X

MERKEL PUNE FOC ÎNAINTEA ALEGERILOR: 270.000 de sirieni ajunși în Germania au dreptul să își aducă familiile

Aproximativ 270.000 de sirieni aflați în Germania au dreptul de a-și aduce membrii familiei, indică un document guvernamental, citat miercuri de tabloidul german Bild, fiind vorba de o cifră ce ar putea alimenta dezbaterea referitoare la migrație cu mai puțin de șase luni până la alegerile federale, relatează agenția Reuters.

Potrivit documentului, 431.376 de sirieni au cerut în total azil în Germania în 2015 și 2016 și, dintre ei, 267.500 vor avea dreptul la reîntregirea familiei în Germania.

Reuters notează că nici Biroul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF), nici Ministerul german de Interne nu au răspuns imediat cererilor de a face comentarii în legătură cu informația apărută în presă.

În 2016, guvernul a decis să suspende reîntregirea familiei pentru o perioadă de doi ani pentru migranții care au obținut ”protecție subsidiară” — acordată persoanelor care nu sunt considerate ca fiind persecutate individual, ci provin din țări unde este război, unde se practică tortura sau alte tratamente inumane.

Sirienii reprezintă cel mai mare grup de solicitanți de azil din Germania. Ei au fost tot mai mulți dintre cei care au primit mai degrabă protecție subsidiară decât statutul de refugiat, aceasta însemnând că beneficiază doar de dreptul de rezidență pe timp de un an, care poate fi totuși prelungit.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Refugiați
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.