X

FLORIN BARBU, încă în GREVA FOAMEI. În ce condiții spune că va renunța? Ce poate face PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS?

 

Unul dintre corespondentii OrtodoxInfo ne transmite:

Ieri, Florin Barbu a intrat în a patra săptămână (a 22-a zi) de greva foamei. Face acest protest drastic deoarece copiii sai au fost luati de către protecția copilului din Anglia.

Dar mai ales pentru ca au fost dați și spre adopție, lucru menționat în toate articolele mass-media despre cazul lui Florin Barbu, dar menționat doar in treacat, invizibil, fără a i se da importanța cuvenita.

Nu este usor să demonstrăm că acei copii au fost luați abuziv, chiar daca multi consideram că, da, au fost luați abuziv. Dar un lucru îl știm sigur, adopția lor a fost abuzivă. Asta nu o susține doar Florin Barbu sau eu, ci si o seama de personalitati cu solide cunoștințe juridice pe tema adopției. Vedeți interviul:

http://florinbarbu.info/2017/07/07/florin-barbu-la-realitatea-tv-3-iulie-2017-greva-foamei/

Mulți deputați și parlamentari români s-au implicat să îl apere pe Florin. Un exemplu este domnul Ben Oni Ardelean, care s-a prezentat chiar în data procesului pentru adopție cu scrisoarea de la Călin Popescu Tăriceanu, ce dovedea că vine să facă investigații în numele statului român. Inițial autoritatile britanice nici nu au vrut să îl lase să intre în sală, dar la insistențele avocatei lui Florin Barbu, acesta a putut pana la urma intra dar … nu a fost lăsat să vorbească.

În plus, statul român a eliberat certificatele de naștere românești după ce Andy și Diana au fost dați în adopție.

Mie mi se pare că persoanele din instituțiile statului român implicate, au făcut tot ce le-a fost posibil. Englezii au fost cei care au creat principalele probleme. Nu putem nega totuși ca au fost și piedici, mai ales de la cei cu poziții de conducere.

Totuși, sînt două lucruri pe care statul român nu le-a făcut și ar putea să le facă

fără probleme. Lucruri care nu depind deloc de statul englez, ci doar de cel roman pe care domnul Klaus Johannis îl reprezintă:

1) O declarație oficială din partea președintelui Romaniei, cum că statul român nu este de acord cu adopția făcută de către statul englez, a doi minori români, aceasta fiind ilegală în Romania pentru că in România adopțiile pot fi făcute numai de către cetățeni români sau cetățeni străini daca aceștia sînt rude cu copiii până la gradul 4.

2) O declarație oficială din partea președintelui Klaus Johannis cum că statul roman a decis ca cei doi cetățeni români să fie preluați de către statul român în cazul în care cei doi „părinți” adoptivi intră cu cei doi minori pe teritoriul românesc.

Consider ca aceste declarații necesare venite din partea președintelui nu vor fi împotriva protecției copilului din Anglia, ci împotriva instanței judecătorești care a acceptat ca doi cetățeni români să fie dați spre adopție, nerespectându-se legile statului de care acești doi minori aparțin.

Ținând cont că Florin Barbu deja se simte rău și nu se știe cât mai rezistă, considerăm că aceste declarații sunt de asemenea absolut urgente.

Vrem să mai subliniem că Florin Barbu este rezonabil și se mulțumit chiar doar să vorbeacă cu copiii lui prin Skype sau alte mijloace prin care să poată vedea daca sunt în regulă. Dacă acest lucru se întâmplă, a declarat că va renunța la greva foamei:

https://curaj.tv/international/va-renunta-la-greva-foamei-doar-daca-si-va-vedea-copiii/

Din păcate, până la momentul de față, ambasadorul Marii Britanii nu a lasăt nici măcar impresia că ar demara vreun demers în acest sens.

Consider că prin această adopție deja se creeaza un precedent periculos și că președintele Johannis trebuie să demonstreze statului englez în mod clar că nu este de acord cu astfel de acțiuni și ca nu vor fi tolerate de către statul român. Reamintim că nici Norvegia, nici Danemarca, nici Finlanda și nici Suedia nu a dat până acum vreun cetățean romăn spre adopție. Acest lucru pare să se întâmple pentru prima oară în Anglia. Deci trebuie din start dat un semnal de alarmă pentru a se evita astfel macar ca pe viitor si alți copii români sa fie dați spre adopție dupa ce au fost luati de protectia copilului.

Categorii
"Protecția copilului"
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

7 comentarii

 1. Îmi pare foarte rău pentru el!
  Cred că, cel mai TARE doare când vede VID în jurul lui!
  Nu l-a ajutat MAE, ambasadorul Angliei, dar nici porcul ăla de la noi care dă la aghioase în cadrul unor întâlniri făcându-se și pe el dar și țara de râs…nu cred că Mutul de Cotroceni e cu mintea ACASĂ!

 2. avem un presedinte care isi rade de noi. Nu-i pasa de acest popor, prin urmare isi ignora cetatenii si atunci ce sa mai astepti de la el. Ma intreb cum de doamna lui – care e romanca- nu se implica in acest caz. Noi suntem batjocoriti. dar copilasii astia, ce vina au?

 3. Presedintele …are case ..nu copii…cum sa inteleaga durerea unui parinte???
  trebuie sa intervina altcineva … PERSONALITATI…..nu stiu cine …prin oameni lucreaza DUMNEZEU…Dar acolo la punctul 2 scrie ca daca familia adoptiva va veni cu copii pe teritoriul Romaniei copii vor fi luati de autoritatile roamane???? pai cum sa vina aia cu copii in Romania ..cand ei vor ca sa uite copii ca sunt romani..nici nu-i lasa sa vorbesca limba ..
  .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!