X

S-au pus TUNURILE pe medicii anti-vaccin: dr. Mircea Pușcașu din Suceava este amenințat cu ridicarea dreptului de a profesa pentru propagandă anti-vaccin

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Cătălina Zorescu, a anunțat azi că va solicita Colegiului Medicilor Dentiști ridicarea dreptului de a profesa pentru medicul stomatolog Mircea Pușcașu. 

Motivul este reprezentat de declarațiile, la un post TV local, referitoare la vaccinarea copiilor.

Zorescu a declarat că  “am fost surprinși în urma vizionării unui reportaj în care un medic stomatolog expune false argumente științifice, dar cu mare putere de convingere, în care își exprimă opinia antivaccinare”.

Mircea Pușcașu nu este un novice în domeniu, el publicând mai multe studii de specialitate în limba engleză și română care se refereau la reacțiile adverse care pot apărea la copiii vaccinați, argumente aduse tot de medici de renume, cum ar fi studii apărute în Danemarca și SUA:

“Suntem asigurați că vaccinurile sunt sigure și eficiente, chiar dacă există voci oficiale din domeniul medical care recunosc că, uneori, acestea sunt grevate de efecte adverse serioase, ce includ decesul și că nu există studii care să evalueze pe termen lung consecințele complexe asupra stării de sănătate.

Rezultatele au arătat corelații îngrijorătoare între vaccinări și bolile de natură imunologică, precum alergiile, și cele de natură neurologică, precum autismul”.

Directorul adjunct al instituției, medicul Cătălina Zorescu, a declarat că mai are cunoștință de cel puțin încă un medic din Suceava care se declară public împotriva vaccinării. Colegiul Medicilor Dentiști Suceava, care va analiza solicitarea DSP, este condus de scurt timp de Gabriel Gospodaru.

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, dr. Vasile Astărăstoaie a declarat pentru ProTv că cei de la DSP Suceava săvârșesc un abuz din exces de zel, dreptul la opinie fiind încălcat în acest caz.

…. o doamnă directoare de la DSP Suceava s-a gândit cum poate să se remarce și să-și mulțumească șefii din Minister, mai ales că însuși premierul Tudose (da, chiar domnul Tudose), se interesează de campania de vaccinări. Avea în județ un medic stomatolog care scria pe Facebook articole antivaccinare. Cum să-l pună la punct? Lapidarea, arderea pe rug sau ostracizarea i-ar fi plăcut, dar nu erau posibile. Să-l dea în penal? Imposibil pentru că medicul nu făptuise o acțiune sau inacțiune materială de a împiedica vaccinarea. Și culmea, în Codul Penal nu este trecut delictul de opinie. Încă. Se poate remedia aceasta omisiune în viitor. Să-l sancționeze administrativ, nu poate pentru că nu îi este subordonat. Și atunci Bingo! Răspunderea disciplinară. Îl reclamă la Colegiu Medicilor Dentiști cu solicitarea de a i se interzice practicarea medicinei. În baza cărei prevederi din lege? Ce articol din Codul deontologic sau din lege a încălcat medicul respectiv? Astea sunt amănunte, fleacuri care nu o interesează pe doamna directoare. Scopul a fost realizat. Toată țara a auzit de ea, șefii sunt mulțumiți, vacciniștii o aplaudă, antivacciniști o blamează – este vedetă.
Ridicolul situației mă întristează pentru că reflectă modul superficial și primitiv în care este tratată o problema atât de serioasă cum este problema vaccinărilor. În locul unor dezbateri profunde și argumentate, în locul unui dialog se recurge la folosirea bâtei și a pumnului în gură.

Dar se pare că se vor cât mai multe intimidări, căci ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a fost chemat, azi, la Palatul Victoria, pentru o discuţie pe tema vaccinurilor cu premierul Mihai Tudose.

“Eu mi-am asumat că mâine va fi gata raportul cu vaccinurile. Acum adunăm toate datele de la Direcțiile de Sănătate Publică, aveau termen astăzi să le depună. În cursul zilei de mâine îl vom depune. Sunt raportări din unele județe, din altele nu, dar până diseară se raportează toate, le centralizăm. Am centralizat toate stocurile (de vaccinuri — n.r.) și le depunem mâine la premier”, a precizat Florian Bodog.

Pe de altă parte, medicul dentist sucevean Mircea Cristian Puşcaşu a declarat telefonic, marţi, pentru NewsBucovina, că opiniile exprimate public privind vaccinarea şi vaccinurile nu privesc nici Colegiul Medicilor Dentişti şi nici Direcţia de Sănătate Publică subliniind că prin această campanie “de intimidare” se doreşte sancţionarea medicilor pentru “un delict de opinie care nu are legătură nici cu profesia lor, nici cu practica medicală”.

Medicul Mircea Cristian Puşcaşu a arătat că, personal, nu duce o campanie împotriva vaccinării, dar că este interesat de acest subiect şi că s-a documentat în ultimii ani atât din tratate medicale şi articole medicale publicate, dar şi din reviste de specialitate.

El a arătat că a participat la două dintre dezbaterile publice organizate la Bucureşti de Ministerul Sănătăţii privind proiectul Legii vaccinării, arătând că la aceste dezbateri au fost prezenţi reprezentanţi ai unor companii farmaceutice, “oameni care fac lobby pe lângă politicieni să facă anumite achiziţii de vaccinuri”, etc.

“E vorba de sănătatea copiilor şi nu vreau ca interesele corporatiste să primeze în faţa sănătăţii publice, pentru că multe dintre campaniile de vaccinare sunt făcute din interese, cel puţin nu din interese medicale”, a spus Puşcaşu.

Întrebat care ar fi aceste interese, medicul sucevean a răspuns că nu ştie, dar că “cineva ar trebui să cerceteze şi să vadă care sunt”.

“Pe mine nu mă interesează părerea unor companii în ceea ce priveşte sănătatea publică românească, aici trebuie nişte specialişti locali. Sunt multe lucruri, iar problemele vaccinurilor nu le pot rezuma într-o convorbire telefonică, dar părerea mea este că vaccinurile sunt un produs medical controversat. Sunt tratate medicale care spun asta, tratate recente, publicate anul acesta sau anul trecut”, a spus Puşcaşu dând ca exemplu tratatul “Vaccinurile şi autoimunitatea” scris de cercetătorul israelian Yehuda Schoenfeld, ce a fost publicat anul trecut în România şi în urmă cu doi ani în Israel.

Puşcaşu a precizat că acest tratat de 400 de pagini arată care sunt “problemele vaccinurilor”.

“Acesta este doar un exemplu, dar sunt foarte multe. E un subiect care mă interesează de câţiva ani, citesc, mă documentez despre el din articole medicale, din reviste de specialitate”, a menţionat Puşcaşu adăugând că, în urma documentării în privinţa acestui subiect al vaccinărilor, a preluat din ideile publicate, pentru a le aduce în faţa opiniei publice.

Medicul a mai subliniat că, deşi la dezbaterile organizate la Bucureşti s-au prezentat „unele cazuri”, Ministerul Sănătăţii „nu a părut interesat de discursurile celor care au adus contraargumente” privind vaccinarea şi vaccinurile.

“Atunci, eu cred că este o campanie de intimidare asta, prin DSP-uri, asupra Colegiului Medicilor să fie sancţionaţi medicii pentru un delict de opinie, care nu are legătură nici cu profesia lor, nici cu practica medicală. Cu practica medicală nu are legătură nici opinia mea în public, iar dacă mă exprim public despre Istoria României sau despre problemele vaccinurilor asta nu are legătură cu profesia mea de medic, deci nu priveşte Colegiul Medicilor”, a mai spus Puşcaşu.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Probabil este vorba de acest interviu

,,Epidemia de RUJEOLA este, defapt, doar o epidemie MEDIATICA!” Pledoarie ANTI-VACCINARE – Mircea Puscasu

Va amintiti ce prevedea proiectul legii vaccinarii?

 

Se autosesizează, răspunde la sesizări, analizează și atunci când este cazul, sesizează Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentiști din România, Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România, Colegiul Farmaciștilor din România precum și alte organisme abilitate atunci când se constată fapte săvârșite de către membrii cu drept de liberă practică precum participarea la acțiuni antivaccinare, transmiterea de informații incorecte sau nedovedite științific, acțiuni sau manifestări care pun în pericol sănătatea publică.

 

Cititi va rog mai multe la:

DIABOLIC. Iata Proiectul LEGII VACCINARII. Asa ceva nici Ceausescu n-a indraznit … / A intrat in DEZBATERE PUBLICA

Proiectul inca nu e lege, dar unii n-au mai avut rabdare si au inceput prigonirea medicilor anti vaccin inca de acum …

Va dati seama ce vremuri traim? Adica medicilor, asistentilor si farmacistilor li se interzice efectiv dreptul de a mai gandi si altfel decat ceea ce li se dicteaza. Nu mai au dreptul la o alta opinie. Drept constitutional. Ei devin simpli scribi ce completeaza casutele din marele tabel unde, astfel, in sfarsit se va putea raporta o rata a vaccinarii de 100 %. Iar actul lor medical se va reduce la manipularea cu responsabilitate a seringii.

Observati va rog per ansamblu si schema diabolica care se aplica:

– Daca zice Olivia Steer ca vaccinurile au probleme, i se raspunde: “Dar de ce vorbesti tu? Esti medic?”. Iar televiziunea unde vorbeste este amendata.

– Daca vorbeste un medic, i se ridica dreptul de a profesa.

Catalina Zorescu, cea care a anuntat ca va solicita Colegiului Medicilor Dentiști ridicarea dreptului de a profesa pentru medicul stomatolog Mircea Pușcașu, este si medic epidemiolog. Iat-o:

In clipul de mai sus, nu ne-a mai spus si despre tata, daca s-a vaccinat sau nu, dar ce conteaza …

Iata si ce putem citi la Directia de Sanatate Publica Suceava a solicitat Arhiepiscopiei implicarea in derularea campaniei de vaccinare din 25 iulie 2017, de pe Hotnews:

 

Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava a solicitat sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor in derularea campaniei de vaccinare impotriva rujeolei, a declarat intr-o conferinta de presa, marti, adjunctul institutiei, medicul epidemiolog Catalina Zorescu, citat de Agerpres. 

Potrivit acesteia, DSP Suceava a transmis o scrisoare Arhiepiscopiei prin care solicita implicarea slujitorilor Bisericii in popularizarea importantei vaccinarii copiilor.
”Avand in vedere ca in tara noastra evolueaza o epidemie de rujeola, pana in prezent inregistrandu-se peste 8.000 de cazuri si 32 de decese, va aduc la cunostinta ca Ministerul Sanatatii deruleaza o campanie sustinuta de promovare a vaccinarii antirujeolice a copiilor, fiind demonstrata eficienta acestui vaccin in prevenirea imbolnavirilor. Deoarece intotdeauna ati sprijinit demersurile pentru sanatatea populatiei, ne adresam dumneavoastra cu rugamintea ca prin slujitorii bisericii sa fiti alaturi de noi in popularizarea importantei vaccinarii. Ne exprimam convingerea ca doar actionand impreuna, diseminand informatii corecte in randul populatiei, putem contribui la stoparea acestei epidemii”, se arata in scrisoarea transmisa Arhiepiscopiei.

 

Citiți vă rog și:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Cei de la Radio Romania, pe toate posturile lor, chiar au o campanie de convigere a poporului, cat mult bine fac vaccinurile si ca e musai sa fie facute la toti copii !!!

    :-& …

    1. Toți DSP-iștii sunt platiți pe față și in ascuns de Big-Farma, ca sa facă reclamă ÎMPUȚITEI INJECTARI făcute din celule de la copii umani avortați vii și omorăți pentru recoltare de adreno-cromi din care se fac MIZERABULELE VACCIne.

      Faceti lucrarea lui Satana, draguță doctoriță .
      Vine ziua cănd veți PLĂTII CU VĂRF ȘI ÎNDESAT !

      Mai devreme,mai tărziu 》 TORUL SE PLĂTEȘTE

    1. Ruheola este INVENȚIA SATANEI.
      NU EXISTĂ RUJEOLA tu doctoriță a Satanei.
      Arză focul pe Lucifer din voi de Satanizați !
      Și sa ardeți de banii ăia ce-i luați să nenorociți vietile oamenilor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button