X

Buruieni COMESTIBILE cu care putem SUPRAVIETUI

de null

Buruienile sunt gratuite si disponibile pe scara larga pentru majoritatea oamenilor care locuiesc pe planeta noastra si reprezinta o resursa importanta de hrana in cazuri de supravietuire.
Exista zeci de retete unice in intreaga lume de pregatire a plantelor salbatice incepand cu radacinile, continuand cu frunzele si terminand cu semintele.

Cele mai cunoscute buruieni comestibile sunt:

Iarba-grasa (Portulaca) Semintele de la aceasta planta sunt dintre cele mai bogate surse de acizi grasi omega 3. Frunzele si tulpinile sunt suculent si au gust de lamaie.
Nalba (Malva) are o aroma placuta moale si este delicios in salate si sucuri.

Patlagina (Plantago) este nu numai un aliment dar, actioneaza ca trusa de prim ajutor in cazuri de infectii, muscaturi de paianjeni, tantari, vindecand rapid orice rana.
Trifoiul (Trifolium) re-mineralizeaza corpurile noastre cu un spectru complet de minerale, oferindu-se sanatate pe termen lung

Stevia (Rumex) frunzele sunt folosite pentru salata, atunci cand sunt tinere iar din semintele macinate fin se face faina pentru pentru a fi adaugata la faina de cereale pentru facerea painilor. Radacina actioneaza ca un antibiotic si constructor imunitar fantastic.

Spanacul salbatic (Chenopodium) are mult mai mare valoare nutritiva decat spanacul cultivat iar semintele sale se transforma in cereale extrem de hranitoare, numita quinoa.

Talpa gastei (Amaranthus), este un aliment salbatic de alegere. Frunzele sunt delicioase crude, si sub forma de chips-uri verzi iar semintele negre si frunzele sunt pline de proteine.

Orzul salbatic (Poaceae) creste peste tot si este o adevarata binecuvântare printre toate ierburi salbatice comestibile. Este un fantastic aliment in caz de supraviețuire, deoarece contine toti cei 8 aminoacizi esentiali, facand din ea o proteina completa. Se consuma sucul iar lamele care se descompun greu se elimina.

Rocoina (Stellaria) este o planta delicata, cu petale albe. Are un gust usor. Primavara cand este verde poate fi folosit în salate, sucuri verzi elimina excesele alimentare si creste rezistenta organismului.

Ciulinul (Carduus) este o planta din care se face un suc fantastic. Recolta verde cu manusi se pune intr-un blender cu apa din abundentă, ci un mar si o lamaie. Se amesteca sși se strecoara pulpa, care se elimina. Se obtine o limonada delicioasa de ciulini ce ne vindec de aciditate si ne ofera o buna energie pentru restul zilei.

Troscotul (Polygonom) o planta taratoare este adesea trecute cu vederea. Este o hrisca salbatic foarte hranitoare si delicioasa.

Papadia (Taraxacum) este comestibila in intregime si extrem de benefica pentru un trai bun. Radacinile sunt consumate crude sau preparate ca si cartof salbatic. Verzii sunt delicioase cu un gust usor amar, iar florile au gust de miere.

Mustarul salbatic (Brasica) are un gust picant si incurajeaza o bună circulatie in organism. Plantele verzi aduc un plus in diferite mancaruri iar semintele se folosesc ca si un condimet (rack).

Apeland la buruienile din jurul nostru pentru a ne mentine o stare de sanatate optima, cu un cost si un efort minim, avea intelepciunea sa privim cu alti ochi plantele salbatice comestibile si medicinale.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. ESTE TIMPUL SA NE INTOARCEM LA BURUIENI COMESTIBILE! CEI CARE NU VA INCERCA DE PE ACUM, NU VA PUTEA SA REZISTE LA INCERCARILE TERIBILE CARE VIN DE ACUM-INCOLO! AICI ESTE CHEIA! LEPADARE DE SINE!

  2. Rugaciunea, trairea in Duh si in Adevar ! Acestea trebuie in primul rand ! Ce este a trai in Duh si in Adevar ?! Este a trimite Dragostea ta catre toata faptura, catre intreaga Creatie a lui Dumnezeu ! A trai in Duhul Dragostei pentru fiecare suflet, a trai Dragostea pentru viata din toata faptura lui Dumnezeu ! Daca omori o furnica, omori de fapt o minunata faptura de-a lui Dumnezeu, o minune mare care este VIATA ! Omori Dragostea din inima ta !!! De aceea cel ce iubeste faptura lui Dumnezeu, viata din toata faptura lui Dumnezeu, acela traieste in Duhul lui Dumnezeu care este Dragoste ! A trai Prezenta Vie a Domnului Iisus Hristos care este Dragostea intruchipata, care este Dumnezeul Cel Atotputernic si Sfant, Creatorul si Stapanul a toate cate sunt ! Aceasta este Adevarul !
    A trai pentru altii, a se jertfi din Dragoste pentru altii ! A te lepada de tine insuti de dragul Dragostei pentru faptura lui Dumnezeu !!!!!!
    Stiti voi care este cel mai mare Dar facut noua de Domnul Iisus Hristos ?! Viata aceasta care este marea noastra Sansa de a-L dobandi pe El in inimile noastre !!!!! Altfel nu avem scapare ! Numai in Hristos este Scaparea noastra de focul iadului !!!!!! Sa nu ne lasam inselati de a crede altfel !!!
    DOAMNE AJUTA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button