X

Action News Jax investighează: Veteranilor li se refuză dreptul la indemnizație pentru ceea ce ei numesc leziuni cauzate de vaccin

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Unui veteran i s-a refuzat dreptul la indemnizație pentru o boală despre care spune că a fost cauzată de un vaccin pe care a fost obligat să îl facă. 

Într-un studiu, Action News Jax a descoperit ca guvernul federal refuză sa compenseze tratamentul unor veterani care au suferit efecte adverse demobilizante din cauza vaccinului de variola despre care au afirmat că au fost forțați să-l facă.

Variola a fost eradicată în 1977 și vaccinările de rutină s-au încheiat câțiva ani mai târziu. După atacurile din 11 septembrie, guvernul federal a început să vaccineze voluntar unele persoane și personalul militar activ.

Departamentul pentru interesul veteranilor (Department of Veterans Affairs) declară că între 2002 și 2008 au fost vaccinați 1,7 milioane de membri ai serviciului (militar n.t.), inclusiv Sean Kelly din Jacksonville.

“Tot timpul mă gândesc, Dacă faci ceva pentru țara ta, cineva se va îngriji să fii bine”, a zis Kelly.

“Și exact asta nu s-a întâmplat. A venit ca o palmă peste față”.

Kelly, un marinar, a fost trimis în Irak în 2008 și a declarat că i s-a administrat o serie de vaccinuri, inclusiv ACAM2000.

Când am început sa am simptome de la vaccinul împotriva variolei, mi-au spus ca am arsuri la stomac“, a zis Kelly.

“Și nu era un caz din acela în care să spun: Nu vreau să merg în patrulare pentru că am arsuri la stomac.”

Kelly era liderul secției de mitraliere pentru Compania Charlie, Batalionul 1, Regimentul 9 al Marinei – un grup de oameni instruiți pentru a fi tenace.

Mark Bailey a slujit în oaste alături de Kelly. A spus că simptomele sale au început și în timpul mobilizării.

“Am o apăsare în piept, am considerat-o ca fiind arsură la stomac și mi-a luat omeprazolul și am plecat la drum”, a zis Bailey.

Când a văzut postările lui Kelly de pe Facebook despre sănătatea sa, Bailey l-a contactat.

“Am întrebat, ‘Ce se întâmplă?’ (Sean) a zis: ‘Am o inflamație la inimă’. I-am răspuns: ‘Glumești? Și mie mi s-a spus că sunt în aceeași situație’ “, zise Bailey.

Dosarele înregistrează plângerile lui Kelly despre stres la nivelul pieptului, care au fost diagnosticate ca arsuri la stomac.

El nu știa la vremea respectivă că durerea toracică este un posibil efect secundar al vaccinului variolic.

Abia după câțiva ani mai târziu a zis Kelly că a făcut legătura.

“Totul a căpătat sens”, a zis el.

“Am spus: Ceva nu este bine, a fost greșit tot acest timp și soția mea mi-a zis: Trebuie să mergi la spital”.

Kelly a fost diagnosticat cu pericardită sau inflamația inimii, un efect secundar documentat al vaccinului împotriva variolei. Nu mai putea lucra și a petrecut săptămâni întregi în spital.

El a spus că a depus o cerere pentru indemnizație pentru veterani (VA benefits) pentru leziuni provocate de vaccin și a fost refuzat.

“Poate fi destul de dificil, mai ales dacă nu ai documente care să dea mărturie”, a spus dr. Bradley Bender, Șeful de personal pentru sistemul de sănătate al veteranilor din nordul Floridei și din sudul Georgiei.

La întrebarea despre câte cazuri de miocardită sau pericardită cauzată de vaccin a mai văzut, Bender nu a răspuns că niciunul.

“Nu există nici un test de sânge pe care să-l puteți face pentru a arăta că această miocardită este cauzată de vaccinul împotriva variolei”, a răspuns Bender.

Barbara Loe Fisher este directorul Centrului național de informare privind vaccinurile.

“Aceasta este ridicol, vaccinul împotriva variolei este cel mai reactiv vaccin care a fost folosit vreodată”, a zis Fisher.

A zis că crede că guvernul se ascunde în spatele rezultatelor.

“Nu ar trebui să fie părăsiți  cu probleme de catastrofale sănătate, deoarece armata nu este dispusă să recunoască faptul că reacțiile adverse la vaccinuri se produc mai des decât vor să recunoască“, a zis Fisher.

În 2008, ACAM2000 a înlocuia rezerva de vechiul Dryvax, iar restul de flacoane Dryvax au fost distruse. Prospectul vaccinului ACAM2000 enumeră și Miocardita și Pericardita ca efecte adverse posibile.

Legătura web a fost documentată și în acest studiu finanțat de guvern.

Efectele adverse s-ar putea întâmplă în câteva săptămâni de la primirea vaccinului, dar autorul principal al documentului, Renata Engler, a recunoscut într-un e-mail către Action News Jax că:

Miocardita din orice cauza s-ar produce, se poate să nu fie diagnosticată în timpul episodului acut și ar putea fi confundată cu o arsura la stomac sau oboseală“.

Cand am cerut Departamentului pentru interesul veteranilor să ne povestească despre cat de mulți veterani au primit indemnizație pentru leziuni cauzate de vaccin, agenția a răspuns:

“Nu avem nici un mecanism pentru urmărirea leziunilor provenite ca urmare a vaccinării împotriva variolei (sau împotriva oricărei alte vaccinări).”

Departamentului pentru interesul veteranilor a prezentat către Action News Jax  numărul veteranilor cărora li s-a acordat sau a refuzat dreptul la indemnizație pentru Pericardită și Cardiomiopatie. În perioada dintre anul 2007 și luna aprilie a anului 2017, mai mult de jumătate din toate cererile de indemnizație pentru aceste două bolii au fost respinse.

Sursa: Departamentului pentru interesul veteranilor

Kelly a zis că, crede că implicarea sa totală în datorie – lucrând cu durere fără a se plânge – l-a condamnat la o viață de suferință fără sprijin din partea țării pe care a slujit-o fără îndoială.

“Nu pot să cred că am făcut ce trebuia și, la sfârșitul zilei, nu se îngrijește nimeni de mine”, a zis Kelly.

Există programe pentru civilii, primi voluntari și membrii militari care au fost lezați de vaccinul împotriva variolei, dar lui Kelly a zis că i-au răspuns că nu se mai încadrează pentru că a trecut prea multă vreme.

Programul de compensare a leziunilor de la vaccinuri a declarat pentru Action News Jax că  formularele trebuiesc depuse în termen de un an de la vaccinare.

De asemenea, Kelly nu se califică nici în cadrul Programului național de compensare a leziunilor provocate de vaccin, deoarece vaccinul împotriva variolei nu este un “vaccin acoperit” (nu se asigură n.t.).

Potrivit Departamentului pentru interesul veteranilor, vaccinul împotriva varicelei este acum “administrat numai militarilor care se deplasează în Coreea și anumitor forțe speciale“.

Am dus povestea lui Kelly Congresmanului din Florida, Al Lawson, care și-a exprimat interesul de a dezvolta o colaborare pentru a aborda problemele legate de raportarea târzie a problemelor vaccinării împotriva variolei.

Mai multe informații despre fondurile de compensare pentru vaccinuri:

https://www.hrsa.gov/cicp/

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0118283

http://www.usamma.amedd.army.mil/net/assets/doc/pdf/Vaccines/SVP_Q_A

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button