X

Campania de strângere de semnături în sprijinul Rezoluției Sinaxei Naționale a clericilor, monahilor și credincioșilor ortodocși nepomenitori

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Actualizare2: Modificări importante în CAMPANIA de semnături anti-Creta

Actualizare: Precizări importante

Până la sfârșitul lunii august se va desfășura o campanie națională de strângere de adeziuni la Rezoluția Sinaxei Naționale de la Botoșani a preoților, monahilor și credincioșilor care au întrerupt pomenirea ierarhilor părtași la adunarea din Creta. 

Cei ce doresc să semneze această rezoluție vor putea să o facă în felul următor:

 1. Lista de adeziuni se poate descărca din secțiunea de la sfârșitul acestui articol.

 2. Cine dorește să se implice în colectarea de semnături de la mai multe persoane va strânge personal acele semnături, după care va completa declarația pe proprie răspundere de la sfârșitul fiecărui tabel, care atestă că datele și semnăturile colectate sunt reale, iar când va trimite listele pe care le-a completat va adăuga o copie de pe propriul buletin/carte de identitate, pentru ca noi să avem dovada că cel ce a strâns semnăturile este la rândul său real și că datele sale de identitate sunt reale, pentru cazul în care organele judiciare ne-ar putea cere acest lucru. Atenție! Copia de pe actul de identitate o prezintă numai cel ce strânge semnăturile, nu și cei ce le dau. Cei ce le dau, prezintă actul de identitate celui ce le strânge, iar cel ce le strânge scrie personal cu atenție pe listă datele cerute.

 3. Atât cei ce semnează Rezoluția, cât și cei ce culeg semnături trebuie să aibă vârsta mai mare de 18 ani, pentru a avea capacitate de exercițiu deplină.

 4. În completarea datelor de la subsolul tabelului se poate scrie și de către cei ce culeg datele și semnează tabelul la rubrica CNP „Refuz CNP din motive de conștiință”, după indicațiile de la paragrafele 8 și 9.

 5. Cel ce întocmește listele de semnături va avea asupra sa un exemplar din Rezoluție (tipăriți varianta de la sfârșitul articolului), pe care, la cerere, îl va putea pune la dispoziția celor ce doresc să îl citească, pentru a fi informați în legătură cu conținutul acesteia.

 6. Listele colectate se trimit prin poștă la adresa: Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina, Căsuța poștală 1247, Oficiul poștal 3, Suceava, care va și centraliza datele respective. Avem nevoie de liste originale, motiv pentru care nu le putem primi decât prin poștă.

 7. Este de preferat ca pe o listă să se găsească mai multe persoane, să nu fie completată de o singură persoană. Dacă se întâmplă să fie completată doar de o singură persoană, persoana respectivă este rugată să completeze și în tabel și sub tabel, deoarece este în același timp și cel ce dă datele și cel ce le cere, și să atașeze și o copie de pe propriul buletin/carte de identitate.

 8. Cei ce nu doresc să dea CNP-ul, sunt rugați să dea seria și numărul de buletin, iar la CNP să se menționeze de către posesorul actului de identitate: “Refuz CNP din motive de conștiință.

 9. Cei ce au semnat deja rezoluția, neștiind că au opțiunea de a nu folosi CNP, îi rog să adreseze o declarație președintelui Asociației, după modelul „Declaratie stergere CNP” de mai jos, pentru ca CNP-ul să le fie șters din rubrica unde au semnat. Declarația va fi trimisă tot prin poștă la adresa de mai sus.

 10. Când se strâng adeziuni de la monahi sau monahii, se vor colecta datele personale din buletin, iar la nume și prenume se poate adăuga între paranteze dedesubt identitatea monahală (monah X, schimonah Y, monahia Z etc.), dacă monahul sau monahia respectivi doresc ca acestea să fie cunoscute.

 11. Românii din Diaspora vor completa cu datele din actul de identitate sau din pașaport, în cazul în care nu au act de identitate, iar semnăturile se vor trimite tot prin poștă la adresa de mai sus. Vă rugăm să țineți cont de durată mai mare de timp necesară pentru a ajunge în România. 

 12. Nu se admit semnături în numele altor persoane, cel ce dă datele trebuie să fie obligatoriu titularul actului de identitate care le dă.

 13. Cei ce doresc să semneze vor fi întrebați dacă nu au mai semnat Rezoluția o dată, cu prilejul Sinaxei propriu-zise, sau cu alte ocazii. Rezoluția nu poate fi semnată de mai multe ori de aceeași persoană!

 14. Cei ce se implică în această campanie sunt voluntari, îndemnați de propria conștiință, nu sunt trimiși în teritoriu nici de Sinaxa Națională, nici de Asociația Sfinții Mărturisitori din închisori – Bucovina, nici de Parohia Schit Orășeni. Din acest motiv, toată răspunderea juridică pentru modul în care colectează datele, pentru veridicitatea acestor date, aparține celor ce le colectează și semnează dedesubtul tabelelor declarația pe proprie răspundere că datele sunt corecte!

 1. Colectarea acestor date se va face numai pe baza liberei conștiințe a fiecărei persoane, care va putea fi informată, comunicându-i-se, la cerere, şi documentația, dar în niciun caz nu se vor crea situații de scandal prin parohii, nu se vor face acțiuni de destabilizare a parohiilor, de intimidare sau de insultare a preoților sau credincioșilor care își pomenesc ierarhii. Cine încalcă această normă de conduită este direct responsabil și nu va putea pretinde că a fost mandatat de Sinaxa Națională să facă acest lucru.

La sfârșitul perioadei de colectare a datelor, toate tabelele cu semnături vor fi xeroxate, Președintele Asociației Sfinții Mărturisitori din închisorilor – Bucovina va scrie pe fiecare copie că este conformă cu originalul și va semna. Semnăturile vor fi trimise Cancelariei Sinodului Sfintei Biserici Ortodoxe Române, împreună cu textul Rezoluției Sinaxei Naționale. Tabelele originale vor fi păstrate la sediul Asociației Sfinții Mărturisitori din închisori – Bucovina.

Datele personale colectate vor putea fi văzute doar de către membrii Asociației Sfinții Mărturisitori din închisori – Bucovina, de către cei ce le-au colectat și de către membrii Sinodului Sfintei Biserici Ortodoxe Române. Nimeni altcineva nu va avea acces la ele și nu vor fi folosite pentru niciun alt scop.

Tabelele nu se vor publica pe internet sau în alte forme media, urmând a se anunța doar numărul de semnături colectate.

 • Foarte important este să cunoașteți pesoana căreia îi încredințați semnătura dvs. ca fiind anti-ecumenistă și de acord cu măsura de întrerupere a pomenirii ierarhilor, ca să nu riscați ca semnătura dvs. să nu ajungă la noi.
 • Trimiteți cu CONFIRMARE de PRIMIRE, ca să nu le facă pierdute careva.
 • Cei ce doresc sa se implice in colectarea de semnaturi pentru Rezolutia Sinaxei sunt rugati sa prezinte o copie de pe buletin, pentru a verifica faptul ca cel ce si-a asumat intocmirea tabelului exista si este cine zice ca este.
 • Aceste copii de pe buletin nu se trimit patriarhiei, ci sunt puse la dosarul semnaturilor originale care se pastreaza la asociatie, pentru a putea justifica, daca se impune, ca acele liste nu sunt false sau intocmite de oameni inexistenti. Deci nimeni nu are acces la copia dumneavoastra de buletin, înafara celor de la asociatie, care nu au voie sa o arate nimanui si sa faca altceva cu ea.
 • In acelasi timp, tabelele trimise prin posta de catre oameni care nu ne-au trimis copia de pe buletin ca sa putem verifica daca cel ce s-a semnat jos, ca intocmitor al tabelului, exista, nu vor putea fi trimise patriarhiei decat daca cel ce a intocmit tabelul trimite copia de pe buletin ceruta.
 • Aceste masuri de precautie sunt luate pentru a ne asigura ca nu vor exista liste de semnaturi false, pe care Patriarhia sa le poata folosi pentru a acredita ideea ca intregul demers este ilegal.

Declaratie stergere CNP   |   Listă de adeziune – tabel    |   Rezolutie_sinaxa_botosani

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

31 comentarii

 1. Așa e mai bine, deși trebuia să se facă această informare înainte de a se semna.

  Scoateți numărul de rob din mărturisirea de credință!

   1. nu vreau sa periez pe nimeni, caci toti suntem pacatosi, si cu siguranta si tu, cel care ai zis asta, ai destule pacate, insa mi-a placut atat de mult zicerea asta, incat aproape ca are valoarea unei maxime… (pt mine); o citesc si o recitesc mereu, ma conforteaza. cu bucurie

  1. pentru Bucuresti, eu pot strange semnaturi. sa comunicam aici o ora si o data cand ne putem intalni. astept sa vorbiti cei care doriti, sa vedem cati sunteti

 2. Ar fi mai ușor dacă petiția de strângere de semnături ar fi online. Am putea completa datele online și am transmite o tot online.

  1. DACA am putea trimite online prin email lista de semnaturi ar fi MULT mai usor. Ptr astia din diaspora cel putin !

   1. Avem nevoie de originale, cu semnatura dvs. E acelasi efort ca si a celor din tara. Exista si posta Atlassib.

 3. Fiți serioși cu Sinodul din Creta. Noi trebuie să ne unim cu romano-catolicii cum spune Iisus „ca toți să fie una” (Ioan 17, 21) și să refacem unitatea administrativă a Bisericii primare. Nu fiți fanatici oameni buni, fiți iconomi!

  1. Doamne ajuta.

   Redactor, te rog frumos sa ii dai e-mailul meu Elenei, in mod partiicular, ca sa ne intalnim pentru a ne pune macar doua semnaturi pe un tabel in Bucuresti. Redactor, daca mai stii pe cineva din Bucuresti DE INCREDERE, da-i te rog adresa mea de e-mail. Daca cel care semneaza (raspunzatorul tabelului) pentru tabel, nu isi pune CNP-ul este valid tabelul?

   Dumnezeu sa va ocroteasca.

   1. daca nu isi pune CNP-ul din motive de constiinta, atunci macar seria si nr. de la buletin si NUMELE binenteles.
    o sa-i trimit Elenei adresa dvs.

 4. “Datele personale colectate vor putea fi văzute […] și de către membrii Sinodului Sfintei Biserici Ortodoxe Române.”

  Ma intreb – de ce sa colecteze datele personale cei care sunt in Sinodul BOR ? Sa le aiba pe lista lor neagra de temen lung..?

  Nu se pot arata doar semnaturile sau cel mult doar sa vada listele ?

  1. Nu ati inteles ideea. Nu le strangem sa le vada ei, ci ele vor fi vazute doar de noi (caci ajung la noi si inevitabil le putem vedea, desi nu ne intereseaza) si membrii sinodului (caci trebuie sa ajunga la ei intr-o forma care sa poata fi luata in seama, adica sa demontram ca sunt persoane reale, identificabile la nevoie prin datele personale, incat sa nu mai aiba alte motive sa le respinga).
   Ganditi-va ca veti fi pe lista ALBA a marturisitorilor impotriva ecumenismului si trebuie sa va asumati cumva si anumite neplaceri/prigoniri.

 5. daca noi am strans mai multe tabele putem sa punem o copie dupa buletin la toate sau trebuie la fiecare tabel in parte?pt ca noi suntem o familie care ne strangem impreuna la slujba la nepomenitor si sa stiu

 6. Pana cand e valabila strangerea de semnaturi ? Sunt in diaspora iar pana va ajunge in Romania va dura putin timp!

 7. Apropo trebuie sa ne ferim de acesti preoti care sunt deacord cu sindul din Creta sau cu Ecumenisnul ? Trei preoti din Anglia am intrebat pana acum si toti sunt deacord cu acest Sinod !m

 8. Alexandru, fugi de aceea că de acid sulfuric, acolo doar a aprinde luminari, sărutat SF Icoane, și la Sfinte Moaște, aceștia aveau obligația de a anunța și avertiza enoriași de pericolul ecumenismului și în același timp de a aplica canonul 15 de la Constantinopol de încetare a pomenirii pina ce se vor dezice de erezii

 9. Buna ziua ,am trimis acea sinaxa cu semnaturi dar inca nu a ajuns la destibatie , i-am sunat su au spus ca nu sunt destule informatii necesare pentru a livra coletul si imi cer si un numar de telefon persoanei careiai ai livrez coletul, ma puteti ajuta ?

 10. domnule redactor
  va rog sa-mi dati adresa de mail a lui Alexandru. Locuiesc la Londra si am contactat un parinte nepomenitor care vine o data pe luna pentru SFANTA LITURGHIE si spovedit .
  Daca este interesat …poate participa la discutii.in cazul in care nu e lamurit ..si la slujba .
  multumesc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE