X

„Beneficiile” CIPURILOR dictate de Uniunea Europeană: România primește cetățenii ucraineni chiar dacă nu au viză, dar dețin PAȘAPOARTE BIOMETRICE

de null
http://img. wall-street.ro/article_pictures/211404_articol.jpg

Începând cu 11 iunie 2017, cetățenii ucraineni, titulari de pașapoarte biometrice, pot intra în România și rămâne pe teritoriul țării noastre fără a avea obligația de a deține viză, pentru șederi a căror durată totală nu depășește 90 zile, în cursul oricărei perioade de 180 zile, anunță un comunciat dat publicității sâmbătă de Poliția de Frontieră, scrie News.ro.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ridicarea obligativității vizelor în aceste cazuri întră în vigoare ca urmare a unor prevederi adoptate la nivelul Uniunii Europene care a stabilit lista țărilor terțe ai căror resortisanți trebuie să dețină viză pentru trecerea frontierelor externe și lista țărilor terțe ai căror resortisanți sunt exonerați de această obligație. Cetățenii din Ucraina, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România fără viză, ei trebuind să respecte mai multe condiții.

Astfel, aceștia trebuie să prezinte documente care justifică scopul și condițiile șederii lor și să facă dovada existenței unor mijloace corespunzatoare atât pentru întreținere pe perioada șederii, cât și pentru întoarcerea în țara de origine sau pentru tranzitul către alt stat în care există siguranța că li se va permite intrarea. De asemenea, cei aflați în tranzit trebuie să prezinte garanții că li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinație sau că vor părăsi teritoriul României.

Nu vor avea acces cei care dețin pașapoarte biometrice, dar care sunt incluși în categoria străinilor împotriva cărora s-a instituit măsura interzicerii intrării în România sau care au fost declarați indezirabili, cei care au încălcat anterior, în mod nejustificat, scopul declarat la obținerea vizei sau, dupa caz, la intrarea pe teritoriul României ori au încercat să treacă frontiera României cu documente false.

Alte condiții pe care trebuie să le îndeplinească ucrainenii care vor să intre fără viză pe baza pașaportului biometric sunt:

  • pe numele lor să nu fi fost introduse alerte în Sistemul Informatic Schengen în scopul refuzării intrării;
  • să nu prezinte un pericol pentru apărarea și siguranța națională, ordinea, sănătatea ori morala publică.

„De asemenea, rămân în vigoare prevederile Acordului privind micul trafic de frontieră încheiat între Guvernul României și Guvernul Ucrainei, în sensul că, cetățenii ucraineni, titulari ai unor permise de mic trafic eliberate de către autoritățile competente, pot călători și sta pe teritoriul României, având obligația de a nu depăși limita de 50 km de la linia de frontieră și de a respecta condițiile și scopul pentru care a fost eliberat un astfel de document”, precizează Poliția de Frontieră.

Conform aceleiași surse, este folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, iar în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button