X

Ecumenismul FĂRĂ MASCĂ și apologia SODOMISMULUI în Biserică, în aplauzele reprezentanților INSTITUȚIILOR de învățământ ORTODOXE, în cadrul unei conferințe interreligioase la Minsk cu prilejul sărbătoririi a 500 de ani de la … „REFORMA” PROTESTANTĂ

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La Universitatea de Stat din Belarus (USBe) între 20 și 22 aprilie 2017 a avut loc conferința internațională științifico-practică ”Religia și istoria”. E a cincea conferință dintr-o serie de conferințe pe teme religioase desfășurate în Minsk o dată la 2 ani de catedra de Religie a Institutului de Teologie a USBe, cu sprijinul activ al catedrei de Filosofia Culturii a Facultății de Filosofie și Științe Sociale a USBe.

În anul 2017 se celebrează în toată lumea 500 de ani de la Reformă (nota explicativă: apariția în istorie a ereticilor protestanți ce s-au despărțit de ereticii papistași sau de așa numita ”biserică romano-catolică”), de aceea în cadrul conferinței s-a desfășurat o secție specială, ”Protestantismul în istoria culturii europene”, care s-a finalizat cu o masă rotundă la tema ”Metamorfozele filosofice ale teologiei ortodoxe și protestante”.

La conferință au participat 170 de specialiști, dintre care 120 de savanți străini din 14 țări – Rusia, Ucraina, Polonia, Germania, Estonia, Azerbaijan, Armenia ș.a. – precum și 4 raportori, invitați speciali, de la Universitatea Martin Luther din Halle-Wittenberg, unul din care, profesorul Stefan Schorch, ocupă aceeași catedră ce a fost condusă 500 de ani în urmă de Martin Luther.

Sponsorii principali ai conferinței au fost Centrul educativ creștin ”Sfinții Metodie și Chiril” (Belarus), Catedra de Filosofie a Religiei și Aspectelor Religioase ale Culturii de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Umanitare (Moscova, Rusia) și Catedra de Apologetică a Academiei de Teologie din Minsk.

Membrii ortodocși ai comitetului organizatoric au fost: Serghei Șatravschii (candidat în teologie, prorector al Institutului de Teologie, Minsk), Constantin Antonov (doctor în filosofie, Universitatea Umanitară, Moscova), Tatiana Folieva (candidat în științe filosofice, Universitatea Umanitară, Moscova).

Cuvîntul de salut al rectorului Academiei de Teologie din Minsk, Arhimandrit Serghei Achimov, a fost citit de primul prorector al Academiei, protoiereul Vladimir Dolgopolov.

În cadrul ședinței plenare din prima zi a conferinței a fost prezentat raportul ”Hermeneutica protestantă biblică în bisericile germane contemporane” de către ”teologul” protestant Stefan Schorch de la Universitatea din Halle, Germania.

Stefan Schorch, ”teolog” protestant german, la conferința din aprilie 2017, Minsk, Belarus

Raportul a fost dedicat în special incluziunii LGBT în ”biserică”, Stefan Schorch explicînd în ce mod ”bisericile” protestante au ajuns la o supraestimare a homosexualității și au devenit incluzive în raport cu homosexualitatea, mai ales în ce privește recunoașterea ”cununiei bisericești” pentru cuplurile homosexuale și posibilitatea hirotoniei homosexualilor.

https://www.youtube.com/watch?v=ywWx9BSD7aQ&feature=youtu.be

De asemenea a fost enunțată opinia că:

parteneriatul homosexual, prin care oamenii își asumă datoria să rămînă împreună în fidelitate și cu responsabilitate, trebuie recunoscut ca echivalent cu cel heterosexual și din punct de vedere teologic

Raportul a fost audiat cu atenție din partea lui Vadim Ghighin, decanul Facultății de Filosofie și Științe Sociale, Alexandr Kohanovschii, decanul Facultății de Istorie, ce se aflau în prezidiu, precum și o seamă de fețe bisericești și academice.

Prezentarea apologetului sodomiei în Biserică a fost întîmpinată cu aplauze furtunoase și nu a stîrnit nici unui participant vreo întrebare, deși moderatorii au propus ca acestea să fie puse.

La conferință s-au prezentat și alte rapoarte, de genul:

Preot Roman Artiomov – ”Anime ca instrument de răspîndire și promovare a produselor și serviciilor”

Protoiereu Alexei Vasin – ”Protestantismul și Biserica Ortodoxă de Răsărit: 500 de ani împreună sau separat?”

Diacon Constantin Golubev – ”Despre principiile învățăturii social-economice catolice și semnificațiile acestora în perioada globalizării” (??? diacon ortodox despre principiile papiste…)

Andrei Danilov – ”Credința creștină și criza spirituală din secolul XX: căutarea răspunsului teologiei ortodoxe și protestante” ș.a.

Comentariu Lumea Ortodoxă:

Iată cum treptat, la nivel oficial, clerul ortodox cuminte și ignorant în raport cu erezia ecumenistă ajunge iluminat cu înșelările Sodomei contemporane prin dialogul intercreștin…

Traducere lumea-ortodoxă.ro

Text adaptat după: Vse Eresi

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button