X

Părintele Pamvo este oprit de la slujire şi chemat în judecata Consistoriului

Mitropolitul Moldovei a decis să treacă la caterisirea părinţilor care se opun sinodului eretic din Creta. Prima caterisire este propusă a fi cea a Părintelui Pamvo Jugănaru, egumenul Schitului Radeni.
Printre acuzele care i se aduc Părintelui Pamvo sunt şi unele insolite: instigarea la atitudini şi fapte negative sau insultă, calomnia, defăimarea şi clevetirea în public. Aceste acuzaţii se referă la fapte ce ţin de conviețuirea socială a preotului, iar demonstrarea lor de către consistoriul monahal din Iaşi va trebui făcută cu probatoriul specific acestor fapte.
Cu privire la celelalte acuzaţii, Părintele Pamvo s-a exprimat în fazele anterioare ale sancţiunilor ce i-au fost aplicate, când a arătat că oprirea pomenirii pentru cazul de participare la erezie a episcopului nu poate fi considerată schismă, nici neascultare, cu atât mai puţin contrazicerea poziţiei oficiale a Bisericii, de vreme ce prin oprirea pomenirii episcopului părtaş la erezia din Creta se mărturiseşte poziţia oficială a Bisericii dintotdeauna.

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

9 comentarii

  1. Parintele Pamvo nu e salariat al Mitropoliei.Schitul din radeni nu e trecut in patrimoniul MMB .din cate vad Mitropolitul Teofan ne uraste si incearca in tot felul ca cei ce cred in dreapta credinta sa participe la erezia la care el ne o da cu forta.BOR suntem si noi .Si noi trebuie sa fim intrebati .

  2. toata tulburarea pe care a facut-o in biserici Teofan si cu slujbasii lui , ar trebui sa ne dea de gandit , ca nu sint in DUHUL adevarului , ce arhiereu cu frica de DUMNEZEU ar face sminteli in postul mare ????

  3. Daca IPS Serafim coliturghiseste cu semnatarii sinodului inseamna ca el nu recomanda intreruperea pomenirii ierarhului. Daca IPS ieroteos slujeste cu ips Teofan, inseamna ca nici el nu recomanda intreruperea pomenirii. Daca avva iulian de la Prodromu s-a razgnadit si poemneste ierarhul, inseamna ca initital a fost manipulat de cei care vor dezbinare. La fel si Pr Simeon de la Sihastria. CINE VREA DEZBINARE IN BOR? UN FRUSTRAT CU COMPLEX DE INFERIORITATE SLUJITOR IN PIREU SI UN CALUGAR ZELOTIST CARE NU E RECUNOSCUT DE SF. CHINOTITA. Ei au manipulat si manipuleaza. Sinoade vor mai fi, episcopii se vir schimba in timp..insa voi veti ramane pe dinafara. Voi care va considerati a fi Biserica autentica veti sfarsi in schisma.

    1. Intreruperea pomenirii nu inseamna schisma!!! Revino-ti! Mai citeste o data canonul 15! Tocmai de schisma se face apararea, prin intreruperea pomenirii.

  4. Apai sa-mi spuneti si mie cum se va chema gruparea de la Radeni peste cateva luni/cativa ani? Cine va fi episcop? Ce antimis va folosi? De care sinod vor asculta? Cine va asigura continuitatea peste veacuri a acestui grup? Cum vor fi organizati bepomenitorii peste 10 ani daca ei vor fi toti caterisiti si exclusi din bor? In cel mai fericit caz, sa zicem..cum?

  5. Radeni apartine spiritual bisericii ortodoxe romane.se pomensc episcopii drept credinciosi fara nominali zare. Dumnezeu isi stie episcopii.AntiMis are de la parintele Justin presupun, ca e plin de sfinte moaste la Aiud.Peste veac vom fi in Rai sau Iad.Bor va fi catolica si vor dansa Michele Jackson in altare. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.