X

Trei EXPLOZII aseara langa autocarul Borussiei Dortmund. Politia germana anunta ca a gasit o scrisoare prin care atacul ar fi revendicat

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Trei explozii s-au produs marti seara langa autocarul echipei Borussia Dortmund, inaintea meciului din Champions League. Partida cu Monaco a fost amanata, relateaza Bild.

SUMARUL EVENIMENTELOR:
-Momente socante inainte de sfertul de finala UEFA Champions League: Borussia Dortmund – Monaco
-Trei explozii au avut loc langa autocarul echipei germane la 10 km de stadionul Signal Iduna Park
-Jucatorul Marc Bartra a fost ranit si dus la spital, unde a fost operat la mana pentru a repara o fractura si a indeparta srapnel
-Meciul cu Monaco a fost amanat pentru miercuri. Securitatea va fi sporita

-Politia germana anunta ca  a gasit o scrisoare prin care atacul ar fi revendicat.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR

UPDATE Intrebata in legatura cu zvonul ca a existat un santaj la adresa clubului, politia germana a spus ca e prima data cand aude de asta. In legatura cu suspiciunea unui atac terorist, politia a repetat ca ramane deschisa la mai multe scenarii, inclusiv cel terorist, relateaza The Guardian.

UPDATE Politia germana a explicat ca exploziile s-au produs cand autocarul a trecut pe langa bombele improvizate, insa nu stie inca cum au fost acestea detonate. A inaintat posibilitatea ca cineva sa fi urmarit momentul si sa fi actionat.

UPDATE Politia a confirmat oficial ca autocarul echipei a fost tinta deliberata a atacului si a anuntat ca meciul de miercuri este unul cu grad inalt de risc – asa ca securitatea va fi sporita.

UPDATE Politia germana a dezvaluit in cadrul unei conferinte de presa ca a gasit in apropiere de autocar o scrisoare prin care se revendica atacul.  Autoritatile germane nu au oferit mai multe detalii, insa lucreaza pentru a confirma autenticitatea sa.

UPDATE Borussia Dortmund a anuntat ca jucatorul Marc Bartra a fost operat la mana pentru a repara o fractura si a indeparta srapnel.

UPDATE Die Welt transmite ca politistii au gasit un alt dispozitiv explozibil langa hotelul echipei Borussia Dortmund.

UPDATE “Autobuzul a intrat pe o strada principala atunci cand s-a auzit un zgomot puternic, o explozie. Politistii au ajuns repede la fata locului. Eram toti socati. Ne-am lasat in jos, iar cei care au putut s-au intins la podea. Nu stiam ce urma sa se intample”, a povestit Roman Nurki, care statea langa Marc Bartra, conform The Guardian.

Politia locala a anuntat ca merge pe premiza ca “a fost un atac cu explozibili puternici”.

UPDATE Presedintele clubului Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, a declarat ca jucatorii sunt in stare de soc dupa exploziile de langa autocarul echipei, informeaza Le Figaro.  “Jucatorii sunt in stare de soc. Acest gen de eveniment te marcheaza. Sper ca echipa va putea cumva sa revina pe teren”, a declarat Watzke.

UPDATE Pana acum politia nu are nici o informatie cu privire la tipul de explozibili si nu a lansat nicio ipoteza in cazul exploziilor. Purtatorul de cuvant al politiei, Gunnar Wortmann, a declarat pentru BILD: „Vom lucra toata noaptea. Toate fortele din Dortmund sunt mobilizate.” Acesta a mai spus ca exploziile au fost cauzate de “dispozitive explozive”.

Un expert in terorism a declarat pentru Bild ca din fericire “bombele nu au fost puternice” si ca modul in care s-au produs exploziile nu se potriveste cu strategiile lupilor singuratici care actioneaza in numele ISIS. “Este prea devreme pentru a spune cine este in spatele acestor explozii” a spus acesta.

UPDATE Fanii echipei AS Monaco, prezenti, marti seara, pe Signal Iduna Park, au inceput sa scandeze “Dortmund, Dortmund”, dupa ce au aflat ca autocarul formatiei Borussia a fost avariat de trei explozii in timp ce se indrepta spre arena, pentru meciul din Liga Campionilor.

UPDATE  Un reporter Bild i-a fotografiat pe jucatorii Borussiei Dortmund dupa explozii, in afara autocarului.

UPDATE “Marc Bartra a fost ranit si se afla in prezent la spital. Recuperare rapida si completa, Marc”, a scris Borussia Dortmund.

Potrivit presei germane si spaniole, jucatorul ar fi suferit rani la un brat.

UPDATE Politia germana a anuntat ca trei incarcaturi explozive au fost detonate in apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp dupa ce autobuzul a parasit hotelul unde a fost cazata formatia.

Autobuzul a plecat de la hotel indreptandu-se catre stadionul aflat la zece kilometri distanta si in scurt timp, “trei incarcaturi explozive” au fost detonate”, a precizat un purtator de cuvant al politiei, Gunnar Wortmann, potrivit AFP.

Geamurile autocarului au fost sparte si o persoana din interior a fost ranita usor, a adaugat el, fara a da alte detalii.

UPDATE Un reporter Bild a publicat imagini de la fata locului, cu autocarul.

UPDATE Potrivit Borussia Dortmund nu exista nici un motiv de ingrijorare pentru fanii de pe stadion. Clubul le-a multumit acestora pentru intelegere dupa anularea partidei

UPDATE Potrivit Bild dispozitivele explozive ar fi fost ascunse in gardul viu de pe marginea drumului. Informatia nu a fost confirmata oficial.

UPDATE Meciul cu Monaco a fost anulat, a anuntat UEFA, si s-ar putea realua miercuri. Suporterii au fost anuntati de club in legatura cu incidentul afisand un mesaj pe tabela de pe stadion.

UPDATE Exploziile s-au produs in timp ce echipa sa pregatea sa plece catre stadionul aflat la 10 km distanta. “Autocarul pornise” de la hotelul echipei spre stadion cand “trei incarcaturi explozive au detonat”, a explicat un purtator de cuvant, Gunnar Wortmann, citat de AFP. El a precizat ca geamurile autocarului au zburat tandari si ca o persoana aflata in interior a fost ranita.

Foto: Marc Bartra/ Getty

UPDATE Mai multe explozii s-au produs in apropierea autocarului echipei Borussia, aflat in drum spre stadionul Signal Iduna Park, marti seara, cu putin timp inainte ca echipa sa intalneasca in meci tur pe AS Monaco, in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Jucatorul Marc Bartra a fost ranit si dus la spital. Echipa a anuntat ca restul jucatorilor sunt in siguranta.

 

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button