X

25 iulie: Sfânta Ana – Mama Maicii Domnului

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sfânta Ana, pomenită de Sfânta Biserică la 25 iulie, a fost mama Fecioarei Maria, Născătoarea de Dumnezeu, și bunica după trup a Mântuitorului Hristos.

Sfânta Ana era din neamul lui Levi, fiică a Mariei și a preotului Matan. Ei au avut trei fete: Maria, Sovi și Ana. Maria s-a căsătorit la Betleem și a născut pe Salomeea moașa. Sovi s-a căsătorit tot la Betleem și a născut pe Elisabeta, mama Sfântului Proroc, Înaintemergător și Botezător Ioan. iar Ana s-a căsătorit în pământul Galileei și a născut pe Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Așadar, Salomeea, Elisabeta și Sfânta Născătoarea de Dumnezeu Maria sunt verișoare din trei surori, iar Mântuitorul era verișor de gradul doi cu Sfântul Ioan Botezătorul.

Sfânta Ana, după ce a născut pe Maica Domnului și după ce a dăruit-o în biserică la vârsta de trei ani, a viețuit cealaltă vreme a vieții sale în post, rugăciuni și faceri de bine către cei lipsiți, și s-a dus în pace către Domnul, la vârsta de 69 de ani. Sfântul Ioachim s-a săvârșit la 84 de ani, încât Sfânta Născătoare de Dumnezeu, pe când se afla încă în templu, la vârsta de 11 ani, a rămas fără părinți.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Voi va pretindeti ortodocsi si luptatori atiecumenisti da le pastrati calendarul. Lepadati-va si de calendarul papistas care tot cei din BOR ca si azi au fortat si prigonit pe cei care nu il acceptau. Ecumenismul in Romania a inceput odata cu acceptarea calendarul de catre ereticul Miron Cristea. Atata vreme cat nu va lepadati de toate ereziile papistase nu puteti pretinde ca sunteti cu adevarat luptatori calzi ci doar caldicei. Sfanta lumina vine pe calendarul Iulian apele Iordanului curg invers tot pe acest calendar mai mari dovezi de atat nu trebuie unui bun ortodox sa vada ca, calendarul grigorian papistas este eretic si gresit. Luati exemplu pe Sfantul Ioan Iacob Romanul care este cel mai mare aparator al calendarului Iulian vechi cum zic unii. Noi trebuie sa sarbatorim praznicele si sarbatorile dupa calendarul Iulian asa cum au fost stabilite la sinodul I de catre cei 318 sf parinti impreuna cu sf imparat Constantin. Treziti va odata si nu mai fiti caldicei. Oare nu ati citit din minunile sf Spiridon ? cum s-a aratat unui ierarh pe cand se pregatea sa sarbatoreasca Craciunul dupa calendarul papistas. Sfantul la sfatuit sa nu citeasca rugaciunile si randuiala nasteri ci sa citesca al sau acatist pentru ca atunci este ziua sfantul Spiridon si nu Craciunul. Ierarhul nu a ascultat si la urma a murit. Inca odata va zic treziti-va

  2. Fac parte din BOR si de cativa ani tin praznicile si sarbatorile doar dupa calendarul Iulian si duhovniceste sincer ma simt mai bine stiind ca sarbatoresc odata cu Athosul etc toate praznicile si sarbatorile. Nu putem sa sarbatorim altfel de cat sf parinti din Athos Rusia etc. Pe cand ei tin post si se roaga noi schitmaticii pentru ca nu pot sa zic altfel facem nunti mancam carne etc. Nu se poate asa ceva. Treziti-va fratilor si mai ales preotii care au intrat deja in lupta cea dreapta pentru Hristos. Lepadati-va si de calendarul ecumenist papistas. Daca ar fi mers la sf mormant in 2016 doar cei care tin calendarul eretic cu siguranta nu ar fi venit lumina pentru ca data de 1 mai pentru pasti este una mincinoasa nu exista asa ceva. Pastile nu pot fi inainte de 20 martie nici dupa 25 aprilie asa au hotarat la sinodul 1 CEI 318 SF PARINTI si asa si este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button