X

DICTATURA MINORITATII asupra MAJORITATII: Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a început CAMPANIA de strângere a unui milion de semnături pentru ,,PROTECTIA MINORITATILOR” în ţări UE

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Peste 200 de participanţi la Congresul FUEN au început, sâmbătă seara, la Castelul Banffy din comuna Bonţida, judeţul Cluj, campania de strângere a unui milion de semnături prin care se urmăreşte modificarea legislaţiei UE privind protecţia minorităţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Participanţii s-au strâns în curtea Castelului Banffy din comuna Bonţida, judeţul Cluj, unde, în cadrul unei ceremonii, au primit markere cu care au semnat simbolic pe un panou reprezentând harta Europei în dreptul statelor din care provin. Colectarea semnăturilor efective pe liste pentru modificarea legislaţiei UE pentru Iniţiativa Cetăţenească Minority SafePack va începe în următoarea perioadă, urmând ca acest proces să poată fi derulat şi online.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, unul dintre iniţiatorii Minority SafePack, a declarat, vineri, la ceremonia de începere a campaniei de strângere a semnăturilor pentru Iniţiativa Cetăţenească Minority SafePack, că 60 de milioane de oameni din Europa aparţinând minorităţilor merită mai mult decât au acum.

„Am progresat, am început pas cu pas şi cred că ceea ce am plănuit vom fi gata să îndeplinim şi să strângem cele un milion de semnături, pentru că suntem în stare să le obţinem. Credem cu tărie că avem dreptate, că 60 de milioane de oameni din Europa aparţinând minorităţilor merită mai mult decât au acum şi cred că ceea ce facem este bine, nu vrem să luăm nimic de la nimeni, ci să adăugăm. Avem nevoie de puterea solidarităţii şi credem că minorităţile pot arăta solidaritate. Organizarea pentru colectarea unui milion de semnături este o provocare şi va trebui să găsim parteneri care să ne ajute în această campanie, trebuie să convingem opinia publică şi să explicăm intenţiile noastre, să îi combatem pe cei care cred că Minority SafePack este o ameninţare la adresa majorităţii. Vrem dialog, vrem să folosim argumente”, a spus Kelemen.

Printre cei prezenţi s-au numărat preşedintele FUEN, Vincze Lorant, fostul preşedinte al FUEN, Hans Heinrich Hansen, eurodeputaţii UDMR, Vetsea Winkler Iuliu şi Sogor Csaba.

Reprezentanţii minorităţilor trebuie să strângă un milion de semnături din cel puţin 7 state membre ale UE timp de un an, în baza cărora Comisia Europeană va elabora o directivă sau mai multe directive privind protecţia minorităţilor naţionale autohtone. UDMR s-a angajat să strângă 250.000 de semnături.

Congresul Uniunii Federative a Minorităţilor Naţionale (FUEN), organizaţie umbrelă a minorităţilor europene, se desfăşoară în perioada 17 – 21 mai la Cluj-Napoca.

 

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button