X

PSD susține universitatea fondată de Soros!

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Central European University (CEU) este o universitate americană, finanțată de George Soros, acreditată în statul New York și în Ungaria, cu sediul la Budapesta.

În campusurile CEU din Budapesta, anterior și Praga și Varșovia, au învățat mulți români, dintre cei care s-au remarcat de-a lungul anilor în societatea civilă din România sau care și-au construit mai departe cariere academice în Occident.

CEU scorează foarte bine în clasamentele internaționale, în anumite domenii fiind clasată în primele 100 sau chiar 50 de universități ale lumii.

Recent, Guvernul Orban a anunțat intenția de a schimba legislația într-un mod pe care mediul academic îl consideră țintit împotriva CEU, care se poate închide.

Ieri, la Budapesta, a avut loc o conferință de presă a rectorului Central European University. Rectorul a anunțat chiar în debutul conferinței că în sală sunt prezenți, într-un gest de sprijin, mai mulți reprezentanți ai ambasadelor: SUA, Canada, Olanda, Norvegia, Germania, Suedia și România!

România este singura țară est-europeană care și-a trimis reprezentant între cele 7 state prezente.

Genul acesta de acțiune a Ministerului de Externe e interesant, având în vedere că, în campania electorală, lideri ai PSD au invocat rolul nociv al lui George Soros în România și în Europa de Est.

Gestul de la Budapesta face parte dintr-o serie mai puțin vizibilă, dar care vorbește, poate, despre anumite valori comune a ceea ce partidele noastre susțin cel puțin declarativ: încurajarea democrației liberale în România, în ciuda diferențelor ideologice. Un traseu consecvent de țară pe marile teme.

Prezența reprezentantului ambasadei alături de CEU e din aceeași categorie rară în România precum gesturile ministrului sănătății, care a păstrat și promovat cel puțin două măsuri ale guvernului tehnocrat:

  1. Măsura încercării de a stopa exportul de medicamente, prin ordinul care obligă explicit producătorii și distribuitorii să țină cont de serviciul public datorat pacientului român. Vlad Voiculescu a redactat și Florian Bodog a emis un ordin care obligă firmele să exporte doar dacă necesarul intern e satisfăcut.
  2. Apărarea de către actualul ministru a ideii de feed-back al pacienților în privința condițiilor din spitale. Pacienții pot în continuare să reclame inclusiv mita solicitată în spitale, după ce Florian Bodog a respins cererea Colegiului Medicilor, lăsând în vigoare decizia lui Vlad Voiculescu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button