X

Temperaturi scăzute, vijelii, ploi torențiale și grindină

http://miscareaderezistenta.ro/thumbs/facebook/2017/02/07/avertizare-de-vreme-rea-doua-zile-de-ploi-vant-si-ninsori-32840.jpg

Vremea continuă să ne dea bătăi de cap în următoarele zile. Meteorologii prognozează instabilitateatmoferică, averse şi vânt puternic, dar şi temperaturi scăzute, începând de marţi, 9 mai, în majoritatea regiunilor.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), la munte, la altitudini de peste 1 800 m, vor fi precipitații sub formă de laptă și ninsoare.

De duminică, 7 mai, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat,  începând cu vestul şi sud-vestul tării. Temporar înnorările vor fi accentuate şi pe arii relativ extinse se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitătile de apă vor depăsi local 15-20 l/mp şi pe spații mici va cădea grindină. Temperaturile maxime, în scădere uşoară, se vor situa între 14 grade pe litoral şi 27 de grade în Moldova.

Grindină şi ploi torenţiale

Luni, vremea rea va cuprinde mai multe regiuni. Valorile termice vor continua să scadă îndeosebi în centru, est şi în sud-est şi se vor situa sub cele climatologic specifice acestei date în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22 de grade în Lunca Dunării. Vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice în Transilvania, Moldova, Dobrogea şi în Muntenia şi pe arii restrânse în rest. Izolat vor fi conditii de grindină şi cantităţi de apă mai însemnate. Noaptea, în Carpatii Orientali vor fi posibile precipitaţii sub formă de lapovită şi ninsoare.

Marţi se face şi mai frig. Temperatura aerului, în scădere fată de ziua anterioară, va avea maxime cuprinse între 10 grade în nord şi 17 grade în Bărăgan. Şi în următoarele zile vremea se va menţine rece în toate regiunile, apoi treptat temeperaturile vor creste urmând a se apropia de cele normale pentru această perioadă.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Vremea
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!