X

Nebunia ORGANELOR ARTIFICIALE realizate prin TIPĂRIRE 3D

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

(Natural News) O echipă de cercetători științifici, formată în totalitate din femei, a reușit să implanteze un set perfect  funcțional de ovare tipărite 3D într-un șoarece femelă.  Femela a ovulat, a rămas gestantă, a născut și chiar a alăptat puii născuți. Studiul, ce va fi publicat în revista Nature Communications, deschide calea spre noi descoperiri în domeniul fertilității și reproducerii umane.  

Potrivit unui comunicat dat de MedicalXpress.com, cercetătorii științifici au îndepărtat ovarele unui șoarece de sex feminin și le-au înlocuit cu ovare bioprostetice ce conțin ouă vii nematurate, care au fost anterior tipărite 3D. Aceste ovare au restabilit fertilitatea la șoareci, cu creștere semnificativă de hormoni. Pentru realizarea ovarelor artificiale s-a utilizat gelatină din colagen rupt. Materialul utilizat a avut o mare importanță deoarece cercetătorii doreau un material suficient de puternic pentru a rezista în timpul intervenției chirurgicale, dar destul de moale și poros pentru a se integra în țesuturile șoarecelui gazdă.  

Cu toate că acest studiu s-a realizat pentru șoareci, oamenii de știință au speranța că această cercetare va deschide drumul următoarelor studii privind fertilitatea umană, în special a femeilor a căror fertilitate și producere de hormoni au fost afectate de tratamentele anti-canceroase primite în copilărie sau la maturitate.

„O parte din pacientele noastre, diagnosticate cu cancer, au nevoie de terapii de substituție hormonală pentru a declanșa pubertatea, deoarece ovarele lor nu funcționează la un nivel suficient de ridicat. Scopul acestui material artificial este de a revedea cum funcționează un ovar. Vom gândi în ansamblu toate etapele de maturizare a unei fete, de la pubertate, la maturitate, până la instalarea menopauzei artificiale” a declarat Monica Laronda, coautor al acestui studiu.

Corpuri umane printate 3D?

Realizarea unor părți umane funcționale, tipărite 3D, cum sunt ovarele artificiale, nu va face decât să deschidă o cutie a Pandorei a preocupărilor etice. De fapt, întreaga idee a existenței și realizării de organe umane tipărite 3D pune un mare semn de întrebare. Totuși, acest lucru nu a împiedicat oamenii de știință să facă pași și cercetări în domeniul organelor umane artificiale.

În privința tipăririi 3D a organelor, cea mai importantă și dificilă parte a procesului este găsirea unui material „cerneală”. Potrivit FastCompany.com, oamenii de știință de la Institutul pentru Medicină Regenerativă Wake Forest utilizează geluri încărcate cu celule și material biodegradabil specifice țesutului tipărit. Organul artificial este ținut în viață printr-o serie de microcanale încorporate în țesut, cu proprietatea de a absorbi oxigenul și nutrienții. Cel mai important progres s-a înregistrat în anul 2016, când o echipă de cercetători au tipărit și implantat cu succes o ureche umană artificială, un maxilar și un țesut muscular. A fost pentru prima oară când țesuturile au rămas în viață după implantare.  

Directorul Institutului Wake Forest, Anthony Atala, a declarat următoarele:

„S-a realizat tipărirea unor organe umane, care în momentul implantării acestora în modele experimentale, rețeaua de nervuri și vase de sânge a rămas funcțională. Cercetările au indicat faptul că structurile din organele artificiale imprimate au dimensiunea, funcționalitatea și puterea potrivită pentru utilizarea la oameni.”

Cu toate că aceeași echipă a realizat anterior implanturi de organe artificiale, cum ar fi piele, uretre, cartilaje și vezică urinară, domeniul implantării organelor bioprintate este abia la început. Cu toate descoperirile de ultimă oră în domeniul biotipăririi, va dura până ce oamenii vor reuși să meargă și să funcționeze corect cu părțile corpului create anterior de o mașină de tipărire.  

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. CEVA îmi spunea că, tocmai bolnavii și/sa bătrânii VOR ACCEPTA toată tehnologia asta, pentru a nu-i mai durea pe ici, pe colo….apoi, bine-nțeles femeile care nu pot face copii, O VOR FACE, orbii VOR VEDEA surzii VOR AUZII, șchiopii VOR MERGE….

    Ei, la fel ca minunile făcute de Hristos, acum…de opusul lui – Antihrist!

    Și-atunci…dacă nu accepți nano-tehnologia și toate ”minunile”-astea în/pe corpul tău, MORI, încet și sigur!

    VA DEVENI OBLIGATORIU!

    Singura chestie LA IMPRIMANTĂ care mi se pare bună, este pentru construirea de obiectele, mobilierul, chiar casa de care ai nevoie…DAR nu dpdv anatomic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button