X

Miracolul de la FATIMA = ÎNȘELARE DRĂCEASCĂ. Papa Francisc va participa la slujba de CANONIZARE a celor doi frați care au văzut aparițiile așa-zisei Fecioare Maria

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Papa Francisc a fost primit cu urale, vineri, de o mulțime imensă de pelerini, la sosirea sa cu elicopterul în orașul-sanctuar Fatima, în centrul Portugaliei, unde Fecioara Maria a apărut în urmă cu 100 de ani.

Pentru papa Francisc, 13 mai, ziua când Fecioara s-a înfățișat prima dată celor trei copii păstori la Cova da Iria în Portugalia, nu este o dată oarecare, iar relația sa cu Fatima a devenit specială.

Elicopterul militar a survolat timp de câteva minute, de la altitudine joasă, sanctuarul unde s-au reunit sute de mii de credincioși fericiți de sosirea papei Francisc și a aterizat la ora locală 17:46 pe stadionul municipal.

În uralele credincioșilor care agitau steaguri și batiste albe, pontiful argentinian a parcurs surâzător, în picioare, în papamobil, cei aproximativ cinci kilometri de la stadion până la sanctuar. El a încălcat de mai multe ori protocolul de securitate, oprindu-se din loc în loc pentru a-i îmbrățișa pe credincioși. Înainte, el s-a oprit puțin la capela de la baza militară Monte Real, unde a aterizat avionul în care s-a aflat, pentru a se ruga.

Suveranul Pontif va rămâne până duminică la Fatima și va participa la celebrarea a o sută de ani de la aparițiile Fecioarei în fața celor trei copii păstori și la slujba de canonizare a celor doi frați, Jacinta și Francisco Marto, care au văzut aceste apariții. Cei doi frați au fost beatificați în urmă cu 17 ani de papa Ioan Paul al II-lea.

După Paul al VI-lea în 1967, Ioan Paul al II-lea în 1982, 1991 și 2000, și respectiv Benedict al XVI-lea în 2010, papa Francisc este cel de-al patrulea Suveran Pontif care merge în pelerinaj la Fatima.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Toti marii nostri duhovnici stalpi ai ORTODOXIEI ne spun foarte clar ca asa-zisele aparitii mariane din spatiul catolic (Fatima, Lourdes, Medjugorje) sunt dracisme.

A aprecia dacă „arătările mariane” sunt sau nu înşelări nu se poate face decât dacă se ţine seama de mesajele rostite de aceste „arătări”. Dacă la Fatima s-ar fi arătat Maica Domnului, atunci cu siguranţă nu ar fi cerut catolicizarea Rusiei pravoslavnice. Dacă s-ar fi arătat la Medjugorje, nu i-ar fi împărţit pe oameni în catolici şi necatolici (ortodocşii fiind consideraţi astfel mai aproape de musulmani); ci poate i-ar fi sfătuit pe catolici să revină la dreapta-credinţă a ortodocşilor, care este credinţa Bisericii nedespărţite.

Mihai Urzică scria:

„Orice abatere de la dreapta credinţă şi de la adevăr este o rătăcire şi orice rătăcire are o origine tenebroasă, indiferent de mijloacele şi de căile prin care a provenit. Prin orice credinţă greşită pe care Ispititorul o provoacă, el urmăreşte să câştige încrederea credinciosului, a unor întregi comunităţi creştine, pentru a le compromite mântuirea sufletelor. Şi astfel, atât credinciosul care s-a înşelat cât şi clerul Bisericii care a girat asemenea cazuri dubioase şi obscure, ajung în cele din urmă să poarte stigmatul Satanei.

O rătăcire acceptată pe o astfel de cale şi strecurată în obştea credincioşilor cu binecuvântări sacerdotale antrenează apoi şi alte rătăciri mai mari, în măsura în care Dumnezeu îngăduie asemenea uneltiri ale Satanei, din pricina stării de păcat în care se află lumea. Dumnezeu pune astfel la încercare evlavia creştinilor şi înţelegerea nealterată a credinţei precum şi a bunei îndrumări pe care ei trebuie să o dea credincioşilor. Dar, din păcate, mulţi se poticnesc, iar unii dintre cârmuitorii turmei lui Hristos lasă să intre în staul lupi răpitori îmbrăcaţi în blană de oaie.

Va veni totuşi o zi – cândva – când atât ei cât şi toţi cei care s-au împărtăşit de falsele teofanii vor vedea, cu alţi ochi, că arătările de care s-au împărtăşit aveau, de fapt, coarne şi coadă de capră” [45, 148].

din cartea Darimarea idolilor de Danion Vasile

Cititi va rog si:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button