X

Alti oameni SACRIFICATI pentru instalarea BIG BROTHER: Atac TERORIST la Londra. Oameni loviți de MASINA si INJUNGHIATI. 6 morți, 30 de răniți

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Atac terorist la Londra. O mașină a intrat în pietoni, sâmbătă seara, pe Podul Londrei, rănind mai multe persoane, după care a continuat să se deplaseze, până în Borough Market. Trei bărbați au coborât apoi din autoturism și au înjunghiat trecătorii. Puțin mai târziu, un atacator a intrat într-un restaurant din zona Borough Market și a înjunghiat câțiva clienți. Șase persoane au murit și alte cel puțin 30 sunt rănite.

Atac terorist la Londra – cele mai importante informații:

 

  • Șase persoane au fost ucise în atacul din Londra, care a avut loc sâmbătă seară, la ora 22:08, pe London Bridge și în zona Borough Market.
  • Întâi, atacatorii au intrat cu o dubă în pietoni, pe London Bridge. Apoi, au coborât din vehicul și au înjunghiat câțiva trecători, după care s-au deplasat spre Borough Market unde ar fi atacat clienții unui local.
  • Trei suspecți au fost uciși de poliție. Oamenii legii spun că cei trei au fost împușcați la opt minute după ce Poliția a primit primul apel la numărul de Urgență.
  • Canistrele prinse de trupul unuia dintre suspecți nu conțineau material exploziv.
  • Cel puțin 30 dintre persoanele rănite în atac au fost transportate la cinci spitale din Londra. Altele au primit ajutor medical la locul atacului.
  • Una dintre persoanele rănite este un polițist care a ajuns primul la locul atacului. Acesta a fost înjunghiat în zona capului și în picior, dar rănile nu-i pun viața în pericol.
  • Niciun atacator nu a fost identificat. Nu se cunoaște nici identitatea victimelor.
  • Polițiștii cred că singurii atacatori au fost cei trei bărbați uciși de oamenii legii, dar cercetările continuă.
  • Un alt incident – o înjunghiere – care a avut loc tot sâmbătă seară, în zona Vauxhall din Londra, nu are legătură cu atacul terorist.
  • Momentan, nu se știe dacă printre victimele atacului se numără și cetățeni români.

UPDATE: Șase persoane au murit în atacul din Londra. Poliția confirmă că trei suspecți au fost uciși de către autorități. Oamenii legii afirmă, într-un anunț, că cei trei ar fi singurii atacatori, însă cercetările continuă.

Prima imagine cu suspecții împușcați de poliție. Aveau canistre pe ei

Unul dintre bărbații împușcați avea canistre lipite de trup, însă poliția a anunțat, mai târziu, că acestea nu conțineau material exploziv. Fotograful susține că cei doi, alături de un al treilea bărbat care a reușit să fugă, ar fi încercat să atace mai multe persoane de pe stradă, dar au fost imediat împușcați de polițiști. Nu se știe dacă cei surprinși în imagine sunt cei care au coborât din furgonetă și au înjunghiat trecătorii. Fotografia a fost realizată în zona Borough Market, potrivit The Independent.

UPDATE: Potrivit unor martori citați de CNN, atacul din zona Borough Market ar fi avut loc într-un restaurant. Un bărbat a intrat în local și a înjunghiat două persoane. Angajații și clienții s-au adăpostit, apoi, în subsol până la sosirea poliției.

UPDATE: Martorii citați de BBC susțin că doar unul dintre suspecți ar fi fost împușcat mortal de polițiști. În prezent, oamenii legii fac apel la cei care se aflau în zona atacului când acesta a avut loc să încarce pe site-ul poliției fotografii sau imagini video.

UPDATE: Atacatorii au înjunghiat la întâmplare trecători întimp ce strigau ”Asta este pentru Allah”, spun martori oculari citați de The Telegraph.

UPDATE: Serviciul de Ambulanță a precizat că 30 de răniți au fost transportați la spital, iar alții au fost tratați la fața locului.

UPDATE: Mai multe explozii s-au auzit lângă Podul Londrei, ultima foarte puternică. Poliția a precizat că acestea au fost controlate.

UPDATE: Un suspect a fost reţinut în cursul operaţiunilor de securitate declanşate după atacurile teroriste din centrul Londrei, anunţă surse citate de presa britanică.

Alți doi suspecți ar fi fost uciși de poliție. Potrivit unor surse, numărul atacatorilor s-ar ridica la 5, unii dintre ei sunt căutați încă. Incidentul este în desfășurare.

UPDATE: Premierul Theresa May a ajuns la Downing Street pentru a fi informată cu privire la incidente și a confirmat că atacul multiplu de la Londra este tratat drept ”potențial act terorist”.

“Incidentul dn zona Vauxhall este un atac de drept comun prin înjunghiere şi nu are legătură cu incidentele din zonele London Bridge şi Borough Market”, precizează Poliţia metropolitană londoneză.

UPDATE: Atacurile din Londra, cel mai probabil opera unor simpatizanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic, notează Mediafax.

Atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei se aseamănă cu atentatele produse în ultimul an în Franţa, Germania şi Marea Britanie, fiind, cel mai probabil, inspirate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Optzeci şi cinci de persoane au fost ucise, iar alte 307 au fost rănite, în iulie 2016, într-un atac cu camion comis în oraşul francez Nisa de un simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic.

În decembrie 2016, un terorist Stat Islamic a intrat intenţionat cu un autocamion în persoanele adunate la un Târg de Crăciun organizat în Berlin, omorând 12 persoane şi rănind alte 56.

În martie 2017, un islamist a lovit intenţionat cu un vehicul mai multe persoane, în zona Westminster din Londra, atacul, revendicat tot de reţeaua teroristă Stat Islamic, soldându-se cu moartea a cinci persoane.

UPDATE: Prima pistă în ancheta atacurilor de sâmbătă seară indică un atentat terorist. 

UPDATE: Poliţia confirmă producerea mai multor atacuri în centrul Londrei, notează Mediafax.

Poliţia metropolitană londoneză a confirmat o serie de atacuri produse sâmbătă seară în mai multe zone din centrul Londrei, precizând că au fost trase focuri de armă.

Scotland Yard a confirmat producerea unor incidente în zonele London Bridge, Vauxhall şi Borough Market. “Au intervenit ofiţeri înarmaţi şi au tras focuri de armă”, precizează Poliţia londoneză.

Unde au avut loc incidentele:

Trei oameni cu cuțite

Martorii oculari au precizat că mai mulți oameni au fost lo ierviți de o furgonetă albă care a intrat cu viteză pe trotuar pe Podul Londrei. Ulterior, trei oameni au coborât cu cuțite şi au înjunghiat la întâmplare mai multe persoane, în ceea ce pare a fi un atac terorist. Poliția caută trei suspecți, notează BBC News. Vehiculul care a lovit pietonii în Londra rula cu peste 80 de km/h.

Două alte incidente au fost raportate la Borough Market și Vauxhall.

La fața locului s-au auzit și focuri de armă, posibil trase de polițiști. Un reporter Reuters a relatat că a văzut circa 10 mașini de poliție îndreptându-se către pod. Un alt ziarist, Will Heaven de la The Spectator, a afirmat că a văzut o victimă căzută pe pavaj și alta pe marginea străzii, adaugă DPA, citată de Agerpres.

Mai multe ambulanțe au fost văzute gonind spre spitalele londoneze.

Autoritatea londoneză de transport public a confirmat că poliția se ocupă de un incident grav și a anunțat închiderea stației de cale ferată din apropiere, la cererea forțelor de ordine.

Pe 22 martie, Khalid Masood, un britanic de 52 de ani convertit la islam, a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster din Londra. Atunci, a fost vorba de un atac intenționat, soldat cu cinci morți, printre care și o româncă, decedată pe 7 aprilie din cauza rănilor grave. Peste 50 de oameni au fost răniți. Șoferul, care a încercat să intre în clădirea Parlamentului, a fost împușcat mortal de forțele de ordine, după ce a reușit să înjunghie un polițist.

 

 

 

 

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Acum să vedem cine sunt ‘teroriștii’ în acest caz, după actele de identitate ‘găsite din întâmplare’, cred că tot niște boșorogi sătui de viață și dornici să stea cu pământ în gură, de parcă media de viață a acestora ar fi 25 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button