X

Klaus Iohannis confirma ceea ce banuiam: ,,L-am reinvitat pe Papa Francisc în România; a părut foarte interesat, dacă se va putea, va veni”

de null

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Roma, că i-a reiterat Papei Francisc invitaţia de a vizita România în 2018, iar Suveranul Pontif a părut „foarte interesat”, iar, dacă va fi posibil, acesta va onora invitaţia şi va veni în ţara noastră. 

„În afară de un schimb de amabilităţi protocolare care se fac cu aceste ocazii, i-am reiterat invitaţia mea pe care am făcut-o în 2015 când am avut o vizită oficială, de a vizita România în 2018. Am reiterat această invitaţie pe care am făcut-o cu o săptămână înainte şi în forma protocolară scrisă. De la început a părut foarte interesat şi sunt convins că se vor face toate demersurile şi, dacă va fi posibil, eu cred că va veni”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat ce a discutat cu Papa Francisc în cadrul întrevederii pe care au avut-o.

Şeful statului a participat la Roma la Summit-ul aniversar al UE, care vineri seara a fost precedat de o primire a tuturor şefilor de stat şi de guvern de către Papa Francisc.

În urmă cu aproape doi ani, preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită la Vatican. Preşedintele s-a întâlnit atunci pentru prima oară cu Papa Francisc, adresându-i acestuia invitaţia de a veni în România.

În anul 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a făcut o vizită istorică în România, prima a unui Suveran Pontif în ţara noastră, fiind şi prima oară când Papa Ioan Paul al II-lea mergea într-o ţară cu populaţie majoritar ortodoxă.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Banuielile se confirma. Lucrurile despre care scriam cu  10 zile in urma s-au intamplat aidoma.

Scriam atunci ca PF Daniel i-a înmânat o invitație formală președintelui Iohannis, pe care acesta urma s-o transmita papei Francisc in scopul vizitarii Romaniei in 2018.

La momentul respectiv au fost banuieli, deoarece purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a oferit doar niste informații vagi despre întâlnirea dintre PF Daniel și președintele Iohannis: ”Întâlnirea a avut un caracter strict privat. S-au discutat mai multe lucruri. S-a vorbit despre anul Centenarului Unirii. 2018 este un an deosebit de important. S-a luat în discuţie actualul stadiu al lucrărilor Catedralei Mântuirii Neamului. S-a decis că ziua potrivită pentru sfinţirea Catedrale să fie de Sf. Andrei, pe 30 noiembrie, ziua cea mai potrivită, nu pe 1 decembrie.”

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button