X

La propunerea lui Eduard Hellvig, președintele Iohannis a trecut în rezervă zece generali SRI

de null
http://www. cotidianul.ro/upload/images/original/sri-serviciul-roman-de-informatii.fpoindy2q1.jpg

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele a semnat astăzi o serie de decrete de trecere în rezervă a unor generali din Serviciul Român de Informații. Este vorba de Daniel Zărnescu, general de brigadă cu o stea, Gheorghe Ceaușu, general de brigadă cu o stea, Sorin- Gabriel Cozma, general de brigadă cu o stea, Elena Istode, general de brigadă cu o stea, Viorel-Adrian Stan, general de brigadă cu o stea, Marioara Morgoș, general de brigadă cu o stea, Vasilică Babiuc, general de brigadă cu o stea, Cornel Văleanu, general de brigadă, Emilia Cristina Posaștiuc, general de brigadă cu o stea, Constantin-Marius Stoica, general de brigadă cu o stea.

Elena Istode, poreclită „Anaconda”, este fosta șefă a Departamentului Securității Economice din SRI. A condus și Divizia C a SRI, care se ocupa de acoperiții din presă, ANAF și Ministerul de Interne.

Jurnalistul Ion Cristoiu a publicat, pe blogul său, fotografii în care Elena Istode  apare în compania fostului deputat Cristian Rizea și a soției acestuia, într-o vacanță de lux la Monaco. Cristian Rizea a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor.

https://www.bugetul.ro/wp-content/uploads/2017/01/istode1.jpg

 

Sorin-Gabriel Cozma a condus Direcția Generală de Prevenire și Combatere a Terorismului. Într-o prelegere ținută la Festivalul de Film Istoric de la Râșnov, el a declarat că „DAESH (Statul Islamic) este cel mai puternic brand creat de terorism” și că „indiciile arată că pregătește un atac de mari proporții, inedit”. Pentru această declarație, Cozma a fost vehement criticat.

Constantin-Marius Stoica conducea Oficiul Secretelor de Stat.

Daniel Zărnescu conducea structura tehnică din SRI care se ocupa de interceptări.

Emilia Cristina Posaștiuc a fost șefa Centrului pentru Surse Deschise.

Majoritatea celor trecuți în rezervă au fost promovați pe vremea când gen. Florian Coldea era prim-adjunct al directorului SRI și au fost avansați la gradul de generali de către fostul președinte Traian Băsescu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button