X

Iata ce-au mai inventat PAPUSARII IADULUI: MORMANTUL DIGITAL care printr-un SENZOR interactioneaza cu vizitatorul aflat in fata pietrei funerare

de null

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O companie din Slovenia a dorit să aducă mormintele din cimitire în secolul al XXI-lea şi a lansat o gamă de pietre funerare ”interactive”, echipate cu ecrane de 48 de inchi care afişează fotografii, înregistrări video şi alte conţinuturi digitale asociate persoanelor decedate, informează Reuters.

În cimitirul Pobrezje din Maribor, al doilea oraş ca mărime din Slovenia, a fost amplasat recent un prototip de ”mormânt digital”, rezistent la intemperii şi la vandali, care poate să interacţioneze cu vizitatorii, potrivit News.ro.

La o primă privire, prototipul pare un mormânt obişnuit, însă dacă o persoană stă în faţa lui timp de câteva secunde, un set de senzori se activează, pornind un ecran interactiv care poate să difuzeze orice tip de conţinut digital.

”Acest mormânt face posibilă adăugarea oricăror informaţii lângă numele şi prenumele decedatului. Poţi să scrii un întreg roman, dacă vrei. Poţi să pui fotografii sau un film, iar ele vor fi afişate pe ecran”, a spus Saso Radovanovic, directorul companiei Bioenergija, care comercializează aceste pietre funerare.

”Piatra funerară are un senzor, aşadar, dacă nimeni nu este acolo, ecranul arată doar numele decedatului, data naşterii şi a morţii. Astfel se economiseşte energie şi prelungeşte durata de viaţă a ecranului şi a pietrei funerare interactive”, a adăugat antreprenorul sloven.

Prototipul a fost creat în colaborare cu Milan Zorman, profesor de ştiinţe computerizate la Universitatea Maribor, care a spus că lucrează în prezent la o aplicaţie specială pentru smartphone-uri, care va creşte şi mai mult gradul de interactivitate al acestor morminte moderne.

”Dorim să difuzăm şi sunet, la căşti, ce vor fi conectate la un telefon mobil, prin intermediul unei aplicaţii. În acest fel, vizitatorii vor putea să şi audă sunetul înregistrărilor video difuzate pe ecran”, a explicat profesorul Zorman, care a preferat varianta căştilor, deoarece difuzarea sunetelor în boxe ar fi mult prea zgomotoasă pentru un cimitir.

Administratorii cimitirului Pobrezje spun că acel prototip cu ecran de 48 de inchi reprezintă primul ”mormânt digital” din lume. Saso Radovanovic a anunţat că a primit deja câteva comenzi pentru acest produs, care va fi comercializat cu preţul de 3.000 de euro.

 

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button