X

MMB i-a solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești

de null

Imagini pentru mmb corneliu barladeanu

În ziua de 21 iulie 2017, a avut loc, la reședința mitropolitană din Iași, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, la care au participat toți membrii acestui for bisericesc.

În cadrul acestei întruniri s-a discutat din nou situația creată în jurul acuzațiilor aduse Episcopului Corneliu de Huși, cu referire la presupuse abateri de natură morală. Ca rezultat al discuțiilor care au avut loc, ierarhii prezenți au solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod când se va aborda acest subiect, urmând ca Părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări.

”Rugăciunea ierarhilor Mitropoliei Moldovei și Bucovinei se îndreaptă către Dumnezeu pentru aflarea adevărului și împlinirea voii Sale.”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cazul Episcopului Corneliu Bârlădeanu a intrat în atenţia publică în luna iunie, atunci când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoţi care l-ar fi şantajat cu darea în vileag a unor imagini compromiţătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spaţiul public. Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, şi Răzvan Mihail Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, au fost reţinuţi pe data de 15 iunie, fiind acuzaţi că ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publice o serie de imagini video în care episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, apăre în ipostaze compromiţătoare. Ei au fost ulterior plasaţi în arest la domiciliu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. Poi cum sa slujeasca sodo-gomoritu’ ala la Hristos ! Cand Dumnezeu ia ars de pe fata pamantului ! Bagati-l la ocna de sare pe fatalau ! Chiar sunteti prosti rau de mai intrati in Biserica cat timp e si sodo-gomoritu’ ala prin curtea Bisericii !

  2. Iauzi si aia 2preoti cereau bani sau functie aia alti mafioti necurati chiar daca facuse episcopu asa aia doi ca preoti a lui dumezeu nu aveau voie sa siantajeze sau sa ceara bani de aici se vede ca mai sunt si alti mafioti vicleni in biserica toti trei sunt vinovati asta pentru homosexualitate si aia 2 pentru siantaj un preot nu are voie sa siantajeze ca e omu lui dumnezeu si dumnezeu spune sa nu siantajezi creca citi nu o fi

  3. Mia spus un calugar ca uni preoti sau dus sa ia fuctia care o meritau si ia cerut un episcop 5000mii de euro pentru fuctie pai asa se face se cere spaga sa ei fuctia care o meriti mai ales la biserica unde este porunca sa nu ei daruri pe nedrept

    1. e vechi obiceiul asta, in locul lui Hristos sunt antihristosi. totul pleaca de la scolile de teologie si seminarii unde sunt profesori numai homalai si iude. iudele au ocupat toate functiile inalte, nu e loc pt smeriti. comunismul a venit cu viermii si nimeni dupa aceea n-a facut deratizare si de dezinsectie.

      1. ilie, decât să verși lături despre profesorii de la teologie, mai bine ți-ai mânca limba. Și fă-o repede, acum cât mai ai vreme de pocăință, decât să ți-o atârne dracii în iad pe vecie…

        1. probabil se referea la cele din occident, dar si la noi majoritatea profesorilor de teologie sunt ecumenisti, c-or mai fi si poponari, asta nu putem sti.

  4. Si cu toate astea tot mai are sanse de mantuire daca se pocaieste. Urati pacatul nu omul daca i urmati lui Dumnezeu. Si mai incet cu cleveteala ca se bucura vrajmasu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button