X

SCANDAL în fotbal: Semnul CRUCII ar putea fi INTERZIS. Musulmanii se simt deranjati tot mai mult de acesta

Congresul Federației internaționale de fotbal desfășurat săptămâna trecută în Bahrain, a fost marcată de surprize și polemici, una dintre acestea reprezentând-o cererea unui cleric saudit, adresată FIFA, de a interzice jucătorilor creștini să mai facă semnul crucii după înscrierea unui gol, dezvăluie ziarul britanic The Sun.

Mohamad Al-Arefe, teolog islamist în cadrul Universității musulmane King Saud din Riad, a lansat această propunere prin intermediul contului său Twitter, pe care are aproape 18 milioane de urmăritori, scrie agerpres.ro.

,,Am văzut clipuri video ale sportivilor, jucători de fotbal, alergători sau cei care trag la țintă, iar atunci când câștigă fac simbolul crucii pe piept, iar întrebarea mea este dacă regulile FIFA nu interzic acest lucru”, a scris Al-Arefe.

Criticii i-au răspuns imediat clericului, căruia i-au reamintit că același lucru este făcut deseori și de către fotbaliștii musulmani. „Mohamed Salah și alții îngenunchează și se roagă atunci când marcheză și nimeni nu îi pedepsește”, a scris Sultan Alhusni, adăugând: „Lăsați sportul celor care se ocupă de el”.

Polemica legată de această temă s-a amplificat după ce clubul Real Madrid, sponsorizat de compania aeriană Emirates din Dubai, a acceptat să îndepărteze simbolul crucii de pe logo-ul său, în cazul tricourilor comercializate în Orientul Mijlociu.

 

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Sport
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!