X

“Frumoasa și bestia” și primul personaj homosexual din istoria companiei Disney. Filmul a fost interzis într-un cinematograf din SUA

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un cinematograf din Alabama, Statele Unite, a anunţat deja că nu va proiecta lungmetrajul “Frumoasa şi bestia/ The Beauty and the Beast”, produs de Disney, în care apare primul personaj homosexual din istoria companiei, LeFou, interpretat de actorul Josh Gad.

Ramake-ul live-action al filmului ”Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast”, ce va fi lansat pe marile ecrane din Statele Unite pe 17 martie, conţine primul personaj gay şi prima scenă de dragoste din istoria grupului Disney.

Actorul american Josh Gad interpretează în acest film personajul LeFou, un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans.

Regizorul Bill Condon a declarat, într-un interviu pentru revista Attitude din 1 martie, că personajul LeFou din lungmetrajul “Frumoasa şi bestia” îşi pune întrebări despre sexualitatea sa. “Ezită. Într-o zi vrea să fie Gaston şi a doua zi vrea să-l sărute”, a explicat el pentru revista britanică dedicată homosexualilor.

Potrivit Times, un cinematograf situat în inima statului Alabama, Henagar Drive-In, a refuzat deja să proiecteze “Frumoasa şi bestia”.

Într-un comunicat publicat pe Facebook, directorul acestui drive-in a explicat motivele cenzurii: “Toţi facem alegeri. Eu am făcut-o pe a mea. Dacă nu mai putem să ne ducem nepoţii de 8 şi 11 ani să vadă un film, înseamnă că nu mai există interes pentru a-l vedea. Suntem înainte de toate creştini. Nu ne vom opune la învăţămintele pe care ni le insuflă Biblia. Vom continua să proiectăm filme care apără familia şi pe care să le puteţi vedea în întregime fără a fi stânjeniţi de scenele de sex, nuditate, homosexualitate şi grosolănie”.

O petiţie împotriva filmului a strâns 90.000 de semnături.

Directorul cinematografului nu este singurul care s-a manifestat împotriva personajului conceput de Bill Condon şi echipa sa. Pastorul evanghelist Franklin Graham, cunoscut pentru ideile sale controversate, a boicotat lungmetrajul pe Facebook.

“Filmul încearcă să impună punctul de vedere al comunităţii LGBT în inima copiilor noştri. Atenţie!”, a fost mesajul lui.

“Disney are dreptul de a face desene animate. Este o ţară liberă. Dar, ca nişte creştini ce suntem avem totdată dreptul de a nu susţine societatea lor. Sper ca toţi creştinii să spună nu companiei Disney”, a afirmat pastorul. Opinia sa a fost distribuită de 90.000 de ori pe Facebook.

În februarie, Franklin Graham s-a arătat indignat de apariţia în sălile de cinema a poveştii erotice “Fifty Shades Darker”, declarând pe Facebook: “Nu mai lăsaţi Hollywood sau media să vă spună ce este dragostea. Dragostea nu înseamnă sex”.

Actorul american Josh Gad a reacţionat, declarându-se “mai mult decât mândru” să interpreteze primul personaj homosexual din istoria Disney.

În acest film, Emma Watson o interpretează pe Belle, o tânără care se îndrăgosteşte de o bestie ce ascunde un secret întunecat.

Peţitorii ei – Bestia şi Gaston – sunt interpretaţi de actorii britanici Dan Stevens şi Luke Evans. Din distribuţia peliculei mai fac parte şi Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline şi Stanley Tucci.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Iata si o comparatie intre desenul animat din 1991 si filmul din 2017:

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button