X

14 MAI – ZI NAȚIONALĂ de cinstire a SFINȚILOR ÎNCHISORILOR. Iohannis a promulgat legea propusă de PNL. BOR încă doarme…

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul de promulgare a Legii pentru instituirea Zilei naționale de cinstire a martirilor din temnițele comuniste în data 14 mai, anunţă AGERPRES.

Proiectul ar fi fost inițiat de PNL, iar în expunerea de motive a legii se arată că „marea sărbătoare a tuturor românilor care cinstesc sfânta jertfă a martirilor din temnițele comuniste este ziua de 14 mai 1948, când au fost arestați de regimul comunist marea majoritate a tinerilor, a intelectualilor, alți mulți români care, prin exemplul de neascultare și reală libertate exprimată în fața regimului dictatorial ateu, au pătimit asemenea primilor creștini”.

„În acea noapte de 14 spre 15 mai 1948 au fost arestați peste 10.000 de tineri anchetați ulterior, condamnați și repartizați în pușcăriile unde urmau să execute fiecare condamnarea. Suntem conștienți de nume mari ca ale părintelui Nicolae Steinhardt, poetului Radu Gyr și soției sale sau Mircea Vulcănescu, Aurelian Bentoiu între mulți alții care au pătimit în temnițe”, se arată în expunerea de motive.

NOTĂ OrtodoxINFO

Această zi a fost aleasă de Părintele Justin Pârvu, care mereu în ziua de 14 Mai săvârșea slujba închinată Sfinților Închisorilor în mănăstirile sale.

Doar că Patriarhia a deraiat de la acest demers, propunând pentru cinstirea martirilor din temnițele comuniste ziua de 9 martie, dimpreună cu Sfintii 40 de Mucenici din Iezerul Sevastiei. Se vede că și după moarte, Părintele Justin nu este înghițit de ierarhie, oricât ar încerca unii dintre ei să se afișeze cu numele său. Dar, cum zicea chiar sfinția sa, Dumnezeu ne rușinează chiar și prin păgâni, dacă noi nu facem ce trebuie.

Atragem atenția că inițiatorii acestei legi pun la un loc cu ortodocșii ce au suferit în temnițele comuniste și eretici catolici, greco-catolici și protestanți, promovând astfel curentul ecumenist. Învățătura ortodoxă ne zice clar că înafara Bisericii nu există mântuire, deci nici în cazul muceniciei.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Si cum ramane cu faradelegea 217/2017 promulgata tot de Mutu`? Ori te lasa sa cinstesti Sfintii Legionari ca sa iti gaseasca motiv sa te bage la puscarie!? :)))

    1. Mutu face ce-i spun stapanii, probabil si pentru a promova ecumenismul, incluzand intre martirii anti-comunisti si eretici catolici, greco-catolici și protestanti

  2. Lanseaza baloane de sapun ca sa mentina starea de somn. In felulasta a lucrat si ereticul Ioan Cretanul al Banatului cand a “binecuvantat” “coalitia pentru familie”, campanie sustinuta de ecumenisti si gloata de hipnotizati care nu au bagat de seama ca ecumenismul distruge de la Biserica, Familie, Neam, Tara, tot… somn usor ratiune

  3. De ce toti la gramada? Pe modelul asta va fi cinstit si regle Mihai care si–a trimis armata in Siberia! De ce nu se face o selectie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE