Facultatea de Teologie Ortodoxă și Centrul de Studii Nomocanonice ale Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca organizează în perioada 26-28 aprilie 2017 Conferința internațională Sfântul și Marele Sinod – eveniment eshatologic sau normalitate canonică?
Manifestarea, care va avea loc cu binecuvântarea IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sătmarului, își propune următoarele realizări:
- Dezbaterea întrunirii, condițiilor, aspectelor complexe legate de convocare;
- Întrunirea și adoptarea documentelor Sfântului și Marelui Sinod din Creta;
- Dezbaterea deciziilor Sinodului;
- Conturarea viziunii teologice generale și încadrarea textelor în Tradiția dogmatică și canonică a Bisericii și receptarea lor;
- Noutatea și importanța textelor Sfântului și Marelui Sinod;
- Posibile îmbunătățiri care pot fi aduse într-o altă etapă de manifestare a sinodalității la nivel panortodox;
- Perspectivele care se întrevăd după Sfântul și Marele Sinod.
Participanții vor avea alocat un timp de treizeci minute în care își vor prezenta viziunea teologică cu privire la tema propusă.
Lucrările, redactate în limba engleză, vor apărea într-un volum colectiv al conferinței.
„Participanții vor avea alocat un timp de treizeci minute în care își vor prezenta viziunea teologică cu privire la tema propusă”
De fapt, participanţii vor avea 30 de minute ca să-şi exprime adeziunea faţă de apostazia din Creta şi ca să cosmetizeze „teologic” hoitul puturos pe care vor să ni-l prezinte drept ortodoxie vie.
După ce iudele cele înalte s-au adunat în Creta să-L vândă pe Hristos, iudele mai mititele se vor aduna să-şi aducă propria contribuţie la trădarea lui Dumnezeu, în schimbul arginţilor arhiereşti pentru care şi-au vândut sufletele.
30 de arginţi acum 2000 de ani, 30 de minute acum…
Aceasta se numeste implementarea ereziilor din Creta la nivel local. In acest caz IPS Andrei Andreicut si toti preotii care-l pomenesc sunt in erezie, deci lipsiti de mantuire!
Asa, si daca sunt preoti „marturisitori”/”cu cuget ortodox” care-l pomenesc sa mai mearga lumea in bisericile unde slujesc? Dar daca Teofan Savu aplica tot hotararile pseudo-sinodului din Creta, mai precis art. 22, prigonind pe cei care nu-l pomenesc, ce atitudine sa avem?