X

Naștere EXTRAORDINARĂ: Un copil a SALVAT VIAȚA MAMEI, acoperind o RUPTURĂ a UTERULUI cu spatele

de null
Pixabauy / Pexels / CC0 License Într-un caz medical care a încântat Franța, un bebeluș a salvat viața mamei sale și propria lui viață

Un făt a salvat viața mamei sale și pe a sa, acoperind o ruptură a uterului cu spatele, permițându-i să se nască sănătos și mamei să supraviețuiască.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Într-un caz medical din Lille care a încântat Franța, știrea a venit inițial din Jurnalul European de Obstetrică, Ginecologie și Biologie Reproductivă și a fost publicată recent în presa națională de către medicul și jurnalistul ziarului Le Monde, Marc Gozlan.

Cazul a ieșit la lumină după ce o femeie de 31 de ani a fost internată într-un spital din Lille, nord-estul Franței, suferind dureri grave la nivelul stomacului, în timp ce era însărcinată în opt luni și jumătate.

Cum femeia a avut o cezariană în 2013 pentru o sarcină anterioară de șapte luni, din cauza unei bătăi anormale a inimii fetale, medicii au hotărât rapid să o verifice cu atenție.

De data aceasta, bătăile inimii fătului au fost bune; Femeia nu era în travaliu și totul părea bine cu copilul. Medicii au făcut chiar și o scanare a inimii, pentru a verifica dacă femeia nu suferea de o ruptură de aortă sau ceva asemănător.

Diagnosticul final a fost totuși simplu: a suferit o ruptură uterină: o ruptură în mucoasa uterului, o urgență medicală care cerea o operație cezariană de urgență.

Doctorii au descoperit că, până la durerea mamei, totul părea normal, deoarece copilul însuși fusese o “ventuza de aspirație asemănătoare cu vidul”, plasându-și spatele peste ruptura uterului și ocrotindu-și mama de o potențială hemoragie ce i-ar fi pus în pericol viața.

În mod similar, poziția spatelui său a ajutat lichidul amniotic să nu se scurgă și cordonul ombilical să nu se comprime, asigurându-se astfel că și propria sa creștere și sănătate au fost protejate.

Băiatul s-a născut după acestea sănătos, prin cezariană, fără complicații la naștere. S-a născut cu o ulcerație mare pe spate, în locul care a acționat ca un vid, dar aceasta a fost reabsorbită înapoi în corp după câteva ore, au spus medicii.

Vorbind pentru Le Monde, medicul primar, Dr Charles Garabedian, obstetrician la spitalul Jeanne de Flandre din Lille, a clasificat cazul drept “extraordinar”, copilul reușind să evite complet problemele fetale sau medicale până în acel moment.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button