X

LUPTA este FEROCE: 100 de ONG-uri si personalitati PUBLICE au lansat platforma “Respect”, care se OPUNE “familiei traditionale” trecute in Constitutie

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Azi a fost lansata platforma civica “Respect”, care isi propune oprirea modificarii Constitutiei “intr-un mod care restrange drepturile si libertatile fundamentale”, prin redefinirea familiei.

Presedintele de onoare al Asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu, spune ca pana marti seara in aceasta platforma s-au inscris 100 de organizatii nenguvernamentale, dar si cetateni.

Parvulescu a facut referire la contextul international “complicat”, care pune in discutie si “foloseste” religia sau teme legate de traditie pentru a le opune drepturilor omului.

“Drepturile si libertatile omului sunt considerate in momentul actual un lux. Stiti pozitia pe care o exprima Victor Orban sau Vladimir Putin, este o pozitie care este impartasita de foarte multi politicieni, inclusiv in Romania, si de o parte a societatii.

In fata unei asemenea situatii, am considerat ca este necesara si o astfel de mobilizare si in Romania”, a explicat initiativa Cristian Parvulescu.

Acesta considera ca referendumul pentru modificarea Constitutiei se inscrie “intr-o strategie care ameninta drepturile si libertatile”.

“Trebuie sa facem tot efortul ca societatea romaneasca sa reactioneze. Noi constatam in momentul de fata o intentie de a folosi religia sau teme legate de traditie pentru a le opune drepturilor omului. Nu e nou. In Romania am mai trait in anii ’90 o astfel de situatie, dar contextul international este mai complicat acum.

Rolul societatii civile democratice este de a dovedi care e drumul de urmat”, a afirmat Parvulescu.

Manifestul are la baza principiul potrivit caruia “Toti suntem cetateni egali: Respect pentru toti! Drepturile omului si libertatile fundamentale nu se voteaza”.

“Ceea ce se intampla in Romania s-a intamplat si in alte state occidentale in urma cu cativa ani. Cel mai bun exemplu sunt manifestatiile din Franta din 2013-2014. Este vorba despre o strategie care vrea sa puna drepturile omului in defensiva. Pentru noi, scandalul Bodnariu si campania Coalitiei pentru Familie sunt exemplare din acest punct de vedere, este vorba despre intentie organizata care urmareste sa puna clasa politica in defensiva in raport cu apararea drepturilor omului.

(…) De ce atat de tarziu ne-am organizat? Pentru ca am vrut sa invatam de la ceilalti, de la polonezi, de la croati. In Romania, interzicerea avortului intr-o tara in care Ceausescu a omorat zeci de mii de femei, din cauza politicii nataliste?

Nu suntem Polonia, n-am avut libertatea avortului in perioada comunista, am avut interzis avortul si constatam acum ca politicile ceausiste sunt aduse in actualitate de o coalitie care urmareste traditia. Sa fie oare asta traditia pe care o vor?”, a mai spus Parvulescu, aratand ca in Romania exista 800.000 de oameni care traiesc in familii care nu au un statut oficial.

Oana Marinescu, consultant in comunicare, care s-a aflat in grupul de initiativa a acestei platforme, in calitate de cetatean, este de parere ca la nivelul clasei politice “nu exista niciun partid care sa asume apararea drepturilor si libertatilor cetatenesti”, situatia fiind una de risc pentru fiecare cetatean, care va avea de suferit, “de la libertatea femeii de a-si construi viata asa cum vrea ea, pana la libertatea oamenilor de a-si alege viata asa cum vor”.

“In ceea ce priveste definitia familiei, eu personal ma simt vizata de ceea ce se intampla acum in societate, am o familie monoparentala, si i-am explicat copilului meu ca familia lui este perfecta asa cum este, iar in acest moment sunt in situatia de a-i explica de ce unii oameni cred ca familia lui nu este perfecta.

Sunt multi altii ca mine, si apelul meu este catre toate mamele si toti tatii care-si cresc singuri copiii este sa se gandeasca ca, pentru acei copii, este mult mai bine sa nu fie o presiune, sa nu fie o stigmatizare a societatii doar pentru ca ei nu fac parte din ceea ce defineste un grup ca fiind familia perfecta”, a mai spus Oana Marinescu.

La randul sau, Mircea Toma a cercetat discursul Coalitiei pentru Familie si il considera “ipocrit”.

“Argumentele pe care le folosesc pentru modificarea Constitutiei vorbesc despre degringolada familiei in Romania si in Europa si cele pe care le listeaza sunt in principiu rezonabile: din Romania emigreaza multi parinti, sunt multe familii singure, varsta celor care se casatoresc e importanta, tineri sunt in Italia si Spania, deci in Romania raman batranii.
Ce faci atunci cand lumea nu alege sa se casatoreasca ca sa-si consolideze o familie? Iei o initiativa importanta ca lumea sa se casatoreasca, nu sa nu se casatoreasca. Demersul lor logic porneste de la niste argumente care se termina intr-o interdictie adresata unei minoritati care n-a avut un rol pe functionarea familiei in societate. Aceasta modificare legislativa promoveaza o reducere a drepturilor unor cetateni, nu o reparare a unei institutii, care este foarte importanta”, a spus Toma.

Platforma “Respect” solicita clasei politice sa opreasca organizarea referendumului pentru modificarea Constitutiei, pentru “a preveni riscul alunecarii nedemocratice si al divizarii societatii romanesti”.

Platforma “Respect” exprima sustinerea pentru familie si precizeaza ca cele mai mari amenintari la adresa acesteia sunt saracia si coruptia, distrugerea statului de drept, inegalitatile, lipsa de unitate, solidaritate, respect si incredere reciproca, violenta in familie, accesul limitat la locuire si servicii medicale adecvate, mortalitatea materna si infantila ridicata, absenta accesului egal la educatie de calitate, inclusiv insuficienta creselor si a gradinitelor, lipsa locurilor de munca.

La baza Platformei se afla un Grup de Initiativa format din organizatiile:
Asociatia Pro Democratia,
APADOR-CH,
Asociatia ActiveWatch,
Asociatia ACCEPT,
Centrul de Resurse pentru Participare Publica,
Centrul Euroregional pentru Initiative Publice,
Centrul FILIA, Centrul pentru Inovare Publica,
Centrul pentru Jurnalism Independent,
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC),
Initiativa Romania,
Platforma Demos.

 

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Nu sunt de acord ca nebunii să conducă pe cei sănătoși la cap. Nu atrageți mânia lui Dumnezeu peste țară. Biblia spune că e VAI peste țara care ajunge să fie condusă de copii sau de nebuni. Reveniți-vă nebunilor sau tratați-vă. Dacă Dumnezeu a condamnat homosexualitatea prin foc peste toată aria acesteia la momentul Sodoma și Gomora, credeți că EL și-a schimbat opțiunile? Homosexualitatea nu este o boală, ca s-o putem admite ca atare, ci este PĂCAT MIZERABIL, PARȘIV ȘI ÎMPUȚIT. Homosexuali nebuni, procreați și creșteți-vă progeniturile dacă sunteți în stare !!! Dacă nu sunteți în stare de așa ceva, de ce vreți să schimbați firescul în nefiresc ? Dacă nu vă pocăiți de nebunia voastră, vă anunț direct : VĂ IA GRACUL. Iadul vă așteaptă. Amintiți-vă de faptul că Dumnezeu nu se joacă cu cuvintele. Voi vota pentru familia normală.

  2. Au iesit naparcile de prin cotloane.
    Nu vrea nimeni sa redefineasca familia, ideea e de a apara institutia casatoriei de asaltul propagandei gay.
    Daca 800.000 de cetateni traiesc in concubinaj, e alegerea si problema lor. Nu garanteaza nimeni ca, daca se vor inventa “uniunile civile”, acesti oameni isi vor oficializa relatia intr-un fel sau in altul.
    Eu m-am cam saturat de tot felul de persoane IDIOATE sau TICALOASE, ca nu pot sa le numesc altfel, care o tot dau cu familia monoparentala, cu copiii orfani crescuti de bunici etc. etc.
    Aici NU ESTE VORBA de FAMILIE, ci de CASATORIE!!!

  3. … si inca un lucru: voi credeti ca propaganda se face gratis? Spune-mi cine te plateste ca sa-ti spun cine esti…
    Am cautat si eu numele unei “initiatoare” de mai sus si am aflat din primele raspunsuri de “abonamente la bani publici”. Eu cred ca manuitorii de marionete nici nu au nevoie sa-si finanteze direct marionetele de propaganda, ci le finanteaza din banii statului roman, prin alte marionete, aflate in posturi de decizie.
    Cu alte cuvinte, suntem batjocoriti in tara noastra, pe banii nostri.

  4. Parvulescule, ti-a mai spus cineva asa ? Esti o javra de om, fara nici o demnitate morala, fara respect si consideratie fata de bunicii tai (probabil ca parintii – daca iti mai traiesc – sunt la fel de idioti ca si tine, altfel te-ar opri. Daca sunt si ei morti, atunci n-ai nici un respect nici pentru ei), un mancator de cacat platit de alti dezaxati mintal ca si tine. Ti-ar sta bine o calatorie la…origini ! Mars, putoare !!!

  5. Dacă este vorba de drepturi, să se facă referendum. Asta reprezintă un referendum: dreptul de exprimare a deciziei personale a indivizilor unei societati, în condițiile egalită Numai cine se teme de decizia unitară, exprimată în mod direct, a unui popor, în condițiile respectării egalitatiicela evită referendumul și caută moduri de aplicare a proiectelor proprii

  6. Doua cuvinte sunt definitorii pentru propaganda “gay” sau mai bine zis, noua revolutie sexuala: minciuna si manipulare. Oricine isi poate da seama ca, atata timp cat cel care pune la indoiala teoria “oficiala” e marginalizat, e bombardat cu acuzatii de “intoleranta”, nu poatee fi vorba de compasiune autentica fata de o categorie sau alta de oameni, ci de ipocrizie, de ascundere in spatele unor formule atent studiate de exprimare, menite sa manipuleze “opinia publica”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button