Guvernantii se plang de dublul standard practicat de unele firme mari la alimentele comercializate in UE si in Romania, dar nici nu incurajeaza micii producatori sa isi vanda produsele curate si de calitate in marile magazine, se plang acestia din urma.
Postarea unui mic producator de mure din judetul Arges a devenit viral pe Internet, strangand zeci de mii de aprecieri si comentarii. Irina Toma reclama faptul ca desi produsele sale sunt obtinute cu multa truda si sunt curate, nu este lasata sa le vanda in magazinele din Romania, unde se comercializeaza fructe vopsite si pline de E-uri, aduse din strainatate.
„Dupa ani de munca, investitii si taxe achitate in credinta statului roman, in momentul in care am ajuns sa produc fructe proaspete, de o reala calitate, NU pot si NU mi se permite sa-mi vand marfa in niciun mare lant de magazine. Am batut disperata la toate usile si am dat atat de tare cu capul in ele, incat am fruntea plina de cucuie si inima rupta in mii de bucatele.
Dupa trei ani de munca silnica, refuzand constant pana si ideea de a baga erbicid intre randurile de mur (nuuu, eu lucrez mecanic, sapa si motocultorul, nu bag otrava care are cea mai mare remanenta in sol!), dupa investitii care m-au indatorat constant, am oare dreptul sa fiu surprinsa ca nu pot sa vand nicaieri mure proaspete, de calitatea intai?”, a scris pe Facebook Irina Toma.
Femeia spune ca tot ce poate face este sa isi vanda produsele intermediarilor, „care vor beneficiu de 200%, daca se poate”, acestia oferindu-i „fabulosul pret de 3 lei/kg” pentru „mure duse de mine la poarta fabricii lor”.
„De-as muri azi, cu toata plantatia peste mine si NU voi vinde nici macar 1 kg la acel pret! Cum sa-mi dai 3 lei pe murele astea?!
Constat, cu lacrimi in suflet si in ochi, ca in tara asta NU se vrea a se produce nimic! Trebuie sa mancam otravurile si plasticurile produse in vest! Ale noastre produse, crescute in pamant si hranite cu apa si balegar, NU sunt bune!
BA DA, sunt cele mai bune, tocmai de aceea trebuie sa le scoata de pe piata. Le concuram mizeriile lor, desi eu nu primesc niciun fel de subventie de nicaieri, din pretul incasat trebuie sa-mi scot cheltuielile si sa castig si eu ceva”, se mai plange micul producator.
In incheierea postarii, femeia ii invita „cu capul plecat” pe toti cei care vor „mure proaspete si coapte in razele soarelui, nu «vopsite» si tinute 20-30 de zile pe transportul international” sa ii cumpere produsele, ajutand astfel ca mica ei afacere sa nu se prabuseasca.
Postarea a strans in mai putin de 20 de ore peste 31.300 de shares, peste 22.000 de likes si peste 2.650 de comentarii, cele mai multe de apreciere la adresa Irinei si pe de alta parte acuzatoare la adresa guvernantilor, care nu sprijina prin politicile adoptate micii producatori romani si alimentele autohtone de calitate.
Subiectul este adus in discutie in contextul in care ministrul Agriculturii, Petre Daea, si premierul Mihai Tudose au criticat dur in ultimele zile faptul ca unele firme comercializeaza in Romania produse de o calitate mai slaba decat cele similare vandute in alte state europene.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Săracii oameni!
Ministrul Agriculturii, NU ZICE NIMIC?!