X

Pseudo-patriarhul Bartolomeu va sărbători comuniunea cu ereticii la Chambessy, apoi într-o vizită la Taize va participa la o rugăciune ecumenistă cu reprezențanți ai cultelor eretice

Centrul Ortodox de la Chambésy va sărbători a 50-a aniversare

Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice din Chambésy va sărbători a 25-a aniversare a alegerii Sanctitatea Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, precum și a 50-a aniversare a fondării sale și a 20-a aniversare a deschiderii Institutului de Studii Postuniversitare, între 22 și 24 aprilie 2017.

Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice a fost fondat în iunie 1966. Iată biectivele activității sale, stabilite de la fondarea sa:

să informeze lumea creștină a Occidentului, și în special a Europei Occidentale, despre cultul ortodox și învățătura ortodoxă, tradiție și teologie;

studiul teologiei și vieții spirituale a altor Biserici și confesiuni creștine (nn. observați titulatura folosită de eretici identică cu cea impusă în Creta);

– să sprijine comunicarea între Bisericile ortodoxe locale, și, astfel, pentru să promoveze unitatea ortodoxă (nn. de fapt ei promovează unitatea cu ereticii, ortodocșii fiind tot mai dezbinați de acțiunile patriarhului ecumenist Bartolomeu);

promovarea spiritului ecumenic (nn. impropriu spus ecumenic – acest termen fiind valabil doar în cadrul Ortodoxiei, iar în relațiile cu ereticii termenul corect este ecumenism – fiind un curent politic, precum comunism, nazism – specifică fiind terminația -ism) prin cultivarea relațiilor dintre Ortodoxie și alte „Biserici și confesiuni creștine” cu scopul de a promova unitatea inter-creștină.

Luni, 22 aprilie 2017, vor lua cuvântul:

  • Mitropolitul Ieremia al Elveției, director al Centrului Ortodox, care îl va felicita pe Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu;
  • Reprezentantul permanent al Patriarhiei Ecumenice la CMB, Excelența Sa Arhiepiscopul Iov de Telmessos, care va vorbi despre relațiile inter-cofesionale;
  • Episcopul Macarie de Lampsakos, capelan al Institutului, cu privire la viața liturgică și spirituală a studenților Institutului de Studii Postuniversitare.
  • Directorul Institutului de Studii Postuniversitare, Prof. Vlassios Phidas, privind relațiile inter-ortodoxe;
  • Prof. K. Delikostantis al Institutului de Studii Postuniversitare de responsabilitatea ecologică și socială a Patriarhei;
  • Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Duminică 23 aprilie 2017 va avea loc printre alte evenimente și masa oficială în onoarea Sanctității Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, la Hotel Intercontinental din Geneva.

Luni 24 aprilie 2017, evenimentele dedicate aniversării Centrului de la Chambessy se vor încheia cu vizita oficială și conferința publică a Sanctitatății Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la Universitatea din Fribourg cu ocazia celei de a 20-a aniversări a deschiderii Institutului de Studii Postuniversitare al Centrului Ortodox.

De la Chambessy, Patriarhul Bartholomeu va călători în Taize marți, 25 aprilie.

Pelerinajul Patriarhului Ecumenic la Taize va încheia vizita pastorală în Elveția cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a centrului ortodox al Chambésy.

La câteva zile după Paște, comunitatea va primi un vizitator foarte special, anunță site-ul Taize Community. Pentru prima dată, Patriarhul Bartholomeu al Constantinopolului va vizita Taize pentru câteva ore marți, 25 aprilie.

În timpul vizitei sale, Patriarhul va lua parte la rugăciunea comunității de la ora 12:00 în Biserica Reconcilierii, în prezența fraților, reprezentanți ai diferitelor comunități eretice și a tinerilor adunați la Taize. El va fi întâmpinat de fratele Alois și va vorbi la sfârșitul rugăciunii.

Rugăciunea va fi deschisă tuturor. Cei care vor alege să își petreacă ziua la Taize, vor putea lua masa de prânz și participa la ateliere de lucru.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.