X

22 aprilie, Ziua Internațională a Mamei Pământ, sarbatoare NEW AGE si NECRESTINA

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În acest an, Ziua Internațională a Pământului coincide cu ceremonia semnării Acordului de la Paris privind schimbările climatice, de la sediul ONU din New York.  Acordul a fost adoptat de toate cele 196 părți la Convenția-cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice, la COP21, pe 12 decembrie 2015.

În cadrul acordului, guvernele țărilor semnatare au convenit ca obiectiv pe termen lung să limiteze creșterea temperaturii globale la sub 2 grade Celsius față de perioada preindustrială și să continue eforturile pentru a coborî această limită de creștere până la 1,5 grade Celsius pentru a reduce astfel riscurile și impactul schimbărilor climatice.

Tema acestei zile, în 2017, este  “Environmental & Climate Literacy” Educația este fundamentală pentru progres. La nivel mondial este nevoie de oameni conștienți de amenințările fără precedent la adresa planetei noastre și pregătiți să acționeze pentru protejarea mediului.

Ziua Pământului

Este celebrată pentru a ne aminti că pământul şi ecosistemele sale ne furnizează şi ne întreţin viaţa. S-a născut în 1970, din dorinţa unui ecologist american, Gaylord Nelson, de a organiza un eveniment dedicat mediului, care să responsabilizeze tinerii, dar şi instituţiile guvernamentale. Impresionat de accidentul ecologic din 1969, când o mare deversare de petrol a afectat coasta Californiei şi revoltat de lipsa de reacţie a autorităţilor, Nelson a organizat un eveniment pe tot cuprinsul Statelor Unite.

Data de 22 aprilie a fost aleasă din motive practice: o zi din mijlocul săptămânii, în care tinerii erau la şcoală, nu ocupaţi cu activităţi de week-end; nu se suprapunea cu vreo sărbătoare religioasă, nu cădea în perioada de examene şi nici în vacanţa de primăvară a elevilor şi studenţilor şi era de aşteptat ca la vremea aceea a anului să fie timp frumos. Peste 20 de milioane de americani au participat atunci la eveniment.

În 1990, organizaţia care a coordonat evenimentul în urmă cu 30 de ani a pregătit, pe plan intrenaţional, Ziua Pământului, la care au participat peste 140 de naţiuni.

În 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite a proclamat data de 22 aprilie drept aniversarea Marii Mame a tuturor oamenilor: International Mother Earth Day.

O veche tradiţie a nativilor americani spune că orice iei de la pământ trebuie să dai înapoi. Ziua mamei Terra 2015 este un mare eveniment „restituie pământului”, care are drept scop plantarea unui miliard de copaci, seminţe sau plante.

Simbolurile folosite pentru Ziua Pământului: o imagine sau un desen al planetei Pământ; un copac, o floare sau frunze care reprezintă creșterea, simbolul pentru reciclare. Culorile folosite pentru Ziua Pământului includ culori naturale, cum ar fi verde, maro sau albastru.

Steagul Pământului, care a fost proiectat de John McConnell, este descris ca fiind un “steag pentru toți oamenii”. Este albastru şi imprimat pe ambele fețe cu imaginea Pământului văzut din spaţiu, fabricat din poliester reciclabil, rezistent la intemperii.

Mama Terra, un concept antic, comun mai multor limbi şi culturi, care recunoaşte legătura pe care o avem cu pământul şi natura, este sărbătorită în fiecare an de majoritatea ţărilor lumii.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
  • ZIUA PAMANTULUI, sarbatoare NEW AGE

ZIUA PAMANTULUI alaturi de alte sarbatori New Age, precum ORA PAMANTULUI, sau 8 MARTIE, a izvorat din ideologia ,,umanista”, care pe planul gandirii, a detronat CREDINTA,  exiland-o in relativitate, si au pretins pentru ideologia lor statutul de adevar absolut, iar  pe planul politic s-au scuturat de Biserica si de stapanirea binecuvantata de Dumnezeu si au instaurat jugul lor cel josnic.

Pornirea antihristica de a inlocui praznuirile dumnezeiesti cu cele ale noii religii sta si in spatele instaurarii noilor ore, zile, momente ale pamantului, aerului, femeii, s.a.m.d. care acum, in lumea globalizata, sunt “sarbatorite” pe tot globul, in acelasi timp de toata lumea.

Ele, pe langa scopul mai larg al exersarii umanitatii in ritualurile Noii Ere, au si rolul mai specific de a sluji ideologiilor umaniste, fiecare dupa felul sau.

Daca 8 martie slujeste feminismului si egalitarismului de inspiratie comunista, ,,ziua pamantului” si “ora pamantului” slujesc ideologiei incalzirii globale mult mai eficient decat o pot face mii de “studii”, vadite si acelea drept falsuri grosolane, realizate de institutele create special cu scopul de a propaga minciuna incalzirii climei. Pentru ca, intr-adevar, perpetuatorii Noii Ere stiu foarte bine forta penetranta a ritualurilor care angajeaza mase de oameni, lumea intreaga, daca se poate.

Ce nu stie majoritatea oamenilor si nu prea intelege, este faptul ca scopul tratatului este acela de a realiza o “guvernare“ transnationala la o scara la care lumea nu a mai vazut. Prin urmare, Masurile luate impotriva schimbarii climei sunt gandite pentru a creea rapid GUVENUL MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE

Mai multe detalii despre aceasta mare minciuna, gasiti in link-urile urmatoare:

Tam-tam-ul cu incalzirea globala are deasemenea, menirea de a mai rezolva cateva probleme de pe agenda ELITELOR:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Mama pamantul, tata apa si unchiul aerul sunt ei adunati acolo, sa ne faca fericiti, iar noi trebuie sa-i sarbatorim cu mare bucurie, fara sa uitam de surorile gemene ziua si noaptea si de matusha ploaia si varul furtuna, dar mai ales de bunicutza ‘kalzirea-globala…
    Dar cine sunt organizatorii acestei petreceri? Ei sunt Johannis-v-am-pacalit, Shefu-varza-de-brusel, Onu-maria-sa, Papa-vaticanezu, Donaldica-frezosu si ceilalti gangsterei, barbatzi ori femei.
    Toata lumea e invitata la praznicul prezidentzial, unde se vor servi insecte de tot felul, viermi suculentzi, sherpi grasi si fecale aburinde!
    Veniti, veniti si somnul mortii cea dulce, si nu de atita zaharina, va cuprinde pe toti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button