X

România – țară REBUT: Mai multă grăsime și mai puțină proteină pentru români. Ministrul agriculturii va anunța Comisia Europeană

de null
http://www. telegrama.ro/media/k2/items/cache/bc6d0890fc501a7b0723f11025d5c669_XL.jpg?t=1500802741

MINISTRUL AGRICULTURII SUSȚINE O CONFERINȚĂ DE PRESĂ DESPRE REZULTATELE TESTELOR ÎN SCANDALUL DUBLULUI STANDARD! Parizer, șuncă, cârnați cu mai multă grăsime și mai puțină proteină pentru români! Din 29 de probe de alimente, recoltate din Belgia, Germania și Olanda, la 9 produse din carne și pește s-au găsit diferențe. Concluzia specialiștilor este că diferențele sunt în ce privește valoarea energetică. Una e declarat pe eticheta și alta conține produsul.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Specialiștii Autorității Naționale Sanitară Veterinară și de Siguranța Alimentelor și cei ai Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară au anunțat astăzi, 26 iulie 2017, la Ministerul Agriculturii, rezultatele testelor făcute în scandalul dublului standard al alimentelor fabricate pentru consumatorii din Estul Europei și pentru cei din Vestul Europei.

Au fost analizate 29 de probe de alimente, prelevate din aceleași lanțuri de magazine care există și în România, din Belgia, Germania și Olanda.

Din cele 29 de probe, 9 probe au fost din brânzeturi, 2 probe unt, 1 probă smântană, 7 probe de șuncă, 3 probe de cârnați, 1 probă de crenvurst, 3 probe conserve din pește, 1 probă ciocolată, 2 probe pate de ficat. Probele au fost identice cu cele vândute în România, din punct de vedere al producătorului, ambalajului, conținutului, rețetei, etc. Specialiștii au găsit diferențe la nouă produse. Diferențele vizează conținutul de proteină declarat pe etichetă și cel depistat în urma analizelor, conținutul de grăsime sau chiar diferențe între cantitatea de pește, de exemplu, declarată pe etichetă și cea existentă în conservă.

Rezultatele testelor au fost expuse de dr. Rodica Tanasuică, director Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară:

  1. Parizer de porc – prelevat din România și din Germania. Diferența constă în valoarea energetică declarată pe eticheta produsului. Pe etichetă erau declarate 279 kcalorii/100 gr. Parizerul vândut în România conține 259,09 kilocalorii/100 gr, iar cel din Germania, 273,32 kilocalorii/100 grame. 13,4/100 gr. este grăsime identificată, iar proteina 22,01, în condițiile în care proteina declarată pe etichetă era 25.;
  2. Cârnați pentru grătare – Valoarea declarată pe etichetă 280 kcal/100 gr. Valoarea energetică depistată la cârnații din România 254,61 kcal, în timp ce pentru țările din vestul Europei valoarea este de 283,42 kcal/100 gr;
  3. Conservă de pește – Probe recoltate din România și Germania. Pe etichete erau două valori declarate. Pentru produsul românesc valoarea calorică era de 377 kcal/100 gr, cea obținută a fost 307,84. Pentru același produs din UE, valoarea declarată era 281 kcal/100 gr și cea obținută a fost de 210,34 kcal/100 grame;
  4. Pate de ficat – Probe recoltate din România și Cehia. Valoarea calorică declarată este de 238kcal/100 gr, cea obținută, după analizarea produsului din România, este de 259,98 kcal/100 gr, iar pentru UE, 273,54 kcal/100 gr.
  5. Bacon – Valoarea calorică declarată pe etichetă 233 kcal/100 gr, iar cea obținută pentru produsul din România 278,55/kcal, iar pentru UE 193,14 kcal/100 gr;
  6. Șuncă de porc – Probe prelevate din România și din Germania. Valoarea declarată este de 222 kcal/100, valoarea obținută la produsul testat din România a fost de 306,38 kcal/100 gr, iar pentru UE de 230,36 kcal/100 gr;
  7. Conserve pește macrou – Probe din România și Franța. Valoarea declarată pe etichetă 13,6/100 gr, cea depistată la produsul din România a fost de 20,7 gr proteină pentru România, 22, 5 pentru produsul din Franța;
  8. Conservă hering – Probe recoltate din România și Germania. Pe etichetele celor două produse erau două valori declarate. Pentru România, 13 kcal/100 gr, iar cea obținută a fost de 21,96 grame de proteine. Pentru produsul din Germania erau declarate 15 gr proteine/100 gr și s-a obținut la testare, 20,26 gr;
  9. Conservă macrou – Au fost descoperite diferențe între cantitate fizică de pește, declarată pe etichetă. Pe etichetă scrie 55 grame, iar în conservă era mai puțin pește – 42,87 gr pentru România și 47,8 grame pentru alte țări din UE.

La produsele din România, unde valoarea calorică declarată este mai mică pe etichetă decât cea depistată la teste, diferența este dată de un conținut mai mare de grăsime. Concret, în produsul respectiv, cum e șunca, de exemplu, s-a pus mai multă grăsime.

Ministru agriculturii, Petre Daea, a declarat că a primit o scrisoare semnată de trei comisari europeni care-i solicită să comunice diferențele de calitate, rețetă, conținut, etc. identificate între aceleași produse alimentare vândute în România și în țările din Vestul Europei. Șeful de la Agricultură susține că va transmite urgent rezultatele testelor Comisiei Europene.

„Transmitem imediat, în această seară, Comisiei Europene aceste rezultate pe care noi le-am obținut, solicitând Comisiei Europene să accelereze procesul de reglementare în așa fel încât să avem instrumente juridice să putem analiza în orice țară, orice situație care privește dublul standard la alimente. Aceste informații vor fi transmise tuturor europarlamentarilor români”, a spus Daea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Ma socheaza atunci cand vad ca pana si mini supermarketul din satul meu a devenit foarte aglomerat…

    Pamantul e lasat paragina, bietii tarani agricultori si crescatori de animale sunt abandonati iar noi, noii “europeni” tabaram in supermakete pentru a cumpara de acolo absolut orice.

    Am descoperit comfortul occidental, cu minim de efort acolo gasim de toate si nu trebuie sa mai “pierdem timp” pe la piata sau pe la nu stiu ce taran “nespalat” pentru in litru de lapte, 10 oua sau in kg de carne sau un sac de cartofi. La supermarket e chiar mai ieftin decat la taranul “smecher”!!

    Sa ne mai miram oare de unde atatea boli, atatea cancere in noi?

    Dumnezeu sa aiba mila de noi, eu cred ca noi romanii avem nevoie de minte si de credinta inainte de toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button