evreii nu vor mai purta kippa în public? Musulmancele nu vor mai purta burqa, niqab, hijab etc. Sau vor zice că astea nu-s simboluri/însemne religioase? Doar crucea, icoanele şi bradul împodobit sunt?

  1. Mirela

   nu !
   vor doar sa fie acceptat legal modul de sacrificare al animalelor :prin taiere vii, neamortite de taser cum fac europenii, asa cum cere moda Kosher sau hahal ! (animalul se taie la gat si este agatat VIU de picioare cu capul in jos si asat sa se zbata pana i se scurge sangele din el, moare lent prin exanguinare, vreme in care si evreii si musulmnii citesc „rugaciuni” /descantece asupra lui si doar asa e declarat ok pentru halit ( kosher sau halal) pt gloatele respective !)

   1. el,

    Ştiu prescripţiile religioase de sacrificare koşer şi halal, dar articolul spune că „Reprezentanții evreilor și musulmanilor se coordonează în opoziție față de legislația europeană ce interzice sacrificarea ritualică a animalelor și afișarea publică a simbolurilor religioase.”
    Eu la afişarea publică a însemnelor religioase m-am referit, deşi, recitind textul, înţeleg acum că musulmanii şi evreii vor afişarea publică a simbolurilor religioase şi se opun legii care o interzice. Totuşi, experienţa arată clar că simbolurile religioase ale musulmanilor şi ale evreilor sunt larg acceptate, în timp ce doar cele ale creştinilor sunt supuse legii: interzicerea crucii, a icoanelor/scenelor biblice, a clopotelor pe motiv de gălăgie (oare muezinii cântă în şoaptă?) a bradului împodobit asociat creştinismului etc. Deci, ştiind ce sentimente (puse în practică) au musulmanii şi evreii faţă de creştinism, cred că vor ca doar ei să aibă dreptul de afişare a simbolurilor religioase.
    PS. Mă bucur să te mai întâlnesc:) Doamne-ajută!

    1. Mirela

     ba tocmai ca evreii POARTA kippa si muslamii tzoalele lor scranave, … si asta INDIFERET de legslasta actuala.care e DOAR pentru rstii OBEDINET si SCLAVII REEDUCATI.. ba mai vor sa faca si scandal safie asta legal aici in TARILE CRESTINE CARE NU SUNT ALE LOR !

     sa-si puna si cacat pe ei daca vor … dar la ei acasa , dupa „legile” lor stramosetsi daca astavor…dar aici in Europa sunt VIZITATORI; si chiar INTRUSI daca NU se adapteaza cutumelor/legilor locale.

 2. In SUA evreii au derogare de la legea interzicerii chinuirii animalelor – ei au voie sa sacrifice gaini asa cum e obiceiul lor, pentru trecerea pacatelor evreului la sufletul de gaina; este un substitut al jerfelor omenesti pe care le faceau stramosii lor si care va reveni in zilele din urma. Tin gaina deasupra capului si spun o rugaciune apoi o decapiteaza sau o sfasie. Ei zic ca acest obicei nu e sacrificiu ci un gest de darnicie pentru ca daruiesc apoi gaina unei famiii mai sarace.
  http://www.sott.net/image/s13/267726/full/jewish_chicken_whi_3440844b.jpg

 3. Well, e normal ca Europa care interzice tot ce inseamna religios de dragul „drepturilor animalelor” sau mai stiu eu de dragul carei nebunii ateiste, sa starneasca astfel de reactii. Pana si in Romania au impus asomarea in locul traditiei, ceea ce inseamna ca fara sa vrea crestinul consuma carne cu sange, ceea ce e interzis si la crestini.

 4. Rapenii astia de evrei is cei mai nationalisti dintre toti si cei mai fanatici si mai perversi dintre toti, insa lupta impotriva celorlalte nationalitati si impotriva nationalismului lor nu si al lor. Dracul ce-i stapaneste e foarte activ in ei. Nu o sa scape ei de judecata lui Dumnezeu, o sa plateasca cu varf si indesat pentru toate crimele si faradelegile lor. O sa-si creeze imperiul mondial mult dorit care va pieri ca si celelalte imperii care au mai fost, insa cu ce cost, caci nu a mai fost nici un imperiu in lume care sa se fi ridicat pe atat de mult sange si faradelegi ca imperiul lor, evreiesc, NOM, adica noua ordine mondiala cum i se mai zice. Dumnezeu sa le dea rabdare si bucurie celor prigoniti de ei iar lor prigonitorilor sa le dea dupa faptele lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.