X

100 de ani de la REVOLUȚIA BOLȘEVICĂ. Ce spune Patriarhul Kiril?

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Patriarhul Rus a declarat că revoluția din 1917 a fost o crimă oribilă și a îndemnat la edificarea unei societăți bazate pe dreptate

CHIȘINĂU, 20 feb — Sputnik.  Patriarhul Chiril a numit revoluția din 1917 “o mare crimă”, într-o predică rostită după liturghia ținută la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, îndemnând poporul rus “să edifice o societate baza pentru dreptate”.

În anul 2017 se împlinesc 100 de ani de la revoluția din Rusia. În februarie-martie 1917 a căzut țarismul rus, iar puterea politică a ajuns în mâinile guvernului provizoriu, înlăturat ulterior la 25 octombrie 1917 de bolșevici.

“Revoluția a fost o mare crimă, iar cei care au înșelat poporul, l-au manipulat, care au provocat conflicte, au urmărit cu totul alte scopuri decât cele declarate. A existat o agendă pe care oamenii nici nu și-au imaginat-o”, a spus Patriarhul.

Potrivit lui, fiecare care a participat la revoluție “a devenit victima altor represiuni”. De cele mai dese ori, consideră Patriarhul, revoluționarii au fost cei care „au vărsat sânge, au maltratat și au chinuit”. La distanța de 100 de ani de la revoluție, patriarhul a îndemnat lumea să nu ignore necesitatea conștientizării sensului acelor evenimente, spre a nu permite repetarea lor.

„Din aceste evenimente oribile de acum 100 de ani trebuie să tragem o concluzie importantă: trebuie să răscumpărăm păcatele noastre și ale strămoșilor noștri prin fapte bune. Trebuie să edificăm o societate bună, justă, de unde să eradicăm păcatul din viața personală și socială… Trebuie să observăm suferința aproapelui”, a declarat întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button