X

CE SE INTAMPLA in Episcopia Ortodoxa Romana din America? EPISCOPUL IRINEU – HOMOSEXUAL sau PRIGONIT?

de null
https://i1.wp.com/www.flux24.ro/wp-content/uploads/2015/09/maxresdefault.jpg?w=1280

Stiri despre acest caz in ordinea publicarii lor:

 

 

COMUNICAT REFERITOR LA SITUAȚIA PREASFINȚITULUI PĂRINTE IRINEU 

 

(2015-09-01 – Grass Lake, MI) 03.07.2017

(2015-09-01 – Grass Lake, MI) Cancelaria Episcopiei a fost notificată de către Biroul de Investigare și Revizuire a Acuzațiilor de Abatere Sexuală (ORSMA) a Bisericii Ortodoxe din America despre faptul că Preasfințitul Părinte Irineu (Duvlea), Episcop de Dearborn Heights și Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America, este cercetat pentru acuzația de comportament sexual neadecvat.

Până la finalizarea investigațiilor, Preasfințitul Părinte Irineu beneficiază de prezumția de nevinovăție. În conformitate cu Metodele, Standardele și Procedurile (PSP) de prevenire a abaterilor sexuale ale ORSMA, Preasfințitul Părinte Irineu este deprivat de sarcinile sale oficiale și nu are binecuvântare să desfășoare activități liturgice în cuprinsul Eparhiei noastre sau în altă parte.

Procesul de investigare este extrem de confidențial, de aceea, nimeni nu ar trebui să discute pe acestă temă. Datorită faptului că Preasfințitul Părinte Irineu a făcut cunoscută ancheta și altor persoane, Episcopia a hotărât să facă public acest demers de investigare. Să ne rugăm pentru Preasfințitul Părinte Episcop Irineu și pentru toți cei implicati în acest anchetă.

+NATHANIEL, Arhiepiscop

 

 

EXCLUSIV/ SCANDAL ÎN BISERICA ORTODOXĂ: EPISCOPUL VICAR al Episcopiei Ortodoxe Române din SUA și Canada, cercetat pentru comportament sexual neadecvat

 

03.09.2015

Preasfințitul Părinte Irineu (Duvlea), Episcop de Dearborn Heights și Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America, este cercetat pentru acuzația de comportament sexual neadecvat, anunță într-un comunicat Nathaniel, Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe din Statele Unite și Canada.

Episcopul Irineu este nr.2 în Episcopia Ortodoxă pentru SUA și Canada.

Conform comunicatului, Preasfințitul Părinte Irineu este deprivat de sarcinile sale oficiale și nu are binecuvântare să desfășoare activități liturgice în cuprinsul Eparhiei noastre sau în altă parte.

A fost stareț al Mănăstirii Sâmbătă și un apropiat al fostului mitropolit al Ardealului, Antonie Plămădeală.

Arhimandritul Irineu a tuns în monahism 30 de monahi și 15 monahii (măicuțe), având sub îndrumarea sa și mari personalități ale Bisericii Ortodoxe Române, ca de pildă IPS Laurențiu Streza, viitorul Mitropolit al Ardealului.

În perioada cât a fost stareț al Mănăstirii Brâncoveanu, PC Arhimandrit Irineu Duvlea a primit vizita la mănăstire a 6 patriarhi: Bartolomeu I al Constantinopolului (Patriarhul Ecumenic), Parthenius al Alexandriei, Ignatie al Antiohiei, Abuna Paulus al Bisericii Copte, Pavel al Serbiei și Maxim al Bulgariei. De asemenea, a găzduit și alți ierarhi bisericești, cum ar fi: IPS Nathaniel Popp de Detroit, Antonios Schedrawui de Mexico, John al Finlandei și mulți alții, precum și conducătorii laici, ca de exemplu Majestatea Sa, Regele Mihai al României, președinții României, primii-miniștri, și alții.

La 24 septembrie 2000, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a oferit părintelui Irineu rangul de Arhimandrit Mitrofor (purtător de Mitră), o distincție foarte rar oferită în Biserica Ortodoxă Română.

https://i2.wp.com/www.flux24.ro/wp-content/uploads/2015/09/ir.png?resize=300%2C169

https://youtu.be/qwdxsuzJeP8

 

 

SCRISOARE DE CLARIFICARE a PREASFINTITULUI PARINTE EPISCOP IRINEU (DUVLEA)

 

29.07.2016

Comunicat de Presă:

[Clinton, Michigan – 10 Aprilie 2016 www.bishopirineu-us.org ]

Am atasat acesta scrisoare pe acest site in urma faptului ca nu s-a publicat aceasta informatie in mod oficial, asa cu am solicitat cancelariei Episcopiei.

Catre InaltPreaSfintitul Parinte Arhiepiscop Dr NATHANIEL (Popp)
Catre Consiliul Episcopesc al Episcopiei Ortodoxe Romane din America
Prea Iubitului cler si credincioși ai de Dumnezeu păzitei Episcopii Ortodoxe Romane din America

SCRISOARE DE CLARIFICARE

Cu amaraciune in suflet am asistat in ultimele 7 luni la o intensiva actiune de denigrare si ponegrire a numelui si persoanei mele. Le-am indurat pe toate cu gandul la Cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos care zice : ”În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea” (Ioan 16,33). Am primit toate loviturile peste obrazul meu indurerat intorcand mereu si partea cealalta. Deja se implinesc 7 luni de cand prin decizia IPS Nathaniel Popp am fost suspendat din functie si tot atata timp de cand suferintele si umilintele au curs peste mine. O perioada foarte grea, in care dezinformarile si vorbele urate ale unora au lasat rani adanci in sufletul unui episcop surghiunit si exilat din scaunul de episcop vicar in care Congresul Episcopiei Romane m-a ales in urma cu 15 ani.

Ca slujitor al Domnului Hristos inca pot indura si alte multe umilinte pentru slava  numelui Sau si pentru Comunitatea Romaneasca pe care o iubesc și o prețuiesc. Însă nu pot accepta niciodată ca preoții și credinciosii din Episcopia Ortodoxă Română să fie dezinformați despre propriile mele acțiuni, fapte și vorbe!

Recentul comunicat postat de către Episcopia Ortodoxa Română din America în urma ședinței Consiliului Episcopesc din data de 2 aprilie contine o serie de neclarități referitoare la persoana mea ca Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române. Vreau și trebuie să fac următoarele precizări foarte importante:

1.     NU am cerut să fiu trecut sub omoforul altui episcop în sensul eliberării mele din funcția de Episcop vicar al Episcopiei Ortodoxe Române. Adevărata stare de fapt semnalată în scrisoarea mea deschisă adresată membrilor Sfântului Sinod este urmatoarea și trebuie analizată ÎN CONTEXTUL celor afirmate de către mine: Am adus la cunoștința Sfântului Sinod al OCA că mai multi reprezentanți oficiali ai ROEA au declarat în vizitele lor în mai multe parohii din cuprinsul Episcopiei că “PS Irineu nu trebuie sa se mai intoarca la Vatra” si ca “ar fi mai bine ca PS Irineu sa se retraga si sa iasa la pensie”. NUMAI IN ACEST CONTEXT in care reprezentantii oficiali la acest moment ai ROEA nu mai vor si vor face totul ca eu sa nu ma mai pot intoarce la Vatra, am cerut ca eu impreuna cu manastirea pe care eu am fondat-o sa fim trecuti sub un alt episcop OCA sau chiar direct sub omoforul Mitropolitului Tihon.  Am cerut acest lucru tocmai ca prin ramanerea mea in cadrul OCA (chiar exilat din ROEA) sa raman totusi aproape de clerul si credinciosii romani din cadrul Episcopiei noastre!!!

Referitor la dorinta unora de a ma pensiona, inca nu ma calific ca si varsta. La acest moment in fruntea ROEA avem un Episcop titular in persoana IPS Nathaniel si un singur Episcop vicar in persoana subsemnatului. Nu eu sunt cel care indeplinesc acum varsta de pensionare!

2.     Conform canoanelor si normelor canonice ale Bisericii Ortodoxe, plecarea dintr-o eparhie in alta se face procedural respectand urmatoarele principii de subordonare ierarhica: primul pas este cererea de eliberare sau eliberarea cartii canonice din partea episcopului tutelar (Can.15 si 16 apostolic; 3,17,18 Trulan).

NU AM FACUT nici o cerere de eliberare a cartii canonice catre IPS Nathaniel si ROEA!!! Acest lucru se poate demonstra si atesta foarte usor de catre secretariatul Episcopiei Romane din America! Ca atare, orice speculatii cum ca la acest moment Episcopul Irineu vrea sa paraseasca Episcopia Ortodoxa Romana din America sunt pure speculatii, dezinformari si minciuni menite sa produca suparari si disensiuni in cadrul Episcopiei noastre! NU AM VRUT, NU VREAU SI NICI NU IMI DORESC CA VREODATA SA PARASESC EPISCOPIA, CLERUL SI CREDINCIOSII ROMANI DIN AMERICA!

Dovada este si ca cele mai multe din lucrurile mele personale inca se afla la Vatra! Deci nu m-am mutat si nu ma mut in vreo alta eparhie.

Daca sunt insa alte persoane (clerici sau laici) in conducerea ROEA care ma vor “eliminat”, este o chestiune care ar trebui sa se discute in forurile decizionale ale Episcopiei noastre unde insa voi fi si eu prezent, pentru ca nimeni sa nu mai vorbeasca vreodata in numele meu!

Ma bucur ca in sfarsit investigatia ORSMA se apropie de final, pentru ca orice acuzatie care i se aduce unei persoane nu inseamna si nu implica nicidecum ca persoana incriminata este si vinovata de vreo fapta. In fata lui Dumnezeu am constiinta impacata!

Nadajduiesc ca aceasta stare de tensiune se va termina in curand si impreuna vom lucra pentru bunul mers al Episcopiei Ortodoxe Romane din America, doresc sa va asigur de toata dragostea mea si va incredintez inca o data de intreaga mea loialitate. Si eu, ca si toti ceilalti reprezentanti ai ROEA, doresc pacea si unitatea in Episcopia noastra. Romani, americani si canadieni, tineri si mai putin tineri, cetateni si rezidenti sau nerezidenti suntem cu totii membri ai aceluiași Trup al Bisericii lui Hristos. O Biserica unitara si indivizibila!

Va doresc tuturor ca Postul Sfintelor Pasti sa ne aduca pe toti impreuna si sa ne dam cu totii sarutarea iertarii in Lumina Sfintei Invieri!

Cu arhieresti binecuvantari,

+IRINEU Duvlea,
Episcop de Dearborn Heights si Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane din America
Staret si fondator al Manastirii Ortodoxe Romane „Inaltarea Domnului”

[Clinton, Michigan – April 10, 2016]

 

 

Un episcop român din Statele Unite ar fi acuzat de homosexualitate. El a fost „retrogradat” la rangul de simplu călugăr

 

28.06.2017

Episcopul Auxiliar al Episcopiei Ortodoxe Române a Americii, Irineu Duvlea, a fost deposedat de episcopie de către membrii Sfântului Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe din America, după ce a fost acuzat în repetate rânduri de către românii din episcopie că ar avea înclinații homosexuale.

Potrivit unui comuincat al Bisericii ortodoxe din Statele Unite ale Americii, ”Sfântul Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe din America și-a încheiat întâlnirea, care a avut loc în săptămână trecută la Mănăstirea Holy Dormition, Rives Junction din Michigan. Una dintre cele mai dificile sarcini ale acestei întâlniri a fost convocarea Curții Sinodale la Biserica Ortodoxă Sf. Dimitrie din Jackson, Michigan, pentru a auzi anumite acuzații legate de infracțiuni canonice aduse împotriva Episcopului Auxiliar al Episcopiei Ortodoxe Române a Americii, Episcopul Irineu”.

Potrivit membrilor Sinodului, după o deliberare intensă s-a stabilit ca episcopul Irineu Duvlea să fie deposedat de episcopie, revenind la statutul de simplu călugăr.

Detaliile privind chestiunea care a dus la convocarea Curții Sinodale nu au fost făcute publice, în comunicat menționându-se faptul că sunt informații ”confidențiale și nu vor fi publicate”.

Totuși, în urmă cu doi ani, s-a anunțat faptul că față de Irineu Duvlea s-a deschis o anchetă internă privind comportament sexual neadecvat, iar mai mulți membrii ai episcopiei au declarat că preotul avea înclinații homosexuale.

Acest scandal sexual din Statele Unite vine în același timp cu sandalul care a lovit Biserica Ortodoxă din România, prin prisma preotului Cristian Pomohaci care este acuzat că a încercat să corupă sexual un minor. Preotul Cristian Pomohaci este anchetat de Consistoriul Eparhial din Alba Iulia. Înalții prelați urmează să ia o decizie cu privire la soarta părintelui cercetat pentru că ar fi vrut să întrețină relații sexuale cu un adolescent de 17 ani.

Totodată, Cristian Pomohaci este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie Târgu Mureș pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

 

 

Episcopul vicar Irineu al Bisericii Ortodoxe Române din America a fost scos din rândul clerului și întors la statutul de simplu monah

 

29.06.2017

„Moscova, 28 iunie, 2017

Un Consistoriu Sinodal s-a tinut odata cu recenta intrunire anuala a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe din America, in care a fost detronat in baze canonice Episcopul Irineu(Duvlea), Episcop-Vicar al Bisericii Ortodoxe din America – Episcopatul  Ortodox Roman al Americii, intorcandu-l la cinstea de simplu monah, transmite serviciul de presa al OCA-Biserica Ortodoxa a Americii.

Cu aceasta ocazie s-a anuntat ca inca din luna Septembrie  2015 fostul Episcop Irineu a fost sub cercetarea Biroului pentru Analiza Acuzatiilor de Abuz Sexual; moment din care acesta a fost degrevat Motivat de a isi implini sarcinile si nu i s-a mai permis a Liturghisi in asteptarea rezultatului anchetei.  Irineu ( Duvlea) a fost numit ca si candidat la Tronul Episcopal pe 28 iunie 2002 si hirotonit ca episcop la Catedrala Sfantul Gheorghe din Southfield, Michigan intre 1 si 2 Noiembrie 2002.

Intrunind Consistoriul la Biserica Ortodoxa Sfantul Dimitrie in Jackson, Michigan in timpul intalnirii din 19-23 Iunie, Preafericitul Mitropolit Tikhon a adresat o scrisoare Episcopatului Roman, anuntand decizia Sinodala, textul complet ce se afla postat pe site-ul Bisericii Ortodoxe a Americii. ‘’Dupa o intensă deliberare sustinuta de rugaciune, Consistoriul Sinodului hotaraste ca Episcopului  Irineu sa i se retraga cinstea de episcop, sa fie scos din randurile clerului si sa se intoarca la statutul de simplu monah,’’in continuare scrisoarea continand o nota care precizeaza ca detaliile legate de chestiunea in discutie sunt de natura confidentiala si nu vor fi facute publice.

Sfantul Sinod a ajuns la aceasta dureroasa decizie pentru binele sufletesc al fostului Episcop Irineu, si ‘’ca pastrare a bunei randuieli si paza a turmei lui Hristos’’.

Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe a Americii incheie scrisoarea sa cu un indemn la rugaciune,’’ pentru a nu fi biruiti de patimi care sa dezbine, ci, mai degraba sa incercam a castiga Pacea in Hristos’’, si propria-I rugaciune: ‘’ Fie ca Domnul cel Milostiv si Iubitor sa ne intareasca pe noi toti sa îi plinim Voia in toata lucrarea si sa pastram in inimi roada Duhului Sfant care este pretutindeni si toate le plineste’’.

 

 

SCHISMĂ în Biserica Ortodoxă Română din America după SCANDALUL SEXUAL

 

02.07.2017

Scandalul sexual din Biserica Ortodoxă Română din Statele Unite a ajuns la schismă. Ierarhul acuzat de comportament inadecvat s-a rupt de Biserică.

Scandalul dintre slujitorii Bisericii Ortodoxe din Statele Unite ale Americii este departe de a se fi încheiat, după ce un comunicat al Bisericii Ortodoxe din America anunța că părintele Irineu Duvlea este decăzut din toate funcțiile deținute în Episcopia Ortodoxă din Statele Unite și Canada și lăsat la rangul de simplu călugăr.

De mai bine de doi ani, din 2015, preotul era cercetat de superiorii săi americani, fiind bănuit de relații homosexuale. Acum, preotul anunță că el și mănăstirea sa din Clinton, Michigan, se rup de cele două organizații ortodoxe și vor acționa independent de ele!

Deprivarea de sarcinile oficiale

Episcopia Ortodoxă Română din America a anunțat, săptămâna trecută, că Sfântul său Sinod a decis ca Irineu Duvlea să fie decăzut din rangul de episcop-vicar, poziție pe care o deține din anul 2002, dar a fost „deprivat de la sarcinile oficiale” în 2015, când a început o anchetă împotriva sa sub acuzația de comportament neadecvat. Pe surse, se vorbea încă de atunci de bănuiala existenței unor relații homosexuale.

Acum, când decizia e definitivă în ceea ce îl privește, Irineu Duvlea a reacționat. Iată mesajul său, transmis la sfârșitul săptămânii trecute:

”Am așteptat câteva zile ca lucrurile să se așeze și să se creeze puțină liniște în urma deciziei nedrepte a Sinodului Bisericii Ortodoxe din America (OCA) și al Episcopiei Ortodoxe Române din America (ROEA) privind încriminarea mea abuzivă și nefondată.

Am primit și eu cu multă amărăciune și stupoare comunicatul oficial al OCA și ROEA cu privire la decizia luată împotriva mea la finalul unei așa-zise anchete care a făcut și obiectul suspendării mele de până acum din slujirea mea arhierească. Deși deznodământul acestei cercetări este unul atât de trist și nedrept, deși investigația la care am fost supus pe nedrept a fost una făcută într-un mod evident dirijat de la spate pentru a conduce la acest rezultat pe care astăzi îl înfruntăm, vreau să vă îndemn pe Dumneavoastră toți să nu vă pierdeți încrederea în DREPTATE!(…)

Înțeleg în mod clar și dorința celor care timp de aproape doi ani de zile au lucrat împotriva mea, preoți si laici, unii dintre ei fiind chiar cei cărora eu le-am întins o mână și i-am salvat din situația lor de aici și din România pentru a trăi o viață decentă pe tărâm American. Le înțeleg pe toate, dar asta nu înseamnă că voi putea încuviința vreodată ura și nesăbuința cu care au acționat împotriva mea! Dumnezeu cel tare întru dreptate ne va judeca pe toți acolo unde nicio intervenție nu poate strâmba sub niciun fel Dreapta Judecată!

Iubiți frați si surori, dragi frati preoti,

De un lucru vreau să vă asigur pe toți astăzi, când sufletul îmi este atât de întristat: în fața lui Dumnezeu, voi rămâne și pe mai departe același Episcop slujitor și fierbinte rugător pentru frățiile voastre, mereu alături de inimile voastre!

(…)

SUNT NEVINOVAT!

Așa-zisele „infracțiuni canonice grave” menționate în toate comunicatele OCA și ROEA nu sunt susținute de nicio dovadă și nu au fost prezentate niciodată în cadrul procesului și nici pe perioada investigației, ci doar au scopul de eliminare a mea din poziția de Episcop al ROEA.

Oare de ce Curtea Sinodală a OCA a stabilit că „detaliile problemelor privind incriminarea mea sunt de natură confidențială și nu vor fi făcute publice”? Oare cui folosește acest scandal privind eliminarea mea?

„SUS INIMA ROMÂNI; EXISTĂ MÂNTUIRE!”

Cu arhierești binecuvântări,+Irineu”

Prin avocații săi, Irineu Duvlea anunță că Mănăstirea Înălțarea Domnului, din Clinton, Michigan, de a cărei sfințire și clădire s-a ocupat încă din anul 2001, se rupe de Biserica Ortodoxă Română din America și de Episcopia Ortodoxă Română din America!

Iată mesajul:

„Cu părere de rău trebuie să răspundem la mesajul Înaltpreasfințitului Nathaniel și să facem câteva clarificări:

 • Fosta mănăstire din Detroit ctitorită de Înaltpreasfințitul Nathaniel este și acum în posesia dumnealui precum și cei 600 de mii de dolari plătiți de Dr. Michael Ronett pentru cumpărarea respectivei proprietăți de la Detroit. În anul 2011 când mănăstirea s-a mutat la noua locație, am cerut un mic ajutor financiar, cerere care ne-a fost respinsă. Mănăstirea actuală din Clinton nu are nicio legătură cu ctitoria IPS Sale de la Detroit.
 • Proprietatea din Clinton cumpărată de familia Adrian și Mariana Lupu-Leica, prin stăruința și purtarea de grijă a Preasfințitului Irineu și donată mănăstirii “Înălțarea Domnului”, este ctitoria de suflet a familiei Lupu-Leica și a noastră a tuturor celor care am trudit din răsputeri în toți acești ani și ne-am stăruit să ridicăm o biserică maramureșană, iar Înaltpreasfințitul Nathaniel nu are și nu a avut nicio contribuție la toată această lucrare de la această nouă locație. Mai mult, țin să precizez că donațiile in valoare de $17,678 trimise la Episcopie de către credincioși și diferite parohii după incendiul bisericii mănăstirii, nu au fost trimise nici pănă la această dată către mănăstirea noastră, deși avem mare nevoie, având biserica în construcție.
 • În urma nedreptei decizii luate asupra noastră, am decis de comun acord cu obștea și bordul director al mănăstirii, ca atât noi cât și mănăstirea, să ne separăm de ROEA și OCA

Dorim să mai precizăm că proprietatea din Detroit (centrul Sf. Andrei) încă mai folosește în mod abuziv și fraudulos Tax ID-ul mănăstirii noastre de mai bine de cinci ani, lucru adus la cunoștință de mai multe ori Înaltpreasfințitului Nathaniel, dar nicio rezolvare nu a fost obținută până în acest moment. Încă o dată confirmăm și aducem la cunoștință tuturor oamenilor de bine, că atât eu personal, cât și proprietatea mănăstirii și viețuitorii ei, nu mai facem parte din cadrul Episcopiei ROEA și OCA.”

Biserica a ars anul trecut, acum fiind în reconstrucție. Noua biserică este una maramureșeană, donată de o familie din România”.

 

 

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

 1. Scrisoarea de clarificare este din 27 iulie 2016 si este scris ca „am asistat in ultimele 7 luni…” iar chiar in articol se spune ca „De mai bine de doi ani, din 2015, preotul era cercetat…”.
  Cum sa vina in acelasi timp cu informatiile despre Pomohaci???
  ———————–
  Sa aratam Ca Biserica unde este Nathaniel are statut de membru in asocierea OCA = Orthodox Church of America unde se mai gasesc si alte natii dar si o grupare greco-catolica!?!.
  La OCA, rusii sint lideri si tot ce se hotaraste este posibil doar dupa voia lor.
  Poate ca cineva din Dearborn (unde locuiesc romani care au lucrat pe la Ford si poate mai lucreaza…) ne poate da mai multe lamuriri.
  Cred ca ce este „confidential” nu are nici un suport in acuzatiile de homosexualitate (?!?) desi s-au dat pe la parohii formulare unde Preotul si membrii consilieri sa declare ca nu au avut probleme cu pedofilia, nu mai stiu daca si cu homosexualitatea.
  Insa sint unii pe-acolo…. cred ca homosxualitatea este ceva „natural” si nu trebuie combatuta, criticata ori condamnata atitudinea si manifestarile. Probabil ca el nu a ramas tacut si a iesit din front…
  Bine ca poate sa beneficieze de legislatia cu privire la dreptul de proprietate sise poate afilia altei forme ortodoxe, poate „la greci” desi si acolo… ecumenismul era frate cu masoneria…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.