X

14 MAI – ZI NAȚIONALĂ de cinstire a SFINȚILOR ÎNCHISORILOR. Iohannis a promulgat legea propusă de PNL. BOR încă doarme…

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul de promulgare a Legii pentru instituirea Zilei naționale de cinstire a martirilor din temnițele comuniste în data 14 mai, anunţă AGERPRES.

Proiectul ar fi fost inițiat de PNL, iar în expunerea de motive a legii se arată că „marea sărbătoare a tuturor românilor care cinstesc sfânta jertfă a martirilor din temnițele comuniste este ziua de 14 mai 1948, când au fost arestați de regimul comunist marea majoritate a tinerilor, a intelectualilor, alți mulți români care, prin exemplul de neascultare și reală libertate exprimată în fața regimului dictatorial ateu, au pătimit asemenea primilor creștini”.

„În acea noapte de 14 spre 15 mai 1948 au fost arestați peste 10.000 de tineri anchetați ulterior, condamnați și repartizați în pușcăriile unde urmau să execute fiecare condamnarea. Suntem conștienți de nume mari ca ale părintelui Nicolae Steinhardt, poetului Radu Gyr și soției sale sau Mircea Vulcănescu, Aurelian Bentoiu între mulți alții care au pătimit în temnițe”, se arată în expunerea de motive.

NOTĂ OrtodoxINFO

Această zi a fost aleasă de Părintele Justin Pârvu, care mereu în ziua de 14 Mai săvârșea slujba închinată Sfinților Închisorilor în mănăstirile sale.

Doar că Patriarhia a deraiat de la acest demers, propunând pentru cinstirea martirilor din temnițele comuniste ziua de 9 martie, dimpreună cu Sfintii 40 de Mucenici din Iezerul Sevastiei. Se vede că și după moarte, Părintele Justin nu este înghițit de ierarhie, oricât ar încerca unii dintre ei să se afișeze cu numele său. Dar, cum zicea chiar sfinția sa, Dumnezeu ne rușinează chiar și prin păgâni, dacă noi nu facem ce trebuie.

Atragem atenția că inițiatorii acestei legi pun la un loc cu ortodocșii ce au suferit în temnițele comuniste și eretici catolici, greco-catolici și protestanți, promovând astfel curentul ecumenist. Învățătura ortodoxă ne zice clar că înafara Bisericii nu există mântuire, deci nici în cazul muceniciei.

Categorii
Sfinții Închisorilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

6 comentarii

  1. Si cum ramane cu faradelegea 217/2017 promulgata tot de Mutu`? Ori te lasa sa cinstesti Sfintii Legionari ca sa iti gaseasca motiv sa te bage la puscarie!? :)))

    1. Mutu face ce-i spun stapanii, probabil si pentru a promova ecumenismul, incluzand intre martirii anti-comunisti si eretici catolici, greco-catolici și protestanti

  2. Lanseaza baloane de sapun ca sa mentina starea de somn. In felulasta a lucrat si ereticul Ioan Cretanul al Banatului cand a „binecuvantat” „coalitia pentru familie”, campanie sustinuta de ecumenisti si gloata de hipnotizati care nu au bagat de seama ca ecumenismul distruge de la Biserica, Familie, Neam, Tara, tot… somn usor ratiune

  3. De ce toti la gramada? Pe modelul asta va fi cinstit si regle Mihai care si–a trimis armata in Siberia! De ce nu se face o selectie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!