Concluzie teribilă a reprezentanților ministerului Sănătății: a efectuat în mod nelegal activitatea de transplant pancreatic!
Potrivit Monitorul de Cluj, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog susține că intervenția s-a desfășurat în condiţiile în care nu există o autorizaţie sanitară de funcţionare emisă de DSP Cluj.
Potrivit răspunsului la o interpelare adresată de deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, transmis, marţi, Florian Bodog arată că la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca a avut loc un control tematic în perioada 19 – 23 septembrie 2016.
”Activitatea de transplant pancreatic derulată la nivelul ICUTR Cluj-Napoca s-a desfăşurat nelegal, având în vedere faptul că nu există o autorizaţie sanitară de funcţionare emisă de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj pentru unitatea sanitară care a suplimentat activitatea medicală cu activitatea de transplant pancreatic şi nici solicitare în acest sens din partea conducerii ICUTR. Prin actul de control au fost stabilite măsuri de intrare în legalitate referitor la activitatea de transplant pancreatic”, se arată în răspunsul ministrului.
De asemenea, în urma controlului s-a constatat faptul că, la finele lunii august 2016, unitatea medicală înregistra datorii mai vechi de 90 de zile, de aproape 1,5 milioane de lei.
”În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2016, ICUTR Cluj-Napoca a avut un buget de 11,9 milioane de lei şi o finanţare de 5,5 milioane de lei şi un grad de utilizare a sumelor de 47%. Din analiza datelor se observă că institutul nu a efectuat o utilizare eficientă a sumelor alocate pentru desfăşurarea activităţilor din cadrul programului de transplant şi nu a disponibilizat la timp sumele neangajate”, se mai arată în răspunsul la interpelare al ministrului Sănătăţii.
Transplantul pancreatic se realizează la ICUTR Cluj-Napoca din anul 2004. Directorul ICUTR Cluj-Napoca, Silviu Moga, a declarat, marţi, că problema transplantului pancreatic este încă în dispută, după ce fosta conducere a institutului a contestat raportul de control al Ministerului Sănătăţii.
”Urmează să vedem care va fi verdictul. Trebuie discutat şi la Agenţia Naţională de Transplant (ANT), ei emit o acreditare pentru un anumit tip de transplant. Problema nu e, încă, tranşată. Procedura de acreditare este mai complexă şi pentru fiecare organ în parte trebuie să fie luată procedura de la început. ICUTR este acreditat pentru transplat renal, iar pentru orice alt organ este nevoie de o acreditare nouă. Urmează să se vadă dacă exista acreditare şi pentru transplant pancreatic, de aceea trebuie întrebat ANT. La ICUTR s-a făcut şi transplant combinat, rinichi şi pancreas, dar trebuie lămurită problema cu toate instituţiile implicate”, a spus Moga, citat de Mediafax.
Deoarece se leaga intre ele, pentru a va forma o imagine mai clara despre eutansie si transplantul de organe, parcurgeti link-urile urmatoare:
Eutanasia
Transplantul de organe
Pentru ca nu puteau lua un organ viu de la un om mort, au schimbat definitia … mortii
De ce au facut asa ceva? Pentru ca pregateau terenul giganticei industrii a transplanturilor de organe. Si pentru ca nu puteau lua un organ viu de la un om mort, au schimbat definitia … mortii.
Pana la aparitia teoriei mortii cerebrale, se considera, logic, evident si incontestabil ca moartea definitiva reprezinta incetarea tuturor functiilor vitale ale omului. Adica atunci cand nici inima nu-i mai bate si nici nu mai respira.
Dar in 1968 o comisie a Universitatii Harvard a inlocuit criteriile clasice de stabilire precisa a mortii cu cel neurologic, adica cel al comei profunde ireversibile.
Moartea cerebrala nu este moarte biologica– un excelent studiu din Grecia
Daca e real, e cumplit: Cei in “moarte cerebrala” plang cand sunt taiati si li se scot organele…
A deschis ochii tocmai cand medicii se pregateau sa-i ia organele …
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Mai ales că prin cardul de sănătate li sau ușurat munca, adică și-au ținte fixe