X

Un alt pas premergător implantării cipurilor: MasterCard vine cu un nou produs pe piață – cardul cu senzor de amprentă

de Redacţia OrtodoxINFO
http://st1.agora.md/news/big/mastercard-a-lansat-un-card-cu-senzor-de-amprenta-31219.jpg

Dacă tot folosim amprenta pentru deblocarea telefonului și chiar în unele aplicații, de ce să nu o folosim și la bancă?

MasterCard testează cardurile cu senzor de amprentă inclus, astfel se elimină codul PIN și nu mai trebuie să te ferești de cei din jurul tău. Ai parte de mai multă siguranță și de un plus de confort, potrivit arenaIT

https://www.arenait.net/2017/04/20/mastercard-lanseaza-cardul-senzor-amprenta.html

Cardurile sunt în perioada de testare undeva prin Africa de Sud. În funcție de cât de repede se mișcă MasterCard și cât de rapide sunt băncile în implementarea acestei tehnologii, s-ar putea să le vedem pe piață până la sfârșitul anului. O să primim mai multe detalii cu timpul, conform sursei citate.

Clienţii care doresc să folosească noul card trebuie să meargă la băncile care îl oferă. Acolo amprenta este scanată cu un dispozitiv special şi transferată pe card. Pe cipul criptat pot fi salvate două amprente de la un singur utilizator, ne informează AGORA.

Categorii
Cipuri
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!