X

Papa Francisc, in slujba NOII ORDINI MONDIALE: ,,Europa se „SINUCIDE” prin REFUZUL de a primi imigranţi”

,,Europa închide refugiaţi în centre de detenţie care seamană cu lagărele de concentrare şi se „sinucide” prin refuzul de a primi imigranţi”, a declarat Papa Francisc cu ocazia unei slujbe de comemorare a martirilor creştini contemporani, relatează agenţia de ştiri Dpa.

 Papa a rememorat întâlnirea cu un refugiat în timpul vizitei la o tabără de pe insula grecească Lesbos, prilej cu care a făcut o paralelă între condiţiile precare din aceste tabere şi lagărele de concentrare, folosite în trecut de o serie de state europene, inclusiv regimul nazist, drept centre de detenţie pentru grupuri sociale, etnice, politice sau religioase indezirabile.

„Nu ştiu dacă bărbatul este în continuare în Lesbos sau dacă a reuşit să plece în altă parte, nu ştiu dacă a putut părăsi tabăra de concentrare, pentru că multe tabere de refugiaţi sunt lagăre de concentrare din cauza suprapopulării”, a declarat liderul Bisericii Catolice.

 Papa Francisc a criticat dur şi „acordurile internaţionale (care) par să fie mai importante decât drepturile omului”, făcând probabil referire la înţelegerea între UE şi Turcia privind limitarea imigraţiei.

După slubjă, liderul Bisericii Catolice s-a întâlnit cu un grup de refugiaţi care au fost aduşi în Italia cu ajutorul unor organizaţii creştine şi a vorbit despre declinul demografic din Europa şi refuzul de a primi imigranţi.

„Asta se numeşte sinucidere”, a declarat Papa Francisc, care a lăudat „generozitatea” locuitorilor din zonele unde au sosit mulţi imigranţi, cum ar fi cei din zona Lampedusa din Italia ori Lesbos din Grecia.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Refugiați
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

  1. Câţi imigranţi a luat papa în palatele lui din Vatican şi-n altele? Dacă se teme că cei care refuză imigranţi se sinucid, să-i ia el, ca să trăiască „mult şi bine (?)”! Să cheme şi el hoardele islamiste pe domeniile papale, aşa cum le-a chemat Merkel în Germania şi peste noi! Să-i ia pe tăietorii de capete să le facă educaţie religioasă, dacă tot se pretinde suveran spiritual al lumii şi Vicarius Filii Dei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.