X

PSD-ALDE a acceptat trocul cu UDMR, trecând pe repede înainte prin Senat DOUĂ proiecte anti-naționale

Image result for psd udmr troc

Kelemen Hunor a anunţat miercuri, după ce PSD a votat lista miniştrilor propuşi, că UDMR va vota pentru învestirea Guvernului Tudose în plenul Parlamentului, dacă nu apar surprize în comisii.

În acest context amintim că ieri, în plenul Senatului, au trecut două dintre proiectele UDMR, cel referitor la finanțarea învățământului confesional de la bugetul de stat și cel referitor la bacalaureatul diferențiat pentru învățământul în limba maternă. Ordinea de zi a fost suplimentată cu aceste două proiecte. Niciunul dintre senatorii din sală, în afară de cei de la PSD, nu știau nimic despre acest subiect.

Cele două proiecte au trecut la vot, în condițiile în care în sală nu mai era nimeni de la presă. Mai mult decât atât, mulți dintre senatori nu au apucat să le citească și nu au înțeles cum au fost motivate.

Kelemen Hunor a spus că UDMR a susţinut proiecte de lege iniţiate de PSD-ALDE, iar coaliţia de guvernare a susţinut iniţiativele minorităţii maghiare, aşa cum s-a întâmplat marţi, în Senat, cu legea învăţământului.

„Există un acord de colaborare parlamentară şi în interiorul acordului există această posibilitate de a da un vot mâine guvernului. După 30 iunie vom analiza cum a decurs această această colaborare parlamentară din sesiunea de primăvară, fiindcă nu facem parte din guvern, dar am susţinut multe proiecte venite dinspre Guvern, aşa cum şi PSD şi ALDE au susţinut multe proiecte iniţiate de noi, inclusiv ieri, în Senat, amendarea legii învăţământului”, a spus Kelemen Hunor.

Categorii
InterneIredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!