X

Foto aeroport (Vremea Noua): EPISCOPUL HUSILOR a plecat din tara / Unde, la cine si de ce?

content-image

Episcopul Corneliu al Huşilor, ierarh care face obiectul unei anchete în Biserica Ortodoxă Română după apariţia unor înregistrări video în care acesta ar întreţine relaţii sexuale cu un alt bărbat, a fost suprins sâmbătă, înainte de ora 16.00, pe aeroportul din Iaşi.

Publicaţia vremeanoua.ro publică imagini cu episcopul la aeroport, susţinând că acesta s-a îmbarcat într-o aeronavă cu destinaţia Viena.Corneliu Onila, episcopul Huşilor, este îmbrăcat în straie monahale negre, cu capul gol, este însoţit de fratele său, Florin, dar şi de unul dintre consilierii săi de la Eparhie, preotul Iorest.

În ziua de 21 iulie 2017, a avut loc, la reședința mitropolitană din Iași, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, la care au participat toți membrii acestui for bisericesc.

În cadrul acestei întruniri s-a discutat din nou situația creată în jurul acuzațiilor aduse Episcopului Corneliu de Huși, cu referire la presupuse abateri de natură morală. Ca rezultat al discuțiilor care au avut loc, ierarhii prezenți au solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod când se va aborda acest subiect.

NOTĂ OrtodoxINFO

Nu stim de ce spun ei ca a fugit. Ca sa fugi, trebuie ca cineva sa te fugareasca. Cine-l fugareste?

Fugarit sau nu, foarte interesanta aceasta plecare a sa din tara. Unde s-o fi dus, la cine si de ce?

 

Categorii
Homosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

22 comentarii

 1. Straie monahale negre, dar cu cămașa ALBĂ. Haha…, de când o fi poza asta?,,, Bre… monahii nu poartă cămașă albă… Ia vedeți voi, nu cumva este altă persoană?…

 2. Eu cred (sânt convinsă) că se încearca discreditarea și batjocura TUTUROR slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române, de la simplul monah/monahie până la Patriarh, pentru ca numărul ateilor și al nemulțumiților „ortodocși” în România să crească. Și cu cât vor fi vocile „comentatoare” mai zgomotoase, cu atât vor fi mai satisfăcuți dușmanii Sfintei noastre Credințe Ortodoxe.

  Aveți grijă pe cine loviți cu bâta, voi – ortodocșilor!!

   1. Ionuț, infecția este deja septicemie și se oprește doar prin chirurgie, și nu strigând medicul cât îl țin mădularele pe culoarele spitalului și prin alte saloane: „imbecilul de la salonul 7 este poponar/bețiv. De asta a făcut sifilis/cangrenă, etc. Așa îi trebuie!”

    Oare v-ar place să vă facă așa ceva un medic/o cunoștință/un frate? Aveți grijă să nu cădeți și voi, „drepților”!

    1. Bun, si care ar fi solutia pentru acest caz concret si pentru altele asemenea? Sa tacem si sa ne prefacem ca nu s-a intamplat nimic?

     1. Solutia e ceea ce facea si pr Proclu Nicau cand auzea astfel de noutati, si isi pastra si Harul.

    2. Nicoleta tu esti pro Creta?, e buna intreruperea pomenirii?, ce parere ai de ecumenism?ce zici e lepadare acceptarea documentelor cu cip??

 3. Iar purtătorul de vorbe hulitoare de la Patriarhie…, ăla este lupul infiltrat printre oi. E lup, fraților!…, nu mioara noastră. E dușman – declarat prin faptele lui – aL Lui Hristos și al Sfintei noastre Biserici. Uitați-vă numai la fața lui. Se vede clar că nu este român, și nici ortodox.
  Nici o mioară adevărată nu ar striga împotriva unei alte mioare.

 4. Nicoleta, nu vreau sa fiu vulgar, dar daca cineva ați zice dute de te aruncă în cap tu așa faci?!, Ăștia nu mai au treabă cu ortodoxia,

  1. Mihai, dacă cineva din familia ta greșește moral, tu ieși în stradă și îl spui la toată lumea? Nu prea cred. Vorbim de haina pocăinței, de haina Lui Hristos. Dacă cel ce o poartă o pângărește, îl dezbraci pur și simplu de ea, nu te apuci să arunci cu noroi în haină.

   Nici măcar unui simplu mirean nu poți să îi faci asta.

   Mă doare că faceți jocul sataniștilor.

   1. Nu Nicoleta eu merg pe premiza că fiecare cum asi așterne așa doarme, iar înaltă ordine de idei daca vrei sa le faci un bine căci și spre binele apostaților, atunci ai tragi de mânecă, aloo Daniele, teofane&ci, venitiva in fire inconstientilor, ci nu scarpinandui pe creștet, și aducandule osanale, căci în maniera asta nu faci decât să le dai un brânci sa cada mai adînc în prăpastie

    1. Nici atitudinea voastra nu este vindecatoare pentru Biserica si societate. Voi credeti ca prin atitudinile voastre aruncati rahatul din ograda. Insa va inselati, caci prin scormonirile voastre, il faceti sa puta si mai urat. Treaba voastra!

 5. Nicoleta …..daca fiul tau elev la seminar …doreste sa slujesca Domnului HRISTOS ,ajunge sa faca aceste uraciuni …nu cred ca mai poti vorbi asa ….
  Este clar ca e o problema foarte serioasa ..nu o inventie a presei…
  Probabil.ca pur si simplu ..episcopul…o sa dispara pentru noi…o sa traiasca undeva …sustinut ..de cei care ii cupara tecerea …

 6. Oricat de crestini si de lucratori cu duhul am incerca sa fim, NU NOI suntem cei ce judecă. Judecata este a Lui Dumnezeu, anoastră este ascultarea, îndepărtarea de asemenea păcătoși, în sensul de-a nu urma calea lor distrugătoare, dar îndepărtarea cu dragoste- adică nu-i scoatem din mijlocul nostru nici pe targă nici morți! Mai este un lucru de spus; nicăieri în Sfintele Scripturi, Dumnezeu nu ne cere să fim nici proști, nici răi! De aceea, legile noastre trebuiesc să fie insuflate de Legile Sfinte pentru că după știința mea, în orice pol de putere oficial al unei țări creștine, încă se mai jură cu mâna pe Biblie! Concluzia ar fi că nu-i ucidem pe cei stricăcioși cu mintea și trupul, dar fiind preoți și înalți ierarhi, degrabă trebuiesc alungați din Biserica Lui Hristos! Pentru că nu poți sluji și Lui Dumnezeu și lui dracul!

 7. Ceea ce este pentru mine de neînțeles este cum un bărbat acceptă un înalt rang în ortodoxie știind că făptuiește așa ceva, acestea fiind două lucruri incompatibile.
  Pe de altă parte, deși se cunoșteau aceste lucruri, cel puțin una dintre filmări fiind din 2007, filmare care circula printre preoți și un numai, nimeni dintre cei care puteau să facă ceva nu a făcut nimic. Au fost nevoiți să ia niște măsuri abia acum, după ce situația a devenit publică, altfel puteau să mai treacă încă 10 ani fără să se întîmple nimic.

 8. În astfel de condiții cu ce putere să mai condamne biserica prin reprezentanții săi de seamă păcatul? Și cum să se păstreze intactă încrederea creștinului de rând în biserică, atunci când la vârful ei se petrec astfel de lucruri? Totul devine relativ, păcatul nu mai e păcat. Spre ce se îndreaptă așadar lumea creștină?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!