X

Profesor român care predă informatica în SUA: Roboții vor înlocui oamenii pe piața muncii

de null

Cristian Borcea, profesorul roman care conduce departamentul de Computer Science din cadrul universitatii New Jersey Institute of Technology (NJIT) din SUA, crede ca tehnologia va avansa foarte mult in 20 de ani.

Atat de rapid, incat sunt sanse mari sa avem masini care se conduc singure in viitorul foarte apropiat, dar si drone pentru livrare de pachete, respectiv telefoane care traduc conversatii dintr-o limba in alta in timp real.

Mai mult, profesorul considera ca in 20 de ani putem avea orase inteligente, unde traficul e fluidizat automat, conductele de apa si gaze sunt monitorizate automat si reparate inainte sa se sparga (folosind senzori wireless) etc.

Insa exista si cealalta fata a monedei, caci multe joburi vor fi inlocuite de masinarii, iar automatizarea va prelua o mare parte din munca repetitiva. Si nu numai atat, sunt sanse ca si anumite activitati ale avocatilor sau doctorilor sa fie inlocuite de calculatoare si roboti, considera Cristian Borcea.

„Problema e ca tehnologia inlocuieste oamenii in multe categorii de joburi. De exemplu, ma astept ca in 10 ani soferii de taxi si de camion sa nu mai aiba serviciu; masinile se vor conduce singure. In America sunt milioane de oameni care lucreaza ca soferi: ce vor face oamenii astia? Nu e clar ca toti se vor putea recalifica pentru joburi noi, care de multe ori necesita studii superioare”, mentioneaza profesorul pentru Ziare.com.

In concluzie, „tehnologia ne va face viata mai usoara si mai eficienta, insa o parte semnificativa a societatii va avea de pierdut, daca nu incepem sa cautam solutii inca de acum”, atrage atentia Cristian Borcea.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Transumanism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. „Crede” in paranoia transhumanista propagata dinspre Sillicon Valley, „populatizata” de perversii manevranti cinematografiei si entertainmentului american dar.si incurajata de Fese-Buci.
    E greu pentru cine nu e „meserias” in IT sa nu se tampeasca [de tot!?] dar pentru unul cu ochii si mibtea violate de „sistem”…si sa mai si fie in SUA, … la universitate – „cuibusor” de perversitati marxist culturale dar si hinduism „recreational…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.