X

PSD-ALDE a acceptat trocul cu UDMR, trecând pe repede înainte prin Senat DOUĂ proiecte anti-naționale

de null

Image result for psd udmr troc

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Kelemen Hunor a anunţat miercuri, după ce PSD a votat lista miniştrilor propuşi, că UDMR va vota pentru învestirea Guvernului Tudose în plenul Parlamentului, dacă nu apar surprize în comisii.

În acest context amintim că ieri, în plenul Senatului, au trecut două dintre proiectele UDMR, cel referitor la finanțarea învățământului confesional de la bugetul de stat și cel referitor la bacalaureatul diferențiat pentru învățământul în limba maternă. Ordinea de zi a fost suplimentată cu aceste două proiecte. Niciunul dintre senatorii din sală, în afară de cei de la PSD, nu știau nimic despre acest subiect.

Cele două proiecte au trecut la vot, în condițiile în care în sală nu mai era nimeni de la presă. Mai mult decât atât, mulți dintre senatori nu au apucat să le citească și nu au înțeles cum au fost motivate.

Kelemen Hunor a spus că UDMR a susţinut proiecte de lege iniţiate de PSD-ALDE, iar coaliţia de guvernare a susţinut iniţiativele minorităţii maghiare, aşa cum s-a întâmplat marţi, în Senat, cu legea învăţământului.

“Există un acord de colaborare parlamentară şi în interiorul acordului există această posibilitate de a da un vot mâine guvernului. După 30 iunie vom analiza cum a decurs această această colaborare parlamentară din sesiunea de primăvară, fiindcă nu facem parte din guvern, dar am susţinut multe proiecte venite dinspre Guvern, aşa cum şi PSD şi ALDE au susţinut multe proiecte iniţiate de noi, inclusiv ieri, în Senat, amendarea legii învăţământului”, a spus Kelemen Hunor.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE