X

U.E. reia discuţiile despre SCHIMBAREA REGIMULUI SFÂNTULUI MUNTE. Patriarhia Rusă se opune

de null

Aflăm de la ekklisiaonline.gr că:

U.E. încearcă să schimbe regimul Sfântului Munte

Confrom agenţiei de ştiri Russia Today, reprezentantul Departamentului pentru Relaţii Bisericeşti Externe al Patriarhiei Moscovei a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă pe data de 5 februarie a.c.:

„Biserica Ortodoxă Rusă speră ca Elada să nu sucombe la presiunile europarlamentarilor şi funcţionarilor U.E., păstrând tradiţia duhovnicească şi istoricul regim autonom al Sfântului Munte, care reprezintă centrul multinaţional al întregii lumi ortodoxe”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei ruse a spus de-asemenea:

„Prin legiferările U.E. unii urmăresc schimbări în regimul Sfântului Munte.”

A mai declarat :

„…când Elada a fost primită în U.E. a fost pusă, în acelaşi timp, problema regimului din Sfântul Munte.”

Pr. Igor Yakynchuk, într-un interviu dedicat aniversării a 1000 de ani de prezenţă a monahismului rus în Sfântul Munte şi-a exprimat speranţa ca

„presiunea exercitată să nu conducă la rezultate urâte, deoarece Sfântul Munte ţine, până-n zilele noastre, neîntinată [!! – n.tr.], unica sa tradiţie duhovnicească”.

U.E., probabil după indicaţii din partea S.U.A., reia acum discuţia despre regimul Sfântului Munte, pe motivul, în special, al prezenţei acolo a călugărilor ruşi şi a Mănăstirii ruse.

Acum, când Elada se află sub noi presiuni economice din partea creditorilor, la Bruxelles se caută, sub diferite pretexte, cum ar fi, în primul rând, accesul femeilor în Muntele Athos, să ni se „răpească sufletul ortodox!”.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Uniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. din studiul american aratat de activenews legat de acceptarea homosexualitatii in estul europei, ar rezulta ca grecii sunt pro/homosexuali in majoritate la grupa de varsta pana in 35 de ani, deci in cativa ani, ei singuri fara ue, vor deschide portile Athosului pentru femei si cazinouri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.