X

Sătenii Parohiei Orășeni cer IPS Teofan să ordone funcționarilor MMB să înceteze presiunile asupra comunității lor

de Mihai-Silviu Chirilă

Sătenii Parohiei Orășeni din Botoșani au adresat IPS Teofan o scrisoare în care îi cer respectuos să ordone încetarea presiunilor exercitate asupra parohiei lor de către funcționarii MMB, care, de săptămâni întregi, își fac simțită prezența în localitate, uneori alături de forțele de ordine (săptămâna trecută preotul propus să îl înlocuiască pe părintele Ioan a săvârșit o pomenire a morților în cimitirul parohiei cu participarea… forțelor de ordine ale statului!!!), întotdeauna alături de o firmă de protecție, dezinformează grosier prin posturile de radio și televiziune locale, îl șantajează pe Părintele Ioan Ungureanu și încearcă să-i destructureze parohia.

Făcând apel la drepturile lor de credincioși ortodocși păstrate în tradiția Bisericii din vechime, locuitorii satului Orășeni își reafirmă atașamentul față de preotul paroh și față de slujirea nepomenitoare a acestuia, condamnând o dată în plus sinodul din Creta și aprobarea documentelor acestuia de către ierarhul locului.

Ultima manipulare a funcționarilor MMB s-a produs la un post de radio local, unde aceștia ar fi afirmat că părintele Ioan va fi scos cu jandarmii din parohie. Această afirmație mincinoasă vine cu o câteva zile înainte de procesul pe care Părintele Ioan îl are la Iași, în fața Consistoriului Eparhial, și se poate considera un fel de antepronunțare a instituției ca atare, din care Consistoriul face parte integrantă, în cazul pe care îl are în judecată.

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.