X

SCLAVII mutanți și LEPĂDAȚI ai Noii Ere / ZUCKERBERG: FACEBOOK lucrează la o INTERFAȚĂ CEREBRALĂ ce îţi permite să „comunici folosindu-ţi doar mintea”/ BRYAN JOHNSON investește în crearea unei „NEURO-PROTEZE care să facă PROGRAMABIL CODUL NEURONAL”

de null
Credit: Getty Images/T. Hartman Foto: http://www.stiintaonline.ro/wp-content/uploads/2017/04/Interfata-creier-calculator.jpg

Construirea unui creier mai performant

În caz că aţi ratat-o, conferinţa anuală de dezvoltare a Facebook a avut loc de curând. La eveniment, CEO-ul Mark Zuckerberg a dezvăluit detalii cheie despre direcţia companiei, concentrându-se în special pe ceea ce Facebook construieşte în materie de roboţi, realitate virtuală, realitate augmentată şi noi metode de comunicare (precum avansuri realizate în Messenger).

Ah, şi a mai precizat că detalii cheie vor fi prezentate mâine despre „interfaţa cerebrală directă” dezvoltată de Facebook.

Munca provine din misterioasa „Clădire 8 (B8)” a Facebook, unde se pare că se lucrează de ceva vreme la tehnologii creier-computer. În recentul lor apel pentru un inginer, B8 a declarat că sunt în căutare de “un inginer experimentat în Interfaţă Creier-Computer (BCI) care va fi responsabil să lucreze într-un proiect B8 de doi ani focusat pe dezvoltarea de tehnologii avansate BCI.”

În cadrul conferinței, Zuckerberg a vorbit despre scopul ultim al acestei interfaţe:

„Vă vom pune la curent cu întreaga noastră muncă în domeniul conectivităţii. Chiar în acest moment avem o echipă în Arizona ce se pregăteşte pentru al doilea zbor al Aquila, avionul nostru alimentat solar ce va ajuta la furnizarea de conexiune internet prin rază oamenilor de pe tot globul, şi vă vom mai actualiza în ce priveşte multe alte tehnologii la care lucrăm. De la Regina Dugan veţi auzi despre munca depusă pentru a merge chiar mai departe de realitatea augmentată, iar aceasta include muncă în legătură cu interfaţe cerebrale directe ce vor face ca, într-o bună zi, să comunicaţi folosindu-vă doar mintea.”

Zuckerberg susţine că firma va discuta despre unde se află vis-à-vis de tehnologia BCI şi calendarul până la dezvăluirea finală. Desigur, neuroştiinţa este destul de complexă, şi sunt multe cercetări ce încă nu au fost făcute. Astfel că rezultatele se vor baza în mare parte pe proiecţii / predicţii.

Acestea fiind spuse, tehnologia BCI poate fi mai aproape decât cred mulţi.

Cursa începe

Zuckerberg nu este singurul ce lucrează la o interfaţă creier-computer. Recent, Elon Musk a anunţat că va crea o companie denumită Neuralink ce va cerceta creierul uman cu scopul de a augmenta inteligenţa umană şi de a permite oamenilor să ţină pasul cu inteligenţa artificială. În primă fază, aceste îmbunătăţiri vor asista în moduri minore, cum ar fi ajutându-ne să ne îmbunătăţim amintirile prin crearea de componente adiţionale de stocare detaşabile.

În mod asemănător, fondatorul Braintree Bryan Johnson investeşte 100 de milioane de dolari pentru a crea o neuro-proteză ce ne va permite să descătuşăm puterea creierului uman şi, în ultimă instanţă, să ne facă programabil codul neuronal. Johnson subliniază scopul muncii sale, afirmând că totul este legat de co-evoluţie:

„Conexiunea noastră cu noile noastre creaţii inteligente este limitată de ecrane, tastaturi, interfaţe de gestică şi comenzi vocale – modalităţi constrictive de intrări / ieşiri. Avem foarte puţin acces la propriile creiere, limitându-ne abilitatea de a ne co-dezvolta în moduri puternice împreună cu maşinăriile bazate pe siliciu.”

El lucrează pentru schimbarea acestui lucru şi pentru a asigura că vom avea o interfaţă unitară cu tehnologiile noastre (şi cu inteligenţa artificială).

Deci pregătiţi-vă. Super-inteligenţa umană este (foarte probabil) doar o chestiune de timp.

traducere de Cristian

NOTĂ OrtodoxINFO

În curând se va instala un guvern totalitar în care se vrea ca totul să fie controlat, iar oamenii care i se vor supune vor deveni simple marionete. Pentru a pregăti terenul, păpușarii au lansat momeala cu tehnologia implantabilă, inteligența artificială și „super-oamenii”. Cine vrea să se mântuiască va trebui să refuze toată această tehnologie frumos ambalată, mincinoasă și înrobitoare a păpușarilor.

Citiți vă rog și:

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Transumanism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Adica satana vrea nu doar sa refaca ceea ce a incercat prin Turnul Babel (si anume globalizarea + ecumenismul) ci vrea sa mearga chiar mai departe: pe langa o singura limba universala/mondiala, sa ofere omului decazut si COMUNICAREA TELEPATICA pe care o au ingerii, inlocuind comunicarea verbala foarte limitata (dar lasata de Dumnezeu cu un scop clar: acela de A INVATA tocmai prin aceasta limitare, cum sa ne iubim aproapele).

    Deci PENTRU ASTA are el (satana) nevoie de comunicatii rapide, gen 4G sau fibra optica la nivel mondial!! (si se mentioneaza in articol despre un avion care sa duca internetul acolo unde inca nu exista; ceva de genul prin Africa oamenii mor de foame si sete dar pe astia ii deranjeaza ca oamenii aia nu au net!)

  2. Vise taică, vise… Asta-i ca mașinile zburătoare în anul 2000, sau ca „de la pământ la lună” de Jules Verne și mai apoi de NASA & Hollywood.

  3. Tot ce urmaresc ei e ca implanturile sa fie cat mai friendly, pot strecura si gogosi stiintifico-fantastice, doar ca sa ii convinga pe fraieri sa-si puna cipul….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.