X

La nici 24 de ore după bombardamentul american, baza aeriană a armatei siriene este din nou funcţională

de null

 

Avioane de luptă au fost observate decolând de pe baza aeriană al-Shayrat, la mai puţin de 24 de ore după ce a fost lovită de câteva zeci de rachete de croazieră Tomahawk, cu scopul de a transmite „un mesaj” regimului preşedintelui sirian Al-Assad cu privire la utilizarea armelor chimice.

Această sfidare imediată a forţelor regimului preşedintelui Bashar al-Assad subliniază natura insignifiantă a represaliilor impuse de administraţia Trump, şi salutate aproape la unison de oficialii şi de presa americană drept un răspuns dur pentru uzul repetat al armelor chimice împotriva populaţiei civile, informează Foreing Policy.

Secretarul american de Stat Rex Tillerson a declarat că scopul acţiunii militare autorizate de preşedintele Trump a fost acela de a face baza aeriană „inoperabilă”. Acesta a caracterizat loviturile militare, ce au avut ca ţintă pistele aeriene şi structurile de suport ale bazei, drept un „succes covârşitor”.

https://youtu.be/hA1maQ6lEmM

Organizaţia non-guvernamentală Syrian Observatory for Human Rights (ce are sediul în Marea Britanie, dar foloseşte surse aflate în teatrul de operaţiuni) a anunţat că avioane de luptă operează în baza al-Shayrat, la nici 24 de ore de la bombardamentul american, şi că acestea au bombardat poziţii ale rebelilor. Într-un clip neconfirmat se observă cum un avioan de luptă Sukhoi Su-22 decolează de pe pista bazei.

Informaţia vine pe fundalul numărului tot mai mare de întrebări cu privire la strategia pe termen lung a Statelor Unite cu privire la implicare în războiul civil din Siria, întreţinute şi de lipsa de claritate a mesajelor administraţiei de la Washington cu privire la scopul acestui exerciţiu de forţă. Casa Albă a susţinut că loviturile militare au fost determinate de motive umanitare şi de uzul de arme chimice de către regimul Assad, iar Secretarul de Stat american a subliniat că nu ele nu reflectă o schimbare a politicii Statelor Unite faţă de Siria. Pe de altă parte, consilierul pe securitate al preşedintelui Trump, H.R. McMaster s declarat că este posibil  ca intervenţia Pentagonului să „producă o schimbare majoră în calculele lui Assad”, subliniind, mai degrabă speranţa, că poziţia de negociere a regimului Assad a avut de suferit.

În ceea ce priveşte Casa Albă, chiar dacă suferinţa civililor în Siria şi în special a copiilor prinşi în acest conflict civil a constituit motivul ce a determinat această acţiune militară, oficialii administraţiei Trump au declarat că în prezent nu există niciun plan de a reconsidera interdicţia asupra imigranţilor din Siria ce caută refugiu în Statele Unite.

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Siria
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.